Nova Toyota Auris Touring Sports

Aktualno, Novosti, Saloni

Nova Toyota Auris Touring Sports ponuja izčrpno izbiro motorjev v priljubljeni karavanski karoserijski obliki, hkrati je to prvi karavan s polnim hibridnim pogonskim sklopom v tem avtomobilskem razredu. Novi Auris Touring Sports združuje dinamično obliko z najboljšima funkcionalnostjo in prostornostjo v svojem razredu. Ker je baterija postavljena za zadnjimi sedeži, hibridni pogonski sklop ne vpliva […]

Nova Toyota Auris Touring Sports ponuja izčrpno izbiro motorjev v priljubljeni karavanski karoserijski obliki, hkrati je to prvi karavan s polnim hibridnim pogonskim sklopom v tem avtomobilskem razredu.

Novi Auris Touring Sports združuje dinamično obliko z najboljšima funkcionalnostjo in prostornostjo v svojem razredu. Ker je baterija postavljena za zadnjimi sedeži, hibridni pogonski sklop ne vpliva na prostornost prtljažnega prostora. Delež karavanov pri prodaji vozil v razredu C trenutno znaša 25 %, pri čemer je delež službenih vozil kar 76 %. Novi Auris Touring Sports bo še dodatno razširil krog kupcev modela Auris, s čimer bo ta model v prvem polnem prodajnem letu v Evropi (2014) dosegel prodajni delež nad 5,0 %.

auris touring sport toyotaAuris Touring Sports ima enako medosno razdaljo (2.600 mm) in obračalni krog (10,4 m) kot kombilimuzinska različica, vendar je za 285 mm daljši, pri čemer je ta podaljšani del v celoti namenjen prtljažnemu prostoru. Pri postavljenih zadnjih sedežih je nakladalni prostor dolg 1.115 mm in širok 1.452 mm ter ima izjemno veliko prostornino, ki meri 530 litrov. Pri zloženih zadnjih sedežih se dolžina nakladalnega prostora poveča na največ 1.880 mm, višina pa na 890 mm, kar zagotovi največjo skupno prostornino v razredu – 1680 litrov. Auris Touring Sports je edini karavan v razredu C, ki kupcem ponuja vse naštete prednosti: Toyotin sistem Easy Flat, zlaganje sedežev z eno potezo, dvojno dno prtljažnika, dvosmerno pokrivalo prtljažnega prostora, mrežo za prtljažnik v roloju, kljukice za nakupovalne vrečke, aluminijaste strešne sani in 12-voltno električno vtičnico v prtljažnem prostoru.

Novi model Auris Touring Sports ima enak sprednji del kot kombilimuzinska različica in združuje Toyotino oblikovno filozofijo Under Priority s podrobnostmi Keen Look, kar pripomore k prepričljivi, a elegantni podobi na cesti. Profil modela Auris Touring Sports ima tako kot kombilimuzinska različica strmo vetrobransko steklo, ki se nadaljuje v strešno linijo z aluminijastimi strešnimi sanmi in integriranim zadnjim spojlerjem. Lahko se odločite za 1.553 mm dolgo in 960 mm široko panoramsko sončno streho Skyview, ki je ena največjih v tem razredu vozil in dodatno poudari vtis prostornosti v popolnoma prenovljeni notranjosti. Podaljšana tridelna bočna zasteklitev vključuje zatemnjene stebričke skupaj s klavirsko črno površinsko obdelavo B-stebrička, ki jo poudarjajo kromirani detajli nad mogočno dvigajočo se bočno linijo karoserije.

Toyota Auris Touring Sports 2013Auris Touring Sports bo na voljo z istim izborom motorjev kot kombilimuzinska različica modela Auris: 1,33-litrski bencinski motor Dual VVT-i in 1,6-litrski bencinski motor Valvematic ter izboljšana 1,4-litrski in 2,0-litrski dizelski motor D- 4D ter prvi polni hibridni pogon med karavani v razredu C. 1,8-litrski bencinski motor VVT-i in elektromotor v sistemu HSD lahko delujeta vsak posebej ali skupaj in zagotovita največjo moč 136 DIN KM (100 kW), kar vozilu Auris Hybrid Touring Sports omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 10,9 s ter največjo hitrost 180 km/h. Polni hibrid Auris Touring Sports ima kljub temu najnižji izpust CO2 v tem avtomobilskem razredu, ki znaša samo 86 g/km, občutno nižji izpust dušikovih oksidov (NOx) in NE proizvaja trdih delcev kot primerljivo zmogljivi avtomobili z dizelskimi motorji. Toyotina tehnologija Stop & Start skupaj z naprednim menjalnikom Multidrive S zagotavlja konkurenčno nizke izpuste CO2 pri vseh motorjih modela Auris Touring Sports. 1,33-litrski bencinski motor se ponaša z izpustom 127g/km, 1,6-litrski bencinski motor pa z izpustom 139 g/km. 2,0-litrski dizelski motor v ozračje izpusti 115 g/km, 1,4-litrski dizelski motor pa samo 109 g/km CO2.