Novak in Čar druga na toskanskem makadamu

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Foto: Uroš Modlic Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta z odliko odpeljala še en makadamski reli v Italiji. Tokrat sta v Toskani nastopila na daljši in težji dirki Liburna Terra, ki je štela tudi za italijansko makadamsko državno prvenstvo. Z nekaj več sreče bi se iz Italije lahko vrnila z novo prestižno zmago. V sončni Toskani […]

Foto: Uroš Modlic

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta z odliko odpeljala še en makadamski reli v Italiji. Tokrat sta v Toskani nastopila na daljši in težji dirki Liburna Terra, ki je štela tudi za italijansko makadamsko državno prvenstvo. Z nekaj več sreče bi se iz Italije lahko vrnila z novo prestižno zmago.

Val-0785

V sončni Toskani sta Aljoša in Matej spet blestela na makadamski podlagi in z odliko odpeljala vseh šest razgibanih hitrostnih preizkušenj. Že na prvi sta postavila najboljši čas v skupini N4 in z relijem nadaljevala v visokem ritmu. Žal sta na četrti hitrostni preizkušnji ujela posadko, ki je vozila s prazno gumo. V prahu sta za njim izgubila okrog pol minute in na koncu relija jima je do zmage zmanjkalo ravno toliko časa. Kljub temu sta na ciljni rampi z velikim zadovoljstvom dvignila roke visoko v zrak.

Val-1341

“Žal mi je tiste izgubljene pol minute, makadamska cesta pa je bila v zaključku relija tudi že izredno uničena. Praktično sem le še pazil, da ohranim avtomobil v enem delu. Vseeno je za nami zelo lep reli, zadovoljen sem tudi z vožnjo in rezultatom. V konkurenci 23 posadk sta se v Italiji vendarle enakovredno borila za zmago in v prvem delu relija tudi že vodila z lepo prednostjo. Čeprav so bile gume na koncu res uničene, sva si priborila nazaj vsaj drugo mesto,” je po vrnitvi iz Toskane povedal Aljoša.