Novi BMW serije 4 Cabrio

Aktualno, Novosti

Novi BMW serije 4 Cabrio najavlja novo ero v premium razredu srednje velikih avtomobilov z odprto streho, ki jih ponuja BMW. Novi oblikovni jezik, ki se predstavlja z BMW serije 4 Cabrio, je še bolj izrazen v novemu, drugemu serijskemu modelu in poudarja videz BMW serije 4 Cabrio.

BMW 4 cabrio

Novi BMW serije 4 Cabrio najavlja novo ero v premium razredu srednje velikih avtomobilov z odprto streho, ki jih ponuja BMW. Novi oblikovni jezik, ki se predstavlja z BMW serije 4 Cabrio, je še bolj izrazen v novemu, drugemu serijskemu modelu in poudarja videz BMW serije 4 Cabrio ob tem pa postavlja nove standarde v smislu dinamike, elegance in izjemnega užitka v vožnji – s spuščeno ali dvignjeno streho. Poleg edinstvene oblike se BMW serije 4 Cabrio razlikuje od sorodnih modelov BMW serije 3 s številnimi edinstvenimi tehničnimi elementi.

BMW 4 cabrio

Prenovljen sistem strehe
Oblikovni jezik novega BMW serije 4 Cabrio se odraža v prepoznavni in elegantni silhueti avtomobila z uravnoteženimi razmerji pri odprti strehi oziroma v slokem videzu strešne linije – brez B-stebričkov – pri zaprti strehi. Tridelno pomično streho BMW serije 4 Cabrio krasi napredna zvočna izolacija s stropno oblogo s funkcijo »absorpcije hrupa«, ki potnikom zagotavlja mirno in pristno udobje v vseh vremenskih pogojih – celo v zimskih razmerah. Notranji del strehe je povsem obložen in vključuje luči, ki dodajo k pričakovanemu ambientu premium športnega coupeja. Pri spuščeni strehi, ki se navpično pospravi v prtljažni prostor, je na voljo obilica prostora in enostaven dostop. Tako se pri spuščeni strehi enostavno spravijo celo veliki predmeti in prtljaga. Nizki in športni sedeži v primerjavi s predhodnim modelom zagotavljajo več prostora za glavo ter povečajo prostor za noge.

Več individualnosti

Notranjost BMW serije 4 Cabrio predstavlja stilno fuzijo športnega čara, elegance in ekskluzivnosti. Vsi krmilni elementi so ergonomsko razporejeni okoli voznika in tako zagotavljajo optimalen dostop do vseh funkcij. Vrata so zasnovana, tako da se vse linije stekajo proti zadku, medtem ko svetle kombinacije barv vključujejo dvo-niansni učinek vrat in stranskih panelov, kar v povezavi s pomično streho prispeva k »palubnem« videzu. Ta ovijajoča oblika notranjosti nudi sedežno konfiguracijo, ki vsem potnikom omogoča doživetje v vožnji z odprto streho.

BMW 4 cabrio

Dva bencinska in en dizelski motor ob vstopu modela na trg.

Ob lansiranju modela bo BMW serije 4 Cabrio na voljo s šestvaljnim vrstnim bencinskim motorjem (BMW 435i Cabrio), štirivaljnim bencinskim motorjem (BMW 428i Cabrio) in štirivaljnimi dizelskim motorjem (BMW 420d Cabrio). Te pogonske enote pokrivajo razpon zmogljivost od 135 kW/184 KM do 225 kW/306 ter vključujejo najnovejšo izvedbo tehnologije BMW TwinPower Turbo. Najsodobnejši motorji navdahnejo BMW serije 4 Cabrio z izjemnim pospeškom in gibkostjo, pri tem pa inteligentno zmanjšajo porabo goriva v skladu z emisijskim standardom EU6.

6-stopenjski ročni ali 8-stopenjski športni avtomatski menjalnik.

Moč motorja na kolesa v sklopu osnovne opreme prenaša 6-stopenjski ročni menjalnik. BMW prav tako ponuja vse različice motorja z 8-stopenjskim športnim avtomatskim menjalnikom v sklopu dodatne opreme, ki omogoča vozniku tudi ročno pretikanje prestav s prestavnimi stikali na volanu. Oba menjalnika sta osnovno vgrajena s funkcijo Auto Start-Stop.

Bmw serije 4 cabriolet