Novi Fiat Tipo je dobitnik prestižnega naslova Autobest 2016

Aktualno, Zanimivosti

Mednarodna žirija izbora Autobest, leta 2001 ustanovljene neodvisne strokovne organizacije, ki jo trenutno sestavlja 26 avtomobilističnih novinarjev iz šestindvajsetih evropskih držav, je nagradila novo Fiatovo kompaktno limuzino s prestižnim naslovom Autobest 2016. Prejeta prestižna lovorika, ki jo je tokrat prejel novi Tipo, potrjuje Fiatovo razumevanje potreb današnjih kupcev po cenovno dostopnih avtomobilih, opremljenih z varnostno […]

Mednarodna žirija izbora Autobest, leta 2001 ustanovljene neodvisne strokovne organizacije, ki jo trenutno sestavlja 26 avtomobilističnih novinarjev iz šestindvajsetih evropskih držav, je nagradila novo Fiatovo kompaktno limuzino s prestižnim naslovom Autobest 2016.

Prejeta prestižna lovorika, ki jo je tokrat prejel novi Tipo, potrjuje Fiatovo razumevanje potreb današnjih kupcev po cenovno dostopnih avtomobilih, opremljenih z varnostno in komfortno opremo, ki jo kupci resnično cenijo. Strokovno žirijo je navdušilo tudi odlično izraženo razmerje med prodajno ceno avtomobila in prejeto opremo ter odlično funkcionalnostjo, ki jo ponuja novi tipo, ker je ta filozofija eden izmed ključnih dejavnikov v strategiji nadaljnjega razvoja družine avtomobilov znamke Fiat.

Letošnja mednarodna strokovna žirija, ki jo po novem sestavljajo novinarji iz šestindvajsetih evropskih držav, je namreč zastopala kar 91 odstotkov celotnega evropskega prebivalstva. S skupno prejetimi 1492 točkami, ki jih je novi Fiat Tipo zbral v trinajstih različnih parametrih (med njimi so: oblikovanje, udobje, stroški vzdrževanja in poraba pogonskega goriva, vozne lastnosti, prodajna cena, servisna mreža, distribuiranje in dostopnost rezervnih delov, uporabnost in ohranjanje vrednosti …) je novi Tipo v očeh letošnje strokovne žirije popolnoma opravičil dodeljeno ‘Best Buy’ (najboljši nakup) oceno, ki je ena izmed ključnih predpostavk pri uspešni osvojitvi prestižne lovorike Autobest in tako premagal ostale štiri letošnje finaliste (nova Opel Astra, novi Hyundai Tucson, Honda CR-V in Mazda CX-3).

Žirija je v obrazložitvi podelitve naslova novemu serijskemu modelu znamke Fiat zapisala, da je novi Tipo odličen avtomobil s privlačno vsebino, ki bo zadovoljila potrebe in želje (všečno oblikovanje, tehnološko sodobni pogonski sklopi, kvaliteta izdelave, udobje, uporabnost in odlično razmerje med kakovostjo in ceno) pri večini povprečnih evropskih kupcev. Dosežek, ki ga je na letošnjem izboru Autobest dosegel novi Tipo, je poskrbel še za en rekordni dosežek torinskega proizvajalca. Fiat je namreč edina avtomobilska znamka, ki ji je to uspelo že tretjič. Leta 2003 so predstavniki žirije Autobest okronali model Panda. Drugi prestižni naslov na tem izboru je leta 2008 osvojil model Linea, predhodnik novega Tipa, ki je to prestižno nagrado osvojil letos. Končna podelitev prestižnih nagrad organizacije Autobest za leto 2016 bo februarja v Milanu na posebnem večernem dogodku, kjer bodo prvič prisotni tudi novi predstavniki žirije iz enajstih evropskih držav (Avstrija, Belgija, Francija, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Portugalska, Španija, Švedska in Velika Britanija), ki so tokrat prvič sodelovali na tem prestižnem evropskem izboru najboljšega avtomobila.

Neverjetna je tudi pozornost italijanske javnosti, ki je novo kompaktno limuzino znamke Fiat že sprejela z odprtimi rokami. Že ob prvih dvodnevnih decembrskih vikend predstavitvah so prejeli že več tisoč naročil za novi serijski model znamke Fiat, ki bo sicer ostalim kupcem iz regije EMEA na voljo pomladi 2016. Med glavnimi prednostmi novega Tipa velja izpostaviti prepoznavno  italijansko oblikovanje, ki je razvidno pri zunanji podobi ter tudi v notranjosti potniške kabine, in to ob povezavi s kompaktno odmerjeno karoserijo (dolžina: 454 cm, širina: 179 cm, višina: 149 cm) ter velikodušno odmerjenim prtljažnikom (prostornina: 520 litrov) in 264-centimetrsko medosno razdaljo, kar zagotavlja prostornost v notranjosti potniške kabine in posledično tudi potovalno udobje.

Nova kompaktna limuzina, ki bo naprodaj na več kot 40 tržiščih regije EMEA, so oblikovali  Fiatovi inženirji in oblikovalci v Centro Stile Fiat, pri razvoju pa so sodelovali tudi inženirji iz podjetja Tofaş (Türk Otomobil Fabrikası Anonim Şirketi), kjer sodelujejo z znamko Fiat že od leta 1968. V primeru te avtomobilske tovarne, ki je postavljena na območju turškega mesta Bursa, gre za eno najsodobnejših in najboljših tovarn v avtomobilski industriji, kar dokazuje tudi prejeto zlato odličje “World Class Manufacturing”.