Novi BMW serije 3 Gran Turismo

Aktualno, Novosti

Novi BMW serije 3 Gran Turismo prinaša nov inovativni koncept v uspešno modelno serijo BMW serije 3. Tretja različica karoserije v aktualni modelni seriji združuje dinamične, športne gene modela Limuzina s praktičnostjo in raznovrstnostjo modela Touring, torej kvalitete, ki so podprte z očitnim povečanjem prostornosti in udobja v vožnji. Tipična razmerja BMW, štiri bočna vrata […]

Novi BMW serije 3 Gran Turismo prinaša nov inovativni koncept v uspešno modelno serijo BMW serije 3.

Tretja različica karoserije v aktualni modelni seriji združuje dinamične, športne gene modela Limuzina s praktičnostjo in raznovrstnostjo modela Touring, torej kvalitete, ki so podprte z očitnim povečanjem prostornosti in udobja v vožnji.

Tipična razmerja BMW, štiri bočna vrata z okenskimi stekli brez okvirjev, rahlo navzdol usločena linija strehe v coupé stilu in velik pokrov prtljažnika s funkcijo avtomatskega odpiranja in zapiranja opredeljujejo edinstven značaj zunanjosti BMW serije 3 Gran Turismo. Aktivni zadnji spojler – prvi te vrste pri modelu BMW – zagotavlja vizualno lahkotnost in zmanjšuje vzgon med vožnjo. Novi BMW serije 3 Gran Turismo je skupno za 200 milimetrov daljši, ima 110 milimetrov daljšo medosno razdaljo in je za 81 milimetrov višji kot BMW serije 3 Touring.

bmw serije 3 gran turismo 2013Tako na sprednjih kot na zadnjih sedežih potniki uživajo v 59 milimetrov višjem položaju sedenja, ki ponuja izjemen pogled iz notranjosti in bistveno olajša vstopanje in izstopanje iz vozila. Poleg tega BMW serije 3 Gran Turismo ponuja tudi več prostora za glavo. Večja prostornost je posebno opazna v zadnjem delu avtomobila, kjer je na voljo celih 70 milimetrov dodatnega prostora za noge v primerjavi z modeloma Limuzina in Touring – kar dosega nivo prostornosti luksuznih avtomobilov. Občutek varnosti v notranjosti skupaj z oblikovnimi elementi, barvno shemo in materiali ustvarja salonski ambient, ki ponuja potnikom sproščeno udobje na krajših in daljših potovanjih. Prtljažni prostor prav tako odraža povečanje dimenzije avtomobila, saj je 520 litrov prostornine za 25 litrov večje kot pri BMW serije 3 Touring. Velika odprtina za natovarjanje in pokrov prtljažnika, ki se visoko odpre, omogočata prijaznejši dostop do tega prostora. Praktični osnovni elementi – kot sta na primer deljiva/zložljiva zadnja klop v razmerju 40:20:40 z zložljivimi nasloni za glavo in nastavljivim nagibom naslonov za hrbet (funkcija za prevoz tovora) ter dvodelna zadnja polica – pričajo o funkcionalnosti BMW serije 3 Gran Turismo. Velik prostor za prtljago ponuja številne možnosti uporabe, ki ga omogoča inteligentno upravljanje s prostorom. Praktični elementi, kot so nastavki za pritrjevanje, multifunkcionalne kljuke in predel za shranjevanje pod tlemi še povečujejo uporabo, medtem ko LED luči, ki osvetljujejo prostor za prtljago, poudarjajo premium kakovost BMW serije 3 Gran Turismo.

Najnovejša izvedba BMW serije 3 je na voljo v osnovni različici s paketi opreme Sport Line, Luxury Line ali Modern Line, v sklopu dodatne opreme pa je mogoče izbrati paket M Sport, ki bo na voljo že od julija 2013.

Trije bencinski in dva dizelska motorja

bmw 3 gran turismo 2013Stranke lahko izbirajo iz ponudbe petih močnih, izpopolnjenih in varčnih motorjev – ki pokrivajo razred moči vse od 105 kW (143 KM) do 225 kW (306 KM) – že ob vstopu novega BMW serije 3 Gran Turismo na trg. Vse pogonske enote uporabljajo tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Poleg najzmogljivejšega šestvaljnega bencinskega motorja pod pokrovom BMW 335i Gran Turismo sta tu še štirivaljni bencinski enoti v BMW 328i Gran Turismo in BMW 320i Gran Turismo. 2,0-litrska dizelska motorja, ki poganjata BMW 320d Gran Turismo in BMW 318d Gran Turismo, zaokrožata ponudbo.

Moč se prenaša na zadnja kolesa preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika v sklopu osnovne opreme, vendar BMW kot dodatno opremo ponuja tudi 8-stopenjsko avtomatsko različico za vse različice motorjev. Oba menjalnika sta povezana s funkcijo za manjšo porabo goriva Auto Start-Stop.

bmw 3 gt 2013Napredna tehnologija podvozja s številnimi lahkimi aluminijastimi komponentami, električni volanski servoojačevalnik za preprečevanja navora na volanu, uravnotežena porazdelitev obremenitve prem (50:50) in torzijsko toga lahka karoserija zagotavljajo atribute upravljanja ter visoko stopnjo agilnosti in natančnosti. Daljša medosna razdalja (+ 110 mm), večji premer kolesa in osnovna specifikacija novega BMW serije 3 Gran Turismo – ki vključuje 17-palčna platišča – prinašajo avtomobil, ki ponuja izjemno smerno stabilnost in udobje na daljših potovanjih.