Novi Ford Focus 2015

Novosti

Novi Ford Focus odpira novo poglavje v zgodovini z novim oblikovanjem zunanjosti, bolj kakovostno izdelavo, intuitivno novo notranjostjo, paleto 18 novih ali izboljšanih tehnologij za pomoč vozniku in izdatnim napredkom pri zmanjšanju porabe goriva. Novi Focus, ki bo naprodaj od novembra, v Evropi premierno uvaja tudi SYNC 2, Fordov napredni sistem povezav v vozilu, in […]

Novi Ford Focus odpira novo poglavje v zgodovini z novim oblikovanjem zunanjosti, bolj kakovostno izdelavo, intuitivno novo notranjostjo, paleto 18 novih ali izboljšanih tehnologij za pomoč vozniku in izdatnim napredkom pri zmanjšanju porabe goriva.

Novi Focus, ki bo naprodaj od novembra, v Evropi premierno uvaja tudi SYNC 2, Fordov napredni sistem povezav v vozilu, in kupcem omogoča izbiro v bogati paleti zmogljivih, a varčnih motorjev, med katerimi so tudi 1,5-litrski bencinski motorji EcoBoost in dizelski motorji TDCi.

Novi Focus z nižjo in širšo držo ter novim pokrovom motornega prostora, sprednjega dela in maske pred motorjem je na voljo v različicah s štirimi in petimi vrati ter kot karavan, kupci pa bodo lahko izbrali tudi novo modro barvo zunanjosti. Pokrovu motorja daje poudarek dinamično oblikovanje od sprednjega stebrička do vogalov zgornjega dela maske v obliki obrnjenega trapezoida, ki izžareva moč in ponos.

Focus-spredaj

Pri preoblikovanju notranjosti novega Focusa so Fordovi oblikovalci prisluhnili željam uporabnikov in poskrbeli za intuitivnejšo razvrstitev elementov, ki jo dopolnjujeta volan in srednji del konzole z manj krmilniki in stikali. Nova polirano črna obloga in kromirani poudarki prispevajo k čistejšemu, sodobnejšemu videzu.

Preoblikovana sredinska konzola nudi več prostora za odlaganje predmetov in je opremljena z novim drsnim naslonom za roke. V prilagodljivi konzoli je dovolj prostora za različne plastenke in kozarce, hkrati pa je možno v držalo odložiti litrsko plastenko in kozarec s prostornino 0,4 litra.

Focus-zadaj

Varčna poraba goriva in zabavna vožnja

Novi Focus je v primerjavi s trenutnim modelom za do 19 odstotkov varčnejši, znatno manjši pa so tudi izpusti CO2 v celotni paleti pogonov.

V prvi polovici leta 2014 je enega od treh prodanih Focusovih modelov v Evropi poganjal 1,0-litrski motor EcoBoost. Za najbolj okoljsko zavedne bo še naprej na voljo tudi novi Focus z izvedbo 1,0-litrskega EcoBoosta z izpusti CO2 samo 99 g/km.

Novi Focus bo na voljo tudi s Fordovim novim varčnim 1,5-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost s 150 ali s 182 KM in novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. V kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom bo ta motor porabil šest odstotkov manj goriva od enako močnega 1,6-litrskega motorja EcoBoost, ki ga bo nadomestil. Leta 2015 bo na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Fordov novi 1,5-litrski dizelski motor TDCi s 120 KM in samodejnim menjalnikom PowerShift bo v primerjavi s trenutnim Focusom z 2,0-litrskim dizelskim motorjem TDCi s 115 KM in menjalnikom PowerShift po pričakovanjih varčnejši za 19 odstotkov. Model s 150 KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom bo v primerjavi s predhodnim modelom s 140 KM varčnejši za 15 odstotkov.

Fordovi inženirji so s povečanjem strukturne togosti sprednjega dela, s spremembo geometrije vzmetenja, povečanjem bočne togosti puš vzmetenja, ki vplivajo na krmiljenje, in novimi nastavitvami blažilnikov zagotovili čvrstejši in odzivnejši občutek boljše povezanosti s cestiščem.

Novi Focus bo na voljo tudi z obvolanskima prestavnima ročicama, ki voznikom omogočata prestavljanje z rokami na volanu. Obvolanski ročici bosta za doplačilo na voljo z vsemi samodejnimi menjalniki in menjalnikom PowerShift tako z dizelskim kot z bencinskim motorjem.

Sistem SYNC 2 z zaslonom na dotik

Novi Focus bo kot prvi Ford v Evropi opremljen z naprednim sistemom povezav SYNC 2. Opremljen je z 8-palčnim zaslonom na dotik z visoko ločljivostjo ter naprednim glasovnim upravljanjem zvočnega in navigacijskega sistema, klimatske naprave in mobilnega telefona.

Navigacijsko vodenje sistema SYNC 2 prinaša še nekaj novosti v Evropi. Deljen zaslon s podrobnim prikazom križišč, zvočno predvajanje imen ulic, 3D-prikaz avtocestnih razcepov in krajevnih značilnosti ter Michelinov popotni vodnik.

Ford bo pozneje letos v Evropi začel prodajati tudi novega Focusa ST, ki so ga predstavili na Festivalu hitrosti v Goodwoodu v Veliki Britaniji. Ta bo prvič na voljo z bencinskim in dizelskim motorjem. Najnaprednejši Focus ST doslej je opremljen z novimi tehnologijami za nadzor podvozja, prilagojenim vzmetenjem in krmiljenjem ter po meri izdelanimi pnevmatikami za še večjo odzivnost, uravnoteženost in prefinjeno izkušnjo vožnje.

Ford je začel Focusa prodajati leta 1998 in od takrat so po vsem svetu prodali več kot 12 milijonov vozil, vključno s 6,9 milijona v Evropi, kjer Ford vsakih 90 sekund izdela novega Focusa. Da bi izpolnil zahteve kupcev Focusa, ki je naprodaj na več kot 140 trgih po vsem svetu, je Ford povečal proizvodne zmogljivosti svojih osmih obratov na štirih celinah. Tovarne v Nemčiji, ZDA, Rusiji, na Kitajskem, Tajskem, v Vietnamu in Argentini lahko skupno izdelajo več kot 1,5 milijona Focusov letno.