Novi Citroën C3 cilja tudi na mlajše kupce

Novosti

Citroën razkriva novega Citroëna C3, ki s tem oblikovno prenovlja svojo prodajno uspešnico, ta je bila od leta 2002 do danes proizvedena v več kot 3,5 milijonov primerkov. Oblikovna zasnova notranjosti novega C3 je bila v celoti in brez kakršnihkoli kompromisov usmerjena na udobje. Nenazadnje pa je opremljen tudi s povezljivimi tehnologijami, ki so v trendu […]

Citroën razkriva novega Citroëna C3, ki s tem oblikovno prenovlja svojo prodajno uspešnico, ta je bila od leta 2002 do danes proizvedena v več kot 3,5 milijonov primerkov. Oblikovna zasnova notranjosti novega C3 je bila v celoti in brez kakršnihkoli kompromisov usmerjena na udobje. Nenazadnje pa je opremljen tudi s povezljivimi tehnologijami, ki so v trendu s časom, in premierno na svetu tudi z vgrajeno HD kamero ConnectedCAM Citroën™.

Vsestransko uporabna petvratna limuzina brez vsakršnih stereotipov naznanja svojo drugačnost in se uveljavlja kot «punchy» in barvito vozilo s privlačno osebnostjo.

Vrednote blagovne znamke ostajajo a cilj so maljše stranke

C3 je bil do danes znan kot Citroënov model z visokim nivojem zvestobe strank, a ovira katero želijo z novim modelom preseči je bila v ciljni skupini. Za starejši model je znano, da so bile najpogostejše stranke ženske starejše od 38 let. Z novim izgledom in bogato opremo pa ciljajo tudi na moško populacijo in v vsakem primeru na mlajše kupce. Cilj za slovenski trg je, da dvignejo tržni delež na 10 odstotkov znotraj konkurenčnega razreda.

10Osrednje vrednote blagovne znamke znamke

«OPTIMISTIC»zaradi drznega dizajna. Že na prvi pogled opazimo edinstveno morfološko zgradbo novega C3. Zaradi visokega in karizmatičnega prednjega sklopa ter razkošnih oblin je njegova drža mogočna in energična. Po zaslugi gladkih površin, prepoznavnega grafičnega oblikovanja in barv je to trendovski model, ki gre v koraku s časom. Njegov stil poudarjajo številne možnosti za individualizacijo podobe. Ponudba je cenovno ugodna, tako da si lahko vsak izbere vozilo po svojem okusu, ki ga prežema čvrst značaj. Zunanjost novega C3 je na voljo v dvobarvni kombinaciji s tremi različnimi odtenki strehe, katerim se pridružujejo barvite podrobnosti na meglenkah, ohišjih zunanjih ogledal, zadnji vogalni steni in zaščitah Airbump®. Za notranjost so na voljo štirje paketi ambientov, tako da si lahko čisto vsak izbere natanko tako notranjost, ki ustreza njegovemu počutju. Potniška kabina nemudoma namiguje na občutek prostornosti, ki jo dodatno poudarjata končna obdelava sedežev in dizajn horizontalno umeščene armaturne plošče z izčiščenimi linijami.

«HUMAN» zaradi dobrega počutja, ki ga zagotavlja. S programom Citroën Advanced Comfort®, na katerem je temeljila razvojna zasnova novega C3, je znamka Citroën spreobrnila stilske zapovedi s področja udobja in vanj vnesla svojo modernost. Takoj po vstopu v vozilo nas prevzame intenziven občutek dobrega počutja po zaslugi vizualno in dejansko udobnih sedežev, panoramske steklene strehe, ki potniški prostor preplavlja s svetlobo, praktičnih odlagalnih mest in pa tudi razkošnih in uporabniku prijaznih površin. Občutki so še toliko bolj intenzivni po zaslugi prijetnih barv in materialov, ki so nastali po navdihu pohištva in potovanj, tako da se v vozilu C3 lahko počutimo kot doma.

«SMART» s tehnologijami v koraku s časom. Citroën premierno na svetu ponuja kamero ConnectedCAM Citroën™. Kamera s HD tehnologijo za širokokotno snemanje je povezljiva in popolnoma integrirana, tako da lahko fotografira ali posname video posnetke dogajanja med vožnjo, ki jih lahko nato objavite in z drugimi podelite na družbenih omrežjih ali shranite v svojo zbirko. Novi C3 ponuja tudi sklop opreme, ki vozniku olajša življenje.

Base de donnée : Astuce Productions

Trendovske tehnologije

ConnectedCAM Citroën™

Skupaj z novim C3 bo premierno na svetu predstavljena kamera ConnectedCAM Citroën™, ki poskrbi za prijetno vzdušje in večjo brezskrbnost. Povezljiva kamera kot najnovejša tehnologija «made by Citroën» omogoča širokokotno snemanje s 120 stopinjskim kotom, z ločljivostjo full HD, 2 milijonoma slikovnih točk, GPS povezavo in vsebuje notranji pomnilnik velikosti 16 GB. Nameščena je tik za notranjim vzvratnim ogledalom in posname vse tisto, kar voznik vidi pred seboj izven vozila. Poleg tega je vozniku v pomoč kot “priča” vsega tistega, kar se mu pripeti v vozilu po zaslugi naslednjih dveh funkcij:

 • Voznik lahko z enim samim klikom fotografira tisto, kar vidi in vsebino povsem varno objavi na družbenih omrežjih in jo podeli z drugimi. Zahvaljujoč povezljivi kameri lahko voznik v pomnilniku shrani fotografije mimoidoče pokrajine itd. Na enak način lahko z daljšim pritiskom tudi posname do 20 sekund dolg posnetek in ga ob zaustavitvi vozila podeli z drugimi. Posnetke je možno objaviti neposredno prek brezplačne aplikacije ConnectedCAM CitroënTM, s pomočjo katere lahko prevzamemo fotografije in video posnetke in jih podelimo z drugimi.
 • V primeru trčenja se samodejno sproži snemanje, ki shrani “eno minuto trideset” (30 sekund prej / 1 minuto zatem). Tovrstni sistem se lahko izkaže za zelo koristnega v primeru incidenta in ga je možno predložiti kot dokazno gradivo.

