Nove provide na slovenskih cestah!

Aktualno

Slovenska policija je končno izbrala ponudnika za 33 novih vozil, ki ga je iskala od letošnjega poletja. Prehitre voznike bo najbolj zmotil podatek, da je med njimi tudi kar sedem t.i. "provid", ki bodo povsem neoznačene vozile po slovenskih avtocestah.

Slovenska policija je končno izbrala ponudnika za 33 novih vozil, ki ga je iskala od letošnjega poletja.

 
Prehitre voznike bo najbolj zmotil podatek, da je med njimi tudi kar sedem t.i. “provid”, ki bodo povsem neoznačene vozile po slovenskih avtocestah.
 
830A5E6A-1DBC-11E2-BCFC-E7A465B94067
 
Provide bodo torej Volkswagen Passati z bencinskim 2,0-litrskim TSI pogonskim agregatom. Avtomobili bodo bele, modre in srebrne barve ter seveda z vgrajenim nadzornim sistemom provida, s katerim bodo policisti preverjali promet, merili hitrost udeleženih vozil v prometu ter ocenjevali ustrezno varnostno razdaljo. Passat je sicer sposoben na cesto spraviti 155 kW končne moči (210 KM), najvišja tovarniška hitrost pa znaša 238 km/h in pospešek 8,6 sekunde. V mešanem ciklu takšen avtomobil porabi 6,9 litrov goriva na sto prevoženih kilometrov.
 
Porsche Slovenija bo še dobavil dve kombinirani vozili Volkswagen Transporter s štirikolesnim pogonom za prevoz oseb s policijsko opremo. Takšen kombi ima vgrajen 2.0 TDI pogonski agregat. Policija se je odločila še za tri vozila Caddy furgon z 1.2 TSI motorjem ter en Transporter s pogonom le na prednji par koles.
 
Renault Nissan Slovenija pa bo medtem policiji dobavil deset Cliov TCe 100 Avantage ter deset Meganov Grandtour dCi 130 Energy Dynamique.
 
In najpomembneje! Neoznačeni Passati naj bi bili že prihodnji mesec v operativni uporabi.
 
Naš državni proračun bo takšen nakup stal več kot 700 tisoč evrov gledano na celotno nabavo novega voznega parka.