Novi Fiat Ducato 2014

Aktualno, Novosti

Novi Ducato je 6. evolucija izjemno uspešnega modela, ki je v zadnjih 33 letih – s svojimi 5 generacijami – prejel mnoge mednarodne nagrade in zabeležil velik komercialni uspeh, ki ga potrjuje več kot 2,6 milijona prodanih vozil po vsem svetu, od leta 1981 do danes. Nov slog zunanjosti izraža najsodobnejše trende na področju oblikovanja vozil , […]

Novi Ducato je 6. evolucija izjemno uspešnega modela, ki je v zadnjih 33 letih – s svojimi 5 generacijami – prejel mnoge mednarodne nagrade in zabeležil velik komercialni uspeh, ki ga potrjuje več kot 2,6 milijona prodanih vozil po vsem svetu, od leta 1981 do danes.

Nov slog zunanjosti izraža najsodobnejše trende na področju oblikovanja vozil , ki skupaj s konceptom lahkega dostavnega vozila izraža močan občutek dinamičnosti, varnosti, kakovosti in vzdržljivosti. Novi član družine Fiat Professional nadgrajuje koncept povezovanja dizajna z uporabnostjo, ki je bil vedno značilen za ta model. Med mnogimi novimi značilnostmi sta dve barvi rešetke prednje maske, zaščitna drsna plošča pod odbijačem, nova 16-palčna platišča, nove LED luči, in sprednji odbijač v treh delih, za nižje stroške v primeru popravila.

V notranjosti novi Ducato ponuja tri nivoje opreme, z veliko prefinjenosti in elegance, z novimi sedeži za visok nivo udobja, h kateremu prispeva tudi novo stojalo za pijačo v sredinski konzoli. Novi Ducato je tudi prvo vozilo v segmentu, ki ima na sredini armaturne plošče ekskluzivno večnamensko stojalo s priklopno postajo za najrazličnejše naprave, kot so pametni telefoni, tablični računalniki, lahko pa služi le kot stojalo za papirnate bloke.

Poleg z značilnim, močnim in prepoznavnim videzom, se novi Ducato ponaša tudi z nizkimi emisijami in porabo goriva v segmentu: le 5,8 l/100 km in 158 g/km CO2 in ciklu NEDC. To mu omogoča inovativni pogonski agregat MultiJet II Euro 5+, v več različicah. Samodejni menjalnik Comfort Matic je na voljo pri vseh pogonskih agregatih MultiJet 2.3 in 3.0, z optimiziranimi nastavitvami, ki ustrezajo najrazličnejšim voznim razmeram in uporabi vozila.

Novi-Ducato-2014

Na osnovi bogatih izkušenj, ki jih je predhodnik nabiral po vsem svetu in v najrazličnejših okoljih, so pri Fiat Professional nadgradili lastnosti, ki vplivajo na zanesljivost in vzdržljivost. Zato je danes bolj kot kadarkoli Ducato usmerjen na globalni trg in se lahko izkaže kot dorasel vsakemu poslu v najrazličnejših in najzahtevnejših situacijah. Izboljšano vzdržljivost in zanesljivost mu omogočajo ojačitve karoserije in zaključkov, optimizirano udobje in zavorna moč, ter povečana zmogljivost in življenjska doba vzmetenja in sklopke. Ducato se tako ponaša z najboljšo bruto težo vozila (do 4,4 tone), maksimalno obremenitvijo zadnje osi (do 2,5 tone) in nosilnost (do 2,1 tone za furgone) v kategoriji z enojnimi zadnjimi kolesi.

Novi Ducato je naredil pomemben korak naprej tudi pri učinkovitosti in stroških uporabe, s poudarkom na zmanjšanju mase vozila in povečanju koristnega tovora. Ob tem pa so uporabili ustrezne materiale in elemente, kot na primer posebno zadnje vzmetenje iz umetne mase, ki so na voljo s širšo in bolj celovito ponudbo pogonskih agregatov.

Novi Ducato svojo vrhunskost dokazuje tudi z napredno tehnologijo, z najnaprednejšimi varnostnimi sistemi in napravami, ki so v pomoč vozniku; med slednjimi je zagotovo novi informacijsko – razvedrilni sistem.
V serijski opremi vseh vozil iz palete je sistem za elektronski nadzor stabilnosti (ESC), ki ga nadgrajuje sistem za preprečevanje prevračanja. Slednji povečuje udobje in ščiti tovor pred nepričakovanimi premiki, v povezavi s sistemom za zaznavanje položaja in težišča tovora (LAC). Sistem Hill Holder olajša speljevanje na klancu, k udobju in varnosti pa prispevata še sistem ASR proti zdrsu pogonskih koles in elektronski sistem za pomoč pri zaviranju (EBA).

Za zagotavljanje večje okretnosti in večjega udobja, je v serijski opremi Ducatov z motorji MultiJet 2.3 in 3.0 tudi Servotronic, med tem ko je množica sistemom na voljo med dodatno opremo, kot na primer Traction+ (v kombinaciji s sistemom za nadzor hitrosti med spustom po strmem klancu), sistem za opozorilo pred nenamerno menjavo voznega pasu in sistem za prepoznavanje cestnih oznak.