Novi Clio R.S. je dobil izpušni sistem, ki je plod slovenskega znanja

Novosti

Novi Clio R.S. 200 EDC, Clio R.S. Trophy Akrapovič 220 EDC in Clio GT-Line povzemajo izboljšave, ki jih ima Novi Clio, in so nadgrajene s strokovnim znanjem in izkušnjami Renault Sport. ”Novi Clio R.S. ponuja celoten spekter tehnologij Renault Sport za takojšen užitek v vožnji; že od začetka prodaje bodo kupcem na voljo tri izvedenke […]

Novi Clio R.S. 200 EDC, Clio R.S. Trophy Akrapovič 220 EDC in Clio GT-Line povzemajo izboljšave, ki jih ima Novi Clio, in so nadgrajene s strokovnim znanjem in izkušnjami Renault Sport.

”Novi Clio R.S. ponuja celoten spekter tehnologij Renault Sport za takojšen užitek v vožnji; že od začetka prodaje bodo kupcem na voljo tri izvedenke podvozja in dva motorja. S tem modelom uvajamo tudi zelo učinkovit in inovativen sistem luči R.S. VISION, ki prinaša ekskluziven svetlobni pečat Renault Sport,” je dejal Patrice Ratti, generalni direktor Renault Sport Cars.

00108128

Edinstven paket ponudbe v tem segmentu

Novi Clio R.S. je v različici Trophy na voljo z dvema bencinskima motorjema z največjo močjo 200 oziroma 220 KM, ki sta povezana s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom EDC z dvojno sklopko in prestavnima lopaticama ob volanu.

To je edini avtomobil v tem segmentu, ki je na voljo s tremi izvedenkami podvozja in kupcem ponuja možnost, da si svoj Clio R.S. “ukrojijo po meri”. Izberejo lahko podvozje Sport s 17- ali 18-palčnimi platišči, ki je namenjeno vsestranski vsakdanji uporabnosti, bolj čvrsto podvozje Cup z 18-palčnimi platišči, ki ponuja izvrsten kompromis med potrebami vožnje po cesti in po dirkališču, ali podvozje Trophy z 18-palčnimi platišči, ki je v prvi vrsti namenjeno pristno uživaški vožnji in je spuščeno spredaj za 20 mm, zadaj pa za 10 mm.

00108329

Po vzoru študijskega prototipa Clio R.S. 16 je lahko Novi Clio R.S. Trophy opremljen z ekskluzivnim izpušnim sistemom, ki je bil razvit v sodelovanju s slovenskim specializiranim podjetjem Akrapovič. Ta izpušni sistem je edinstven v segmentu, motorju zagotavlja nemudoma prepoznaven zvočni pečat in zagotavlja še bolj živahno pospeševanje. Patrice Ratti je pojasnil:

“Obdali smo se s priznanimi dobavitelji, ki aktivno sodelujejo v avto-moto športu, kakršen je tudi Akrapovič, in tako še utrjujemo našo povezanost tako z dirkališči kot tudi z običajnimi cestami.”

00107252

Motor z največjo močjo 200 KM je na voljo v kombinaciji s podvozjem Sport in Cup, močnejši motor z 220 KM pa s podvozjem Trophy. Različica Trophy z 220 KM ponuja najboljše zmogljivosti v tem razredu športnih avtomobilov, saj z mesta do hitrosti 100 km/h pospeši v 6,6 sekunde, 400 metrov z mesta prevozi v 14,5 sekunde, največja hitrost pa znaša 235 km/h.

Clio R.S. tudi pri opremi nadaljuje z uvajanjem inovacij brez primere v svojem segmentu, med katerimi so sistem za speljevanje Launch Control, sistem R.S. Drive, ki omogoča izbiranje med tremi načini vožnje (Normal, Sport in Race), aplikacija R.S. Monitor in hidravlične kompresijske zapore, ki so jih pri Renault Sport razvili za reli tekmovanja.

R.S. VISION – dodatna osvetlitev z multifunkcijskimi LED žarometi je svetovna novost

00107805Novi Clio R.S. je spredaj na videz širši zaradi samosvojega odbijača. Ta videz dopolnjujeta še posebna multifunkcijska LED žarometa z vzorcem ciljne zastavice. Nova žarometa sta poimenovana R.S. Vision in zagotavljata ne le prepoznaven svetlobni pečat podnevi in ponoči, ampak tudi zelo visoko raven osvetlitve cestišča. Ta ekskluzivna tehnologija je bila prvič videna na študijskem prototipu Clio R.S. 16, zdaj pa je prenesena tudi v serijsko proizvodnjo. Omogoča združevanje funkcij meglenk, dodatnih luči za osvetljevanje notranjega roba ovinka, pozicijskih luči ter žarometov z zasenčenim in nezasenčenim snopom v prid boljši vidljivosti v temi.

Novi Clio R.S. je na voljo tudi z novimi 18-palčnimi platišči in posebnimi zunanjimi oblogami pragov. Na zadku ima športen spojler, funkcionalen difuzor zraka in dve izpušni cevi. Zadnje luči zagotavljajo svetlobni pečat v obliki črke C. Zaščitni znak Renault Sport (R.S.) se pojavlja pod Renaultovim rombom na maski, na platiščih in na zadku avtomobila.

GT Line

Novi Clio z razločnimi elementi paketa GT-Line dobi nemudoma prepoznaven športen videz. Clio GT-Line ima zračne reže v prednjem odbijaču v barvi Dark Metal, obrobe pragov modela Clio R.S., posebno oblikovana 16- ali 17-palčna platišča, kromirano izpušno cev in obrobo zadnjega odbijača v barvi Dark Metal. Clio GT-Line ima notranjost opremljeno s poudarkom na modri barvi, s perforiranim usnjem prevlečen volan je enak kot v Cliu R.S. a ima oznako GT-Line. Tudi sedeži s posebnimi prevlekami so prevzeti od Clia R.S. in s stopalkami iz aluminija dodatno poudarjajo športen videz avtomobila.