Novi Audi A3 – v slogu inovacij

Aktualno, Novosti

Leta 1996 je Audi z modelom A3 osnoval prestižni segment razreda kompaktnih vozil – in zdaj prihaja na trg že tretja generacija tega uspešnega vozila. Novi A3 je premiero doživel na ženevskem avtomobilskem salonu 2012.

Leta 1996 je Audi z modelom A3 osnoval prestižni segment razreda kompaktnih vozil – in zdaj prihaja na trg že tretja generacija tega uspešnega vozila.

 
Novi A3 je premiero doživel na ženevskem avtomobilskem salonu 2012. Različice s hibridnim pogonom in alternativnimi rešitvami, kot sta denimo pogon zemeljski plin in pogon Audi e-gas, so v fazi razvoja. Še v letu 2012 pa bo na trg prišla izvedba z učinkovitim motorjem 1.6 TDI, ki bo imela porabo samo 3,8 litra dizelskega goriva na 100 km, kar ustreza izpušni emisiji 99 g CO2/km.
 
A93E99BE-68F1-11E1-A61C-B74F66B94067
 
Zaradi Audijeve tehnologije ultralahke gradnje odlikuje privlačno karoserijo novega trivratnika nizka masa – v primerjavi s prejšnjim modelom je novi A3 lažji za do 80 kilogramov. Nastavitev podvozja je športno-dinamična. Motorji so zmogljivi in obenem izjemno učinkoviti, notranjost pa je v znamenju dinamičnega sloga. Na področju sistemov za pomoč vozniku in razvedrilno-informacijske opreme je za novi A3 na voljo široka ponudba tehnologij, ki postavlja nova merila v tem avto-mobilskem razredu.
 
Zunanji dizajn odraža športni značaj novega A3 in prispeva k mogočni podobi tega 4,24 metra dolgega trivratnika. Drzni robovi na karoseriji uokvirjajo napeto usločene pločevinaste površine. Medosno razdaljo so povečali na 2,60 metra, pri čemer je zunanja dolžina vozila enaka kot pri prejšnjem modelu, C-stebrička pa imata naklon, podoben kot pri kupejih. Na sprednjem delu prevladuje značilna Audijeva mreža hladilnika z enodelnim okvirom. Vozilo vam po želji opremijo z žarometi ksenon plus, ki jih dopolnjujejo dnevne luči v LED-tehnologiji; v tem primeru so tudi zadnje luči realizirane s svetlečimi diodami. Kasneje bodo – prvič v razredu kompaktnih avtomobilov – v ponudbo vključeni tudi žarometi s celostno LED-tehnologijo.
 
Audijevo načelo dosledno ultralahke gradnje ima zasluge za to, da novi A3 1.4 TFSI tehta vsega 1.175 kilogramov. Sprednja blatnika in pokrov motornega prostora so izdelani iz aluminija; v karoserijo je vgrajen velik delež komponent iz jekel ultravisoke trdnosti in iz toplotno preobliko-vanih jekel. 
 
Povsem na novo zasnovana notranjost Audija A3 pritegne z vodoravnimi linijami armaturne plošče, za katero se zdi, kot da lebdi, ter z vrhunsko kakovostjo materialov in izdelave ter izrazito ergonomičnostjo. Izpostavimo pa naj tudi štiri okrogle prezračevalne šobe, elegantno upravljalno enoto klimatske naprave in kombinirani instrument. 
 
Barvni zaslon voznikovega informacijskega sistema (serijski v paketih opreme Ambition in Ambiente) prikazuje grafiko z izjemno natančnimi 3D-podobami.
 
Električno pomični zaslon MMI – v najboljši izvedbi opreme s 7-palčno diagonalo – je debel samo 11 milimetrov. Zaradi nove elektromehanske ročne zavore je na konzoli sredinskega tunela dovolj prostora za terminal opcijskega upravljalnega sistema MMI. V kompletni izvedbi MMI navigacije plus s funkcijo MMI touch je zgornja stran vrtljivo-pritisnega regulatorja zasnovana kot touchpad (tj. površina na dotik), kar je še ena od ergonomičnih inovacij. Voznik lahko črke in številke vnaša s prstom, kot v Audijevih vozilih iz višjih razredov.
 
Audi je za novi A3 pripravil tri linije opreme: Attraction, Ambition in Ambiente; vsaka od njih nudi kupcu takšen značaj vozila, kot si ga sam želi. Oblikovalci so za vse tri linije zasnovali privlačne barve in materiale. Kupci lahko poleg tega izbirajo med številnimi športnimi in komfortnimi opcijami, kot so denimo adaptive light, podvozje magnetic ride in stekleno panoramsko strešno okno.
 
Med tehnološka področja, na katerih novi Audi A3 gradi svoj vodilni položaj, so tudi novi, visokozmogljivi sistemi za pomoč vozniku. Ta ponudba vključuje radarsko podprti sistem adaptive cruise control, Audi side assist, Audi active lane assist, funkcijo prepoznavanja prometnih znakov, parkirni sistem s krmilno avtomatiko in varnostni sistem Audi pre sense basic. 
 
Tehnologija sopotnikom med vožnjo omogoča dostop do interneta, vozniku pa dostop do spletnih storitev, ki so združene v ponudbi Audi connect.  Za novi Audi A3 bodo sprva na voljo trije povsem na novo razviti štirivaljni motorji: dva TFSI in en TDI z gibnimi prostorninami 1,4, 1,8 oz. 2,0 litra. Njihova moč znaša 90 kW (122 KM), 132 kW (180 KM) oz. 105 kW (143 KM). V primerjavi s predhodnikom se je poraba pri novem A3 v povprečju zmanjšala za okrog 12 odstotkov – pri posameznih agregatih pa je prihranek goriva še večji.
 
Izvedba 1.8 TFSI je serijsko kombinirana s 7-stopenjskim menjalnikom S tronic, medtem ko sta 1.4 TFSI in 2.0 TDI kombinirana s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Pri vseh izvedbah se moč prenaša na sprednji kolesni par; stalni štirikolesni pogon quattro – in še več motorjev, med drugim tudi 1.4 TFSI z Audijevo najsodobnejšo tehnologijo cylinder on demand – bodo v ponudbo vključeni v prihodnjih mesecih.
 
Stabilizacijski sistem ESP vključuje tudi elektronsko prečno zaporo – z njo je vodljivost vozila v ovinkih še boljša in varnejša.
 
Opcijski sistem Audi drive select (serijski v paketu Ambition) vozniku omogoča, da individualno prilagaja delovanje najpomembnejših komponent, kot so krmilje¬nje koles ter karakteristiki pedala za plin in menjalnika (velja za S tronic). V sistem so vključeni tudi opcijski prilagodljivi blažilniki, ki delujejo po principu Audijeve tehnologije magnetic ride. Kolesa imajo premer od 16 do 18 palcev.
 
Novi Audi A3 bo možno naročiti od spomladi, prva vozila pa bodo kupcem začeli dobavljati poleti. Njegova cena z osnovnim motorjem, ki bo na voljo proti koncu leta, bo v Nemčiji znašala 21.600 evrov.