Novak tudi v Mariboru brez sreče

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Aljoša Novak je pred relijem v Mariboru napovedal boj za zmago. Čakal ga je kratek, le 90 kilometrov dolg reli s sedmimi hitrostnimi preizkušnjami, peklensko poletno vreme in le težko vzdržljivi pogoji v razbeljeni avtomobilski pločevini.

Aljoša Novak je pred relijem v Mariboru napovedal boj za zmago.
 

Čakal ga je kratek, le 90 kilometrov dolg reli s sedmimi hitrostnimi preizkušnjami, peklensko poletno vreme in le težko vzdržljivi pogoji v razbeljeni avtomobilski pločevini. Novak je dokazal, da njegove besede niso bile brezglave, toda prebita guma ga je potisnila na šesto mesto v diviziji II.

991A351C-C412-11E1-8AAA-D64165B94067Po treh četrtih mestih je Aljoša Novak najvišje mesto v diviziji II, ki po kakovosti in izenačenosti v slovenskem reliju dobiva primat, napadel prav v najbolj skrajnih pogojih. V Mariboru so bile temperature okrog 38 stopinj Celzija, v notranjosti dirkalnika pa so se povzpele nad 70 stopinj Celzija. V negorljivih kombinezonih, s čelado tesno pripeta v dirkaški sedež, sta s sovoznikom Matejem Čarjem kljubovala nevarnosti dehidracije in v peklu notranjosti Fabie R2 nadzirala stres, adrenalin in emocije. Divizija II pri dokazovanju ne priznava polovičnega pristopa. 
 
Ko je bilo v soboto zjutraj jasno, da bodo v diviziji II odločale najmanjše malenkosti in da nihče ne bo smel zaspati že na jutranji prvi hitrostni preizkušnji, je Novak pokazal največ med vsemi. Dobil je prvo hitrostno preizkušnjo Meljski hrib in s tem dokazal, da njegove besede o napadu na zmago pred relijem niso bile brez realne osnove. Malo pozneje je na znamenitem skoku na Gačniku še atraktivno skočil in ko je že vse kazalo, da se bo v Mariboru dejansko boril za zmago in svoj največji uspeh v kratki dosedanji karieri, je sreča Novaka zapustila.
 
“Malo po skoku, ko sva z Matejem končala prvi krog HP Gačnik, me je nekoliko zaneslo. Pri tem sem s kolesom udaril v jašek. Takoj sem vedel, da guma udarca ni zdržala. Po prazni sem peljal do cilja in izgubil minuto in pol. S prebitimi gumami letos res nimam sreče, saj je bila ta že četrta,” je pripetljaj z druge hitrostne preizkušnje razlagal Novak, ki se bo časovni izgubi ni mogel več boriti za vrh divizije II.
 
“Všeč mi je, da sem dokazal svoj potencial in hitrost. Bil sem dovolj hiter za sam vrh. Težko bi bilo zdržati v takem ritmu, a vseeno sem zelo vesel tako hitrega začetka. Po prebiti gumi nisem imel več kar storiti. Obsojen sem bil na šesto mesto, saj je konkurenca v naši diviziji takšna, da te prebita guma potisne iz boja za vrh. Pazil sem le, da pripeljem do cilja s celim avtomobilom in osvojim dragocene točke. Na naslednjih relijih si želim več sreče,” je dodal Novak, ki je reli v Mariboru v diviziji II končal na šestem mestu.
 
Novak in Čar bosta s Škodo Fabio R2 čez dva tedna vozila na reliju Casentino-Toscana, ki šteje za pokal Mitropa, v začetku septembra pa ju v okolici italijanskega Vidma čaka reli Alpi Orientali, predzadnja preizkušnja slovenskega državnega prvenstva.