Novak čaka na krst z Lancerjem EVO9

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na reliju v Novi Gorici se bo z Mitsubishi Lancerjem EVO9, ki ga bo najel pri hrvaškem prvaku Juraju Šebalju, prvič predstavil Aljoša Novak.

Na reliju v Novi Gorici se bo z Mitsubishi Lancerjem EVO9, ki ga bo najel pri hrvaškem prvaku Juraju Šebalju, prvič predstavil Aljoša Novak.
 
Aljoša je letos s Škodo Fabio R2 odpeljal le izbrane relije, nazadnje je julija nesrečno odstopil že na prvi hitrostni preizkušnji relija za italijansko prvenstvo v San Marinu. Jesenski del sezone za Aljošo in njegovega sovoznika Mateja Čara prinaša veliko novosti. Na kratek sprinterski reli v Novi Gorici, ki ne šteje za državno prvenstvo Slovenije, sta se prijavila z Mitsubishi lancerjem EVO9. Vrhunski dirkalnik s štirikolesnim pogonom sta najela pri hrvaškemu vozniku Juraju Šebalju.
 
mitsubishi lancer aljosa novak reli 2013
 
“Z navadnim Lancerjem se dobro poznava, toda dirkaška različica je nekaj povsem drugega. Avtomobil smo danes polepili, z njim sem odpeljal le kake tri kilometre. Dirkalnik je zagotovo vrhunski in že dolgo kakega relija nisem tako težko čakal. Testiranja pred relijem ne bo, saj se s tem namenom dejansko podajamo na Banjško planoto. To je test za poznejši nastop na reliju za DP v Idriji. Vsekakor komaj čakam, da se preizkusim tudi v štirikolesno gnanem avtomobilu,” je pred relijem v Novi Gorici povedal Novak.