Novak z drugim mestom v pokalu Mitropa

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Novak in njegov sovoznik Čar sta v hotelu Slon v Ljubljani najprej prejela priznanje za letošnje uspehe v pokalu Mitropa, na Počku pri Postojni pa sta nato opravila še makadamski test pred zaključkom sezone. Če je bila podelitev še formalnost, je bilo drugače na poligonu Poček.

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta v hotelu Slon v Ljubljani najprej prejela priznanje za letošnje uspehe v pokalu Mitropa, na Počku pri Postojni pa sta nato opravila še pomemben makadamski test pred zaključkom letošnje sezone.

 
Aljoša Novak in Matej Čar sta bila med najpomembnejšimi udeleženci zaključne prireditve pokala Mitropa, ki ga je letos gostila Ljubljana. Novak je kot najboljši slovenski voznik relija osvojil drugo mesto v skupni razvrstitvi in bil drugi tudi v razvrstitvi dvokolesno gnanih avtomobilov. Ob tem je osvojil tudi prestižno priznanje najboljšega mladega voznika do 23 let.
 
DEC74A76-3214-11E2-83E0-E7A465B94067
 
Če je bila podelitev še formalnost, je bilo drugače na poligonu Poček pri Postojni. Na makadamski cesti sta Novak in Čar opravila test pred zaključkom letošnje sezone. Njuna Škoda Fabia R2 je bila tokrat opremljena s pravim makadamskim podvozjem in gumami, kar bo veljalo tudi za hrvaški reli Santa Domenica in italijansko preizkušnjo Prealpi Mastershow.
 
“Drugo mesto v pokalu Mitropa je bilo največ, kar je bilo letos mogoče osvojiti, zato sem več kot zadovoljen. Enako velja tudi za makadamski test. Potencial fabie R2 je res velik, saj je to s pravim podvozjem in gumami resnično prava igrača. Kar hitro sem dobil potreben občutek za drsenje, nato pa je šlo le še hitreje. Na obeh relijih pričakujem dobre rezultate, saj jih tako pripravljen dirkalnik vsekakor omogoča,” je po uspešnem nedeljskem testu na Počku dejal Novak.