Novi Nissan Note Nismo

Novosti

Nissan  je razkril najnovejšo in najbolj športno različico priljubljenega vozila Note, ki so ga poimenovali Note Nismo. Prodajati se bo začel jeseni 2014. Pri Nissanu so prav tako razglasili, da bodo na vozilu Fairlady Nismo opravili manjšo spremembo modela, medtem ko se bo nova različica Nismo RS vozilom Juke Nismo pridružila jeseni 2014. Note Nismo […]

Nissan  je razkril najnovejšo in najbolj športno različico priljubljenega vozila Note, ki so ga poimenovali Note Nismo. Prodajati se bo začel jeseni 2014. Pri Nissanu so prav tako razglasili, da bodo na vozilu Fairlady Nismo opravili manjšo spremembo modela, medtem ko se bo nova različica Nismo RS vozilom Juke Nismo pridružila jeseni 2014.

Note Nismo S

Vse od predstavitve vozila Juke Nismo februarja 2013 družina Nissanovih posebnih modelov Nismo neprestano raste. Vsa vozila imajo športne gene, ki so bili razviti na podlagi udejstvovanja oddelka Nismo v motornem športu.

Note-Nismo

Vozilo Note Nismo predstavlja najbolj športno različico v družini vozil Note, obenem pa je peto vozilo, ki bo prišlo na trg v okviru okrepljene proizvodnje avtomobilov Nismo. Podjetje Nissan želi zadostiti potrebam tako ekstremnih oboževalcev motornega športa kot običajnih navdušencev nad športno vožnjo, zato bo ponudilo dve različici vozila Note Nismo: standardni model in Note Nismo S.
Standardni Note Nismo je primeren za voznike, ki uživajo v energični vožnji, obenem pa jim veliko pomeni tudi učinkovita poraba goriva. Glavni namen vozila Nismo S – vozilo, ki samo po sebi omogoča tudi učinkovito porabo goriva – pa je zadostitev potrebam po največji zmogljivosti, ki jih gojijo športni vozniki, torej ljudje, ki želijo izkusiti sadove udejstvovanja oddelka Nismo na področju motornega športa.

Hiroshi Tamura, glavni strokovnjak za proizvodnjo oddelka Nismo, je povedal: “Razvojni koncept tega modela je bil zasnovati avtomobil, ki v voznikih vzbuja željo po vožnji, ne glede na cilj. Na oddelku Nismo smo prepričani, da bo vozilo Note Nismo izboljšalo voznikovo doživljanje vožnje; ponuja namreč vrhunsko vožnjo v kompaktnem paketu.