Novi Ford Ranger 2012 je osvojil priznanje

Aktualno

Novi Ford Ranger je prejel priznanje “Mednarodni pick-up leta 2013”. Vsi člani žirije so novega Rangerja uvrstili na prvo mesto med konkurenti. Posebej so pohvalili njegovo zmogljivost na cesti in terenu, ponudbo motorjev, nosilnost in zmogljivost za vleko ter varnost.

Novi Ford Ranger je prejel priznanje “Mednarodni pick-up leta 2013”.
 

Vsi člani žirije so novega Rangerja uvrstili na prvo mesto med konkurenti. Posebej so pohvalili njegovo zmogljivost na cesti in terenu, ponudbo motorjev, nosilnost in zmogljivost za vleko ter varnost.

Novi Ranger je priznanje “Mednarodni pick-up leta 2013” osvojil po temeljitem testiranju na poligonu Millbrook v pokrajini Bedfordshire v Veliki Britaniji, pri katerem je dosegel 47 točk – več kot znaša seštevek točk modelov Isuzu D-Max in Volkswagen Amarok, ki sta se uvrstila na drugo in tretje mesto. Na salonu Fleet Transport EXPO 12 v Dublinu je priznanje Fordu predal predsednik žirije Pieter Wieman.    

C9CFFD80-0630-11E2-BE89-E7A465B94067

Novi Ranger je na voljo v treh vsestranskih karoserijskih različicah – z dvojno, običajno in super kabino –, ki so med najprostornejšimi v tem razredu. Kupci lahko izbirajo med dvema zmogljivima in varčnima dizelskima motorjema Duratorq TDCi in pogonom 4×2 ali 4×4.

“Ranger je odličen tako za delo kot za prosti čas, uporabnike pa bo navdušil s svojo drugačnostjo, takoj ko bodo prvič sedli za volan,” je povedal Paul Randle, direktor linije modelov globalnih gospodarskih vozil pri Fordu Evropa. “Ta prestižna nagrada dokazuje, da so naše globalne ekipe odlično opravile svoje delo in da nas čaka še veliko zanimivih presenečenj s prihodom povsem novega Transita in Transita Connect v letu 2013.”

Novi Ranger je zasnovan povsem na novo. Navdušuje z večjo nosilnostjo in zmogljivostjo za vleko, s katero presega vse tekmece v svojem razredu. Odlikujejo ga nova raven inovativnosti, izjemno udobje in funkcije za pomoč vozniku. Obenem je to prvi pick-up, ki je prejel pet zvezdic ustanove Euro NCAP.

Ford je letos s povsem novim Transitom Customže osvojil priznanje “Najboljši dostavnik leta 2013”, 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost pa je prejel naziv “Mednarodni motor leta 2012”.

Novi Ford Ranger je že naprodaj na vseh glavnih trgih v Evropi, kot tudi v Sloveniji.