Novi Ford Focus ST že za 25 tisočakov

Aktualno, Novosti

Od današnjega dne vsem kupcem, ki so vročekrvneža čakali, sporočamo, da si lahko svojega izberejo v prednaročilu. Prva vozila pričakuje uvoznik v septembru. Tako 2.0 EcoBoost 184 kW (250 KM) s 6-st. ročnim menjalnikom, 5V model stane 24.990 evrov.

Ford Focus ST bo kot prvi Fordov globalni športni avto kaj kmalu, predvidoma v začetku jeseni, tudi v Sloveniji.
 

Od današnjega dne vsem kupcem, ki so vročekrvneža že težko čakali, sporočamo, da si lahko svojega izberejo v prednaročilu. Prva vozila pričakuje uvoznik v septembru. Tako 2.0 EcoBoost 184 kW (250 KM) s 6-st. ročnim menjalnikom, 5V model stane 24.990 evrov. Različica karavan pa 25.730 evrov, velja za vstopno opremo ST2. Focus s petimi vrati in ST3 opremo pa bo v akcijski ponudbi stal 27.100 evrov.

DBCD6826-C9AC-11E1-A615-281566B94067

Z 2,0-litrskim turbomotorjem EcoBoost bo novi Focus ST pospešil od 0 do 100 km/h v 6,5 sekunde in bo dosegel končno hitrost 248 km/h. To zmogljivost dopolnjujeta izboljšana dinamika in celovita paleta funkcij za pomoč vozniku. EcoBoost obenem omogoča, da bo pričakovana poraba Focusa ST znašala 7,2 l/100 km, izpusti CO2 pa 169 g/km, kar pomeni za 20 odstotkov boljše vrednosti kot pri prejšnjem evropskem Focusu ST.
 
“Na ta avto so čakali ljubitelji športnih Fordov po vsem svetu,” je povedal Matthias Tonn, glavni inženir programa pri Fordu Evropa. “Naredili smo vse, da bodo vozniki izkusili pravo športno bistvo, ki ga predstavlja oznaka ST – in to na vseh koncih sveta.”
 
Oznako ST (Sport Technologies) so v Evropi prvič uvedli leta 1997 in je rezervirana za najzmogljivejše športne različice ključnih Fordovih modelov. Uporabniki cenijo edinstveno ravnovesje med zmogljivostjo ter vsakdanjo uporabnostjo Fordovih modelov z oznako ST. 
 
Fordova skupina za globalna športna vozila je v sodelovanju z ekipama Ford Team RS v Evropi in Special Vehicles Team (SVT) v ZDA vzpostavila genski zapis ST-ja kot ključni del svoje strategije globalnih športnih vozil. Sodelovali so tudi inženirji iz azijskega in pacifiškega območja, da bodo novi modeli ST ustrezali voznikom na vseh ključnih Focusovih trgih.
 
“Povsod bo na voljo enak avto, od motorja do vzmetenja in oblikovanja – vključno s pnevmatikami,” je povedal Dieter Schwarz, vodja ekipe Ford Team RS. “Lahko boste vozili Focusa ST v Pekingu in uživali v enaki dinamični izkušnji kot na cestah okoli Los Angelesa, Londona ali Rima. Naša strategija pri športnih modelih temelji na dejstvu, da ljubitelji športnih vozil po vsem svetu želijo iste stvari. Pri Focusu ST to pomeni povezavo med navdušujočo vožnjo in možnostjo udobnega vsakdanjega prevoza v službo.” 
 
1A02F34A-C9AD-11E1-9368-281566B94067
 
Najzmogljivejši ST
 
Novega Focusa ST poganja različica Fordovega 2,0-litrskega EcoBoost motorja s 184 kW, ki razvije moč motorja z večjo delovno prostornino ob varčnosti manjšega pogonskega agregata. Poleg posebne umeritve imajo za to zasluge kombinacija visokotlačnega direktnega vbrizgavanja, turbopolnilnika z majhno vztrajnostjo in dvojnega neodvisnega krmiljenja ventilov (Ti-VCT) ter preoblikovana sistema vsesavanja in izpuha. Motor se odlikuje tudi z velikim navorom ter široko in ravno krivuljo, ki doseže vrh pri 360 Nm.
 
Šeststopenjski ročni menjalnik v Focusu ST s posebej prilagojenimi prestavnimi razmerji poskrbi za najboljši izkoristek vsake prestave. Šesta prestava vozniku omogoča vožnjo z izjemno ugodno porabo goriva na dolgih razdaljah.
 
Motor poskrbi za ustrezno zvočno spremljavo, ki navduši tako v notranjosti vozila kot tudi poslušalce ob cesti. V notranjosti pred kratkim izboljšani simpozer prenaša zvok motorja neposredno od polnilnega sistema v kabino. Izpušni sistem z edinstveno šestkotno dvojno izpušno cevjo v sredini zadka je bil uglašen za pravi zvok ob pravem trenutku – tako je pri manjšem številu vrtljajev zvok bolj prefinjen, v višjih vrtljajih pa se oglasi odločno renčanje.
 
