Novi Multivan PanAmericana (z lastnostmi terenskega vozila)

Novosti, Saloni

Novi Multivan PanAmericana omogoča prilagodljivo uporabo, s svojo vzdržljivostjo pa je primeren tudi za vožnje stran od utrjenih cest. PanAmericana združuje udobje Multivana in terenske zmogljivosti športnega terenca (SUV). Vozilo, ki je bilo pred komaj nekaj meseci predstavljeno kot študija na frankfurtskem avtomobilskem salonu IAA, bo od maja naprej na voljo iz serijske proizvodnje. Novi Multivan […]

Novi Multivan PanAmericana omogoča prilagodljivo uporabo, s svojo vzdržljivostjo pa je primeren tudi za vožnje stran od utrjenih cest.

PanAmericana združuje udobje Multivana in terenske zmogljivosti športnega terenca (SUV). Vozilo, ki je bilo pred komaj nekaj meseci predstavljeno kot študija na frankfurtskem avtomobilskem salonu IAA, bo od maja naprej na voljo iz serijske proizvodnje.

Novi Multivan PanAmericana lahko zaradi za 20 mm dvignjenega podvozja (naročilo ni obvezno) in 17- oz. 18-palčnih aluminijastih platišč brez težav premaguje tudi brezpotja. Terenskim izzivom bo zlahka kljuboval s strukturiranima sprednjim in zadnjim odbijačem, ščitnikoma za podvozje spredaj in zadaj, ojačitvami na stranskih pragovih in s stransko folijo za zaščito pred udarci kamenja na spodnjem delu vozila.

volkswagen-panamericana-multivan_zadaj

Multivan PanAmericana pa se ne ponaša samo s temi funkcionalnimi elementi, temveč tudi z izstopajočo in obenem elegantno, suvereno zunanjo podobo. Izpostavimo naj zatemnjena stekla v potniškem prostoru, zatemnjene zadnje LED-luči, zaščitno mrežo hladilnika iz linije Highline in kakovostni logotip PanAmericana na B-stebričkih.

Večfunkcijski usnjeni volan in usnjena glava prestavne ročice, avtomatska

klimatska naprava Climatronic, vstopne letve z napisom PanAmericana in pedali z videzom legiranega jekla sistematično dopolnjujejo koncept vsestransko vzdržljivega, a obenem trendovskega večnamenskega vozila.

volkswagen-panamericana-multivan_notranjost

Vsa notranjost je v znamenju visokokakovostnih in hkrati trpežnih materialov. Do izraza pridejo značilni slogovni elementi, kot so sedeži s posebnim vložkom ‘Mithy’ (black & white), blazinami iz alkantare in neprekinjenimi šivi v obliki črke U v ustrezni kontrastni barvi ter opcijsko dvobarvno usnjeno oblazinjenje poudarjajo izbrani značaj te posebne izdaje Multivana.

Za novi Multivan PanAmericana bo poleg preizkušenega štirikolesnega pogona 4MOTION prvič alternativno na voljo tudi pogon na sprednji kolesi, kar že pri odločitvi za nakup omogoča večjo raznolikost in več svobode pri individualnih možnostih uporabe vozila.

Z izjemo motorja TDI z 62 kW sta za novi Multivan PanAmericana za vse bencinske in dizelske izvedbe na voljo obe vrsti pogona, sprednji in štirikolesni.

Cene za pustolovsko različico Multivana še niso določene, naročila pa bodo predvidoma začeli sprejemati v začetku maja.