Tu pa je še ena prednost. Po zaslugi aplikacije ConnectedCAM CitroënTM lahko shranimo svoj položaj prek funkcije za geografsko lokalizacijo in tako hitreje najdemo svoje vozilo.

Base de donnée : Astuce Productions

Skupek vsakodnevno uporabnih tehnologij

Konstrukcijska osnova A skupine PSA je bila za potrebe tega novega modela optimalno posodobljena. Novemu C3 zagotavlja odlično razmerje med kompaktnostjo/prostorno notranjostjo, privlačno morfološko zgradbo in vse učinkovite karakteristike te platforme. Posebna skrb je bila posvečena udobju z nadgradnjo amortizerjev, ki so bili nameščeni na preizkušeno arhitekturo preme (pseudo Mac Phersonova poltoga prema). Nova kombinacija ponuja edinstveno blaženje in karoseriji dopušča prosto gibanje po majhnem hodu, kar je tipično za znamko Citroën. Zvočna obdelava je na vrhunski ravni, ne zaostaja pa niti varnost po zaslugi novega prečnega nosilca v obliki črke H pod sedišči, ki se izjemno dobro izkaže v primeru trčenja.

Novi C3 je opremljen z bencinskimi motorji zadnje generacije PureTech ter učinkovitimi in varčnimi dizelskimi motorji BlueHDi. Novi C3 z bencinskim motorjem se vgrajuje skupaj z ročnim menjalnikom, ki je na voljo za trivaljnike PureTech 68, 82 in 110 (Stop & Start), ročni menjalnik pa je na voljo tudi za dizelska motorja BlueHDi 75 (Stop & Start) in 100 (Stop & Start). Za zagotovitev maksimalne stopnje voznega udobja pa bo novi C3 kmalu po lansiranju na voljo tudi s samodejnim menjalnikom EAT6.

Tehnologije za pomoč pri vožnji: 

 • NAVIGACIJA CITROEN CONNECT NAV z glasovnim prepoznavanjem, vzpostavljeno povezavo in upravljanjem na dotik. Navigacijo nove generacije upravljamo z glasovnimi ukazi ali prek 7-palčnega zaslona na dotik. Citroen Connect Nav deluje v povezavi s povezljivimi storitvami, kot je TomTom Traffic, ki posreduje prometne informacije v realnem času, lokacijo in cene bencinskih servisov in parkirišč, informacije o vremenski napovedi in poišče lokalne interesne točke. Uporabniki bodo navdušeni tudi nad opcijo za prikaz nevarnih odsekov, ki med vožnjo po cestah posreduje vizualne informacije in zvočna opozorila o odsekih, kjer nastajajo prometne nesreče in o nevarnih odsekih. Potniki bodo z novim vozilom C3 vzpostavili še tesnejši stik po zaslugi glasovnega prepoznavanja, prek katerega lahko komunicirajo z navigacijo, telefonom in multimedijskim sistemom.
 • MIRROR SCREEN: tehnologija, ki omogoča vzpostavitev povezave s pametnim telefonom in podvojitev prikaza z njegovega zaslona na sredinskem zaslonu. Vozniku omogoča prebiranje multimedijskih vsebin ter neposredno in enostavno upravljanje pametnega telefona in združljivih aplikacij prek zaslona na dotik. Deluje v povezavi s protokoli Apple CarPlayTM, Android Auto (na voljo od začetka 2017 dalje) in MirrorLink®.
 • KAMERA ZA POMOČ PRI VZVRATNI VOŽNJI z zaznavali za pomoč pri parkiranju: Kamera za vzvratno vožnjo omogoča, da ob vklopu vzvratne prestave na glavnem zaslonu v vozilu vidite predel za vozilom. Pogled razgibajo barvne oznake, ki so odvisne od oddaljenosti od morebitne ovire. Resnična razširjena vidljivost za lažje manevriranje.
 • SISTEM ZA SPELJEVANJE V KLANEC: sistem za pomoč, ki olajša speljevanje na klancu. Sistem prepreči neželeno premikanje vozila na vzpetini, kadar je zavorni pedal popuščen in deluje na vzpetinah nad 3 %, kjer stabilizira vozilo za približno dve sekundi.

Tehnologije za varnost:

 • OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU: Ta sistem pomaga preprečevati nezbranost voznika in trenutke nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Kadar vozilo prekorači belo črto, smerni kazalec pa ni vklopljen, sistem sproži opozorilo. Na prekoračitev talne črte voznika opozori z zvočnimi signali in vizualnim opozorilom.
 • SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA: s prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu. Sistem, ki deluje po enakem načelu kot radarji za vzvratno vožnjo je pomemben adut varnosti, na primer na mestnih avtocestah.
 • OPOZORILNIK ZA PREPREČITEV NEZBRANOSTI: sistem opozori voznika, da je čas za premor. Opozorilo odpošlje po dveh urah neprekinjene vožnje s hitrostjo nad 70 km/h. Ponovno se prikaže vsako dodatno uro in opozori na premor.

Tehnični podatki:

 • Dolžina: 3,99 m
 • Širina: 1,75 m
 • Višina: 1,47 m
 • Medosna razdalja: 2,54 m
 • Prostornina prtljažnika: 300 l