Nova Volvo modela S60 in S50 Polestar

Poslovno

Prvi Volvi S60 in V60 Polestar so že zapustili tovarno podjetja v Torslandi in potujejo svojim novim lastnikom nasproti. »Zelo nas veseli, da smo v naši tovarni uspešno zaključili z izdelavo prvih modelov Polestar. To je rezultat, ki smo si ga želeli po številnih urah, ki so ga v doseganje tega cilja vložili zaposleni v […]

Prvi Volvi S60 in V60 Polestar so že zapustili tovarno podjetja v Torslandi in potujejo svojim novim lastnikom nasproti.

»Zelo nas veseli, da smo v naši tovarni uspešno zaključili z izdelavo prvih modelov Polestar. To je rezultat, ki smo si ga želeli po številnih urah, ki so ga v doseganje tega cilja vložili zaposleni v Volvu in Polestar,« je dejal Henrik Fries, tehnični vodja projekta S/V60 Polestar.

Tovarna podjetja Volvo v Torslandi je nedavno praznovala 50. leto obstoja. V tem obdobju je iz njenih tekočih trakov zapeljalo 6,8 milijona vozil, od modela Amazon iz leta 1964 vse do novih Volvov S60 in V60 Polestar. Pri izdelavi modela Polestar je prvič v zgodovini podjetja pri proizvodnem procesu sodeloval neodvisni partner.

volvo-proizvodnja

»Presrečni smo, da so prva vozila zapustila tovarno in da smo skupaj s Polestar priča zadnji fazi razburljivega potovanja, ki se je pričelo z načrti in končalo z končnim izdelkom prav tu, v naši tovarni,” je dejal Magnus Hellsten, član uprave, zadolžen za izdelavo vozil Evropa pri podjetju Volvo Cars.
Novim kupcem nasproti se bo v Kanado, na Nizozemsko, Japonsko, Švedsko, Švico, Združeno kraljestvo in ZDA napotilo vsega skupaj 750 vozil.

Nova modela Volvo S60 in V60 Polestar sta opremljena z v celoti predelanim podvozjem, s kakovostnimi blažilniki in zmogljivimi zavorami, ki v povezavi s pogonom na vsa štiri kolesa in 6-valjnim turbo motorjem s 350 KM resnično ustvarjajo voznikov avtomobil za vse leto.