Novi Audi A1 in A1 Sportback

Novosti

Podobi vozila dajejo novo privlačnost osveženi dekorativni elementi in barve lakov. Kompaktna malčka se ponašata z voznimi lastnostmi, ki so podobne avtomobilom srednjega razreda. Zaradi toge karoserije in kratke medosne razdalje sta živahna in okretna. Šest motorjev, bencinskih in dizelskih je bodisi novih ali pa so močno izpopolnjeni. Audi ima v ponudbi prvič dva povsem […]

Podobi vozila dajejo novo privlačnost osveženi dekorativni elementi in barve lakov. Kompaktna malčka se ponašata z voznimi lastnostmi, ki so podobne avtomobilom srednjega razreda. Zaradi toge karoserije in kratke medosne razdalje sta živahna in okretna.

Šest motorjev, bencinskih in dizelskih je bodisi novih ali pa so močno izpopolnjeni. Audi ima v ponudbi prvič dva povsem nova trivaljna agregata, in sicer 1.0 TFSI in 1.4 TDI. Oba sta učinkovita, vendar užitek pri vožnji zato ni nič manjši. Na ravni celotne motorne palete se je poraba goriva zmanjšala za do deset odstotkov, razpon moči pa sega od 66 kW (90 KM) do 141 kW (192 KM). Vse motorje je mogoče kombinirati s 7-stopenjskim menjalnikom S tronic.

A1140010

Elektromehansko servokrmiljenje je za A1 povsem novo. Stopnja servopodpore se zmanjšuje z naraščanjem hitrosti vožnje. Poleg tega je njegovo delovanje možno prilagajati preko novega sistema Audi drive select. Voznik lahko tehnične module, na primer prilagodljive blažilnike, uporablja v različnih voznih profilih. V ponudbi so platišča s premerom do 18 palcev.

Ponudba opreme je na novo strukturirana. Z novima izvedbama design in sport imajo kupci možnost, da si Audi A1 prilagodijo še bolj individualno. Poleg teh dveh so na voljo še druge izvedbe in paketi opreme. Povsem nov je paket active kit, ki še posebej poudarja urbani značaj Audija A1.

Ponudba multimedijskih sistemov je v prvi vrsti zasnovana za potrebe mlajših kupcev. Na vrhu te ponudbe je MMI navigacija plus z modulom Audi connect, vključno s telefonom. S tem modulom je mogoče iz vozila dostopati do storitev iz nabora Audi connect, vključuje pa tudi dostopno točko WLAN.