Novi Ford Transit Custom je dostavnik leta

Aktualno

Povsem novi Ford Transit Custom je na Avtosalonu gospodarskih vozil IAA v Hannovru kot četrti v družini Transitov prejel naziv “International Van of the Year 2013” – Mednarodni dostavnik leta 2013.

Povsem novi Ford Transit Custom je na Avtosalonu gospodarskih vozil IAA v Hannovru kot četrti v družini Transitov prejel naziv “International Van of the Year 2013” – Mednarodni dostavnik leta 2013.
 

0CFDF82E-DA2A-11E1-852C-91B165B94067Žirija 24 specializiranih novinarjev je Transitu Custom dodelila 117 od možnih 133 točk in tako je prehitel Dacio Dokker, ki je osvojila drugo mesto, in tretjeuvrščeni dostavnik Mercedes-Benz Citan.

Že četrta zmaga – doslej so jo osvojili tudi Transit (2001), Transit Connect (2003) in Transit (2007) – je poseben rekord Fordove družine Transit v 22-letni zgodovini podeljevanja naziva.

“Transit Custom je enotonski dostavnik nove vrste – pravi garač in nadvse praktičen, obenem pa lep na pogled in odličen za vožnjo,” je povedala Barb Samardzich, podpredsednica razvoja izdelkov pri Fordu Evropa.

Priznanje za leto 2013 je bilo podeljeno po prvem dnevu hannovrskega salona za medije. Ford je na svojem razstavnem prostoru na Avtosalonu največ pozornosti namenil povsem novemu Transitu Custom, ki skupaj s povsem novima modeloma Transit in Transit Connect predstavlja novo generacijo enotonskih gospodarskih vozil. Ford je pred kratkim objavil, da bo s pomočjo svoje globalne strategije platform v naslednjih dveh letih povsem preoblikoval celotno paleto gospodarskih vozil.

Transit Custom navdušuje z največjo zmogljivostjo pri prevozu tovora, vključno s številnimi inovativnimi funkcijami v prostoru za tovor, kot je loputa za prevod daljših predmetov v predelni steni, in integriranim strešnim prtljažnikom, ki ga je možno pomakniti navzdol, ko ga ne uporabljate. Vozniku pomagajo tudi najnovejše Fordove tehnologije, kot sta pomoč pri ohranjanju vožnje po izbranem voznem pasu in sistem Ford SYNC.

Največjo varčnost pri porabi v razredu in majhne izpuste CO2, ki znašajo od 174 g/km naprej, zagotavlja izboljšani 2,2-litrski dizelski motor Duratorq TDCi, po želji opremljen s sistemom Auto-Start-Stop, stroške lastništva pa dodatno znižajo najdaljši intervali med servisi v tem razredu, saj znašajo kar dve leti oz. 50.000 km.*

Povsem novi Transit Custom je prav v teh dneh že naprodaj na glavnih evropskih trgih.