Krmilna letev z variabilnim razmerjem novega športnega krmilnega sistema zmanjša občutljivost krmiljenja pri vožnji naravnost in jo poveča v ovinkih. Volan je možno obrniti v skoraj skrajni položaj brez premikanja položaja obeh rok, kar zagotavlja več nadzora v ostrih zavojih in serpentinah. 
 
Elektronski servovolan (EPAS) je bil posebej umerjen za novega Focusa ST ter zaznava in odpravlja navor pri krmiljenju z uporabo ‘ostrejše’ različice Fordove izravnave navora krmiljenja (TSC). Elektronski program za stabilnost (ESP) nudi tri načine – voznik lahko vklopi ESP s prilagojenim načinom delovanja, ki je na voljo pri vseh Focusih, v načinu z zmanjšanim delovanjem je nadzor zdrsa izklopljen, ESP pa poseže samo, ko je to nujno potrebno, v tretjem načinu pa je ESP popolnoma izklopljen.
 
Novi Focus ST je opremljen tudi s sistemom za nadzor vektorjev navora (TVC); ta v zavoju z navorom na notranjem kolesu zmanjša podkrmiljenje. Nadzor podkrmiljenja (CUSC) poseže z navorom in tako že pred posegom sistema ESP odpravi odklon od predvidene smeri vozila (deluje pri vklopljenem in izklopljenem sistemu).
 
Nastavitev vzmetenja novega Focusa ST dopolnjuje napredne funkcije za pomoč vozniku in posebej razvite pnevmatike Goodyear Eagle. Natančnost v ovinkih je izboljšana z uvedbo zmogljivejših amortizerjev in vzmeti, zaradi katerih je podvozje v primerjavi z drugimi Focusovimi modeli za 10 mm nižje. Tudi zadnje vzmetenje je izboljšano s številnimi novimi deli, ki so bili razviti posebej za Focusa ST. Zmogljivejši členi vzmetenja in povsem nova zasnova prečnega vodila koles zagotavljajo izjemno odzivnost in nadzor.
 
Novi Focus ST bo na voljo kot kombilimuzina s petimi vrati, evropski kupci pa bodo lahko izbrali tudi karavansko izvedbo. Pri obeh je kinetično oblikovanje standardnega Focusa dopolnjeno z mišičasto držo. Nova posebna barva Tangerine Scream je usklajena z vznemirljivim in energičnim značajem Focusa ST. Na voljo bo tudi v barvah Spirit Blue in Race Red ter v črni, beli in srebrni barvi. 
 
Za agresivno in aerodinamično oblikovanje Focusa ST so značilni enodelna Fordova trapezoidna maska motorja, izbočene stranske obloge in dinamični zadnji odbijač z izrazitimi prezračevalnimi šobami v slogu difuzorja v spodnjem delu. Strešni spojler izboljša stabilnost pri velikih hitrostih in zmanjša zračni upor. Focus ST ima posebej oblikovan volan, prestavno ročico in stopalke. Temnejša stropna obloga in obloge stebričkov so integralni del genskega zapisa modelov ST in dopolnjujejo športni občutek pri vožnji. 
 
Da bi uporabniki uživali v vrhunskem udobju in opori, je Ford sodeloval z izdelovalcem športnih sedežev Recaro. Znižani sedeži v tem razredu prvič omogočajo nekatere funkcije iz najdražjih vozil, kot je na primer nastavitev dolžine sedežne blazine, uporabniki pa lahko nastavljajo tudi nagib sedišča. Povsem nova sedežna klop, izdelana s posebno peno, zagotavlja udobje tudi potnikom na zadnjih sedežih.
 
Na voljo bosta paketa opreme: ST2 in ST3:
– ST2 dodatno vključuje delno usnjeno oblazinjenje, sedeže Recaro in dvoobmočno elektronsko samodejno klimatsko napravo na trgih z volanom na levi, na trgih z volanom na desni pa sodijo v ta obseg še talne obloge ST, samodejno upravljanje žarometov, samodejna zatemnitev vzvratnega ogledala in samodejni vklop brisalcev;
– ST3 dodaja ekskluzivne ogrevane sedeže z usnjenim oblazinjenjem in možnostjo nastavljanja v osmih smereh ter izvlečno sedežno blazino, na novo razvito zadnjo sedežno klop Recaro in biksenonske žaromete. 
 
Vsi kupci modela ST bodo lahko izbrali paket ‘Performance’, ki vključuje sivo-črna platišča s kontrastno rdeče obarvanimi športnimi zavornimi sedli.