Nova Ford Fiesta Sport Special Edition

Aktualno, Novosti

Fordova Fiesta bo letos praznovala že 35. rojstni dan, s privlačnim slogom, dinamično športno karoserijo in posebnimi oblikovnimi dodatki zagotavlja kompaktni Fiesti še smelejši, samosvoj in izrazito športen videz. Zmogljiva izbira 1,6-litrskih…

Fordova Fiesta bo letos praznovala že 35. rojstni dan, s privlačnim slogom, dinamično športno karoserijo in posebnimi oblikovnimi dodatki zagotavlja kompaktni Fiesti še smelejši, samosvoj in izrazito športen videz.

515276D6-AC49-11E0-A89D-728565B94067Zmogljiva izbira 1,6-litrskih motorjev zagotavlja, da bo Fiesta Sport Special Edition navdušila tudi med vožnjo. Novo različico poganja najzmogljivejši pogonski sklop v trenutni konjenici motorjev za Fiesto, na voljo pa je tudi varčen dizelski motor Duratorq TDCi z močjo 95 KM, ki ga odlikujejo majhni izpusti CO (samo 107 g) in kombinirana poraba goriva 4,1 l/100 km.

Bencinski motor Duratec Ti-VCT razvije moč 134 KM pri 6700 vrtljajih v minuti in navor 160 Nm pri 4250 vrtljajih v minuti, s kratkimi prestavnimi razmerji in prenovljenim izpušnim sistemom pa Fiesto Sport Special Edition v 8,7 sekunde požene od 0 do 100 km/h in omogoča največjo hitrost 195 km/h.

“Fiesta ima bogato športno preteklost. Z živahnim 1,6-litrskim bencinskim motorjem Duratec Ti-VCT in dinamičnim sodobnim zunanjim in notranjim oblikovanjem se lahko Fiesta Sport Special Edition ponosno uvrsti v Fordovo paleto zmogljivih športnih modelov,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik trženja, prodaje in storitev pri Fordu Evropa. “Z 1,6-litrskim dizelskim motorjem Duratorq lahko v športnem značaju ob izjemni varčnosti uživajo tudi vozniki, ki ne potrebujejo vrhunske zmogljivosti. Zagotovo jih bosta očarala izjemen videz in odlična oprema Fieste Sport Special Edition.”

inset

Fiesta Sport Special Edition je najnovejši član v Fiestini družini.

Na voljo bo na večini evropskih trgov, vključno z Veliko Britanijo, Nemčijo, Francijo, Italijo, Španijo, Belgijo, Nizozemsko in Švico. Od začetka prodaje prenovljene Fieste konec leta 2008 je bilo prodanih že več kot milijon vozil.

Fiesta Sport Special Edition sledi Fiesti Sport +, ki je bila predstavljena februarja (v Veliki Britaniji je poimenovana 1600S, v Nemčiji pa Sport S), in vključuje številne dopolnitve zunanjosti in notranjosti. Popoln oblikovni paket z znižanimi bočnimi obrobami in značilnimi zračnimi usmerniki na sprednjem odbijaču in prtljažnih vratih poudarja Fiestin kinetični dizajn, za dodatno privlačnost pa imajo zasluge srebrna obroba maske motorja, aerodinamično krilce, okrovi meglenk in polirana dvojna izpušna cev. Nova različica bo na voljo samo s tremi vrati, saj ta izvedba najbolj poudari njen športen slog.

Črna platišča iz lahke zlitine Panther Black zaključijo bogat niz zunanjih nadgradenj Fieste Sport Special Edition. Pri različici z bencinskim motorjem bodo športne blatnike zapolnila kolesa na 17-palčnih platiščih, modeli z motorjem TDCi pa bodo opremljeni s 16-palčnimi platišči iz lahke zlitine. Za doplačilo so na voljo tudi platišča iz srebrne lahke zlitine.

Kupci Fieste Sport Special Edition bodo lahko izbirali med sedmimi intenzivnimi barvami, vključno z možnostjo Panther Black, ki je uporabljena tudi za platišča iz zlitine, kontrastna črna in srebrna tematika pa se nadaljuje v notranjosti, kjer ogrevani športni sedeži z usnjenim oblazinjenjem Ebony Black s srebrnimi šivi nudijo udobje in odličen oprijem za uživanje v zmogljivosti, dopolnjuje pa jih skoraj povsem enako oblazinjenje volana s poliranimi črnimi kraki.

Klimatska naprava s samodejnim uravnavanjem temperature, usnjeno oblazinjenje ročice ročne zavore in glave prestavne ročice, stopalke iz zlitine, sijajno črni okrovi merilnikov, po meri krojene talne obloge in srebrne obloge pragov so prav tako na seznamu opreme. Z uvedbo Fieste Sport Special Edition sovpada tudi možnost izbire digitalnega radia DAB v paleti različic Fieste, ta model pa bo opremljen z vtičnico USB za priklop zunanjih medijev in zvočnim sistemom s šestimi zvočniki, od katerih bosta dva visokotonca vgrajena v vrata.

S skupno 14 milijoni prodanih vozil v celotni zgodovini modela sodi Fiesta med največje Fordove zgodbe o uspehu. Najnovejšo generacijo Fiest izdelujejo v Kölnu v Nemčiji in v španski Valencii.