Novi Citroën C1

Aktualno, Novosti, Saloni

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo CITROËN premierno na svetu predstavil novega CITROËNA C1, ki bo nadomestil njegovo prodajno uspešnico, ki je bila od lansiranja v letu 2005 prodana v več kot 760.000 primerkih.

Citroen C1 2014

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo CITROËN premierno na svetu predstavil novega CITROËNA C1, ki bo nadomestil njegovo prodajno uspešnico, ki je bila od lansiranja v letu 2005 prodana v več kot 760.000 primerkih.

Citroen C1 2014

Živahni in brezkompromisni najnovejši mestni malček, ki bo na voljo kot tri- in petvratna izvedenka, se bo predstavil tudi v povsem novi karoserijski različici z zložljivo streho, ki so jo poimenovali Airscape. Novi CITROËN C1 se ponaša s prodornimi značajskimi lastnostmi, zaradi katerih ga zagotovo opazimo in ločimo od drugih. Ponuja optimističen odgovor na potrebe po urbani mobilnosti in je del prenove znamke CITROËN.

Novi CITROËN C1 združuje več dizajna z energično obliko karoserije in igrivim prednjim delom z navihanim pogledom, ki ga zariše oblika žarometov. Dvobarvne izvedenke in barvite kombinacije notranjosti dodatno poudarijo njegov izrazit značaj in njegovo “Joie de vivre”. Nedvomno in več kot očitno je, da gre za družinskega člana prenovljene znamke CITROËN. Zaradi edinstvenega stila in “obraza”, ki se mu ni moč upreti, pritegne vašo pozornost ob prvem pogledu nanj. Napovedujejo več udobja z dobrim počutjem, ki ga vsakodnevno nudi po zaslugi kompaktnih dimenzij (zgolj 3,46 m), okretnosti in priročnega upravljanja (premer obračalnega kroga: 4,80 m), zaradi katerih se uspe zmuzniti vsepovsod. Zagotavlja tudi udobno vzmetenje na najvišji možni ravni in vrhunsko lego na cesti.  Več bo tudi uporabnih tehnologij za poenostavitev bivanja v vozilu z opremo, ki je enostavna za uporabo, kot na primer 7-palčni zaslon na dotik ali pa tehnologija za zrcaljenje zaslona Mirror Screen, ki omogoča podvojitev prikaza in upravljanje aplikacij uporabnikovega pametnega telefona preko zaslona na dotik. Novi CITROËN C1 je lahko opremljen celo s sistemom za prostoročni dostop in zagon, kamero za pomoč pri vzvratni vožnji ali pa s sistemom za speljevanje na strmini, ki zagotavljajo še bolj sproščeno vožnjo. Vse to za zmerne stroške po zaslugi manjše mase (840 kg), zaradi katere se v kombinaciji z bencinskimi motorji zadnje generacije uvršča med najboljše svojega tržnega razreda z vidika porabe goriva* in emisij CO2.

Citroen C1 2014

Novi CITROËN C1 bo kot tri- ali petvratna izvedenka na voljo v dveh karoserijskih različicah, limuzina in Airscape z zložljivo streho. Dinamično in energično stilsko zasnovo zagotavljajo neprekinjena vizualna linija med vetrobranskim steklom in bočnimi stekli, stebrički vetrobranskega stekla v črni barvi in pri nekaterih stopnjah opremljenosti tudi kromani brisalni profili stekel. Prednji del je prevzel prepoznavne identifikacijske elemente novih modelov znamke z obliko žarometov v dveh delih, ki v kombinaciji z okroglimi optičnimi bloki poskrbijo za navihan pogled in nasmejan prednji del. Oblikovno prepoznavne dnevne luči z LED diodami imajo vertikalno oblikovno zasnovo, ki dodatno poudari nasmejani pogled in nedvomno še poglobi njegov značaj.  Zadnji del je dinamično razgiban zaradi steklenih prtljažnih vrat in luči oglate oblike za tridimenzionalni učinek. Novi CITROËN C1 se ponaša z večnim dizajnom in neustavljivo privlačnim izrazom, katerima se pridružujejo tudi kompaktna prostornina in široki koloteki tako na prednjem kot tudi zadnjem delu.

To je enkratni predstavnik nove družine vozil CITROËN. Z izrazitimi značajskimi lastnostmi pritegne pozornost nase in osvoji naše srce že ob prvem pogledu nanj.