Nova serija A6 – še boljša in privlačnejša

Novosti

Novi motorji, menjalniki in žarometi ter novi multimedijski sistem zagotavljajo limuzini in Avantu še večjo učinkovitost, zmogljivost, privlačnosti in visoko kakovost. Tudi vsestranski A6 allroad quattro ter športne izvedbe S6, S6 Avant in RS 6 Avant prihajajo na trg s številnimi novostmi. Ostre linije, poudarjene horizontale, atletsko napete površine, dizajnu modelov A6 dajeta pečat preciznost in športna […]

Novi motorji, menjalniki in žarometi ter novi multimedijski sistem zagotavljajo limuzini in Avantu še večjo učinkovitost, zmogljivost, privlačnosti in visoko kakovost. Tudi vsestranski A6 allroad quattro ter športne izvedbe S6, S6 Avant in RS 6 Avant prihajajo na trg s številnimi novostmi.

A6-novost

Ostre linije, poudarjene horizontale, atletsko napete površine, dizajnu modelov A6 dajeta pečat preciznost in športna eleganca. V okviru modelske prenove so obliko­v­­no zasnovo naredili še bolj drzno. Spremenjeni so mreža hladilnika, žarometi, odprtine za dovod zraka, odbijači, stranski pragovi, zadnje luči in izpušne cevi. Po želji vam v Audiju vozilo opremijo z LED-žarometi ali z matričnimi LED-žarometi, ki so kombinirani z dinamičnimi smerniki.

Prostorna notranjost povzema športne poteze zunanjega dizajna. Kultivirano ozračje poudarjajo elegantne barve in skrbno izbrani materiali. Novi paket Audi design selection v kremenasto sivi (modeli A6) in arras rdeči (S6) barvi notranjosti nagovarja še posebej zahtevne kupce.

A&-notranjost

Sprednja sedeža sta opcijsko lahko opremljena s prezračevalno in masažno funkcijo, upravljanje je enostavno. Upravljalni sistem MMI radio in komfortna avtomatska klimatska naprava sta vključena že v serijsko opremo. Prtljažnik A6 Avanta se ponaša s prostornino od 565 do 1.680 litrov in številnimi prakti­čnimi rešitvami. Zlaganje prtljage bo še bolj udobno, če se boste odločili za opcijsko avtomatsko odpiranje pokrova prtljažnika s senzorskim krmiljenjem in za električni prtljažni rolo.

Nadvse privlačna je tudi ponudba asistenčnih sistemov, na vrhu katere najdemo sistem adaptive cruise control s funkcijo Stop&Go. Audi side assist, ki z radar­skimi meritvami območja za vozilom zagotavlja varnejše menjavanje voznih pasov, in Audi active lane assist, ki preprečuje nenamerno zavijanje iz smeri, zdaj delujeta v tesni povezavi. Asistenca za nočni vid ima razširjen nabor funkcij, varnostni sistem Audi pre sense basic pa je del serijske opreme. Pomembne prikaze lahko spremljate preko opcijskega projekcijskega (head-up) sistema zaslona.

A6-zadek

Temeljito prenovljena ponudba motorjev

Ponudba motorjev za novi A6 in A6 Avant vključuje tri agregate TFSI z močjo od 140 kW (190 KM) do 245 kW (333 KM) ter pet agregatov TDI z razponom moči od 110 kW (150 KM) do 240 kW (326 KM). Vsi motorji izpolnjujejo zahteve izpušne stopnje Euro 6, njihove emisije CO2 so se zmanjšale za do 22 odstotkov. Naj­učinkovitejši bencinski in najučinkovitejši dizelski motor nosita oznako “ultra”, to sta 1.8 TFSI ultra, ki se v kombinaciji s povsem novim menjalnikom S tronic v povprečju zadovolji s 5,7 litra goriva na 100 kilometrov (133 gramov CO2 na kilometer), in 2.0 TDI ultra z močjo 110 kW (150 KM), ki brez kakršnih koli omejitev pri izboru opreme dosega izjemno nizko porabo 4,2 litra goriva na 100 kilometrov (109 gramov CO2 na kilometer).

Najzmogljivejši bencinski motor, 3.0 TFSI, je temeljito prenovljen. Tudi motor 3.0 TDI clean diesel, ki je na voljo v dveh različno močnih izvedbah s 160 kW (218 KM) oz. 200 KW (272 KM), so motorni inženirji v marsičem zasnovali povsem na novo. 3.0 TDI clean diesel biturbo doseže moč 235 kW (320 KM).
Ta agregat v dodatni izvedbi z močjo 240 kW (326 KM), ki s funkcijo boost kratkotrajno lahko razvije moč 255 kW (346 KM), poganja modela iz posebne serije A6 3.0 TDI competition in A6 Avant 3.0 TDI competition – z njima Audi obeležuje 25. obletnico tehnologije TDI.

Kot partner visokozmogljivega dizelskega motorja nastopa 8-stopenjski menjalnik tiptronic, vsi drugi motorji pa so kombinirani z novo zasnovanim, izjemno lahkim in torno optimiziranim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjskim menjal­nikom S tronic. Pri izvedbah s pogonom spredaj je menjalnik z dvojno sklopko razvit povsem na novo in nadomešča menjalnik multitronic. Stalni štirikolesni pogon quattro lahko pri motorjih z močjo od 200 kW (272 KM) nadgradite s športnim diferencialom, ki moč aktivno porazdeljuje med zadnjima kolesoma.

Tudi podvozje s kompleksnimi kolesnimi obesami združuje suvereno udobje in športne krmilne lastnosti. Sistem za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select je serijski, po želji vam v Audiju lahko vgradijo eno od dveh izvedb športnega podvozja ali sistem zračnega vzmetenja (adaptive air suspension).
Pri A6 Avantu 2.0 TDI ultra s 140 kW (190 KM) so vzmeti izdelane iz plastične mase, ojačane s steklenimi vlakni (GFRP), gre za Audijevo inovacijo, s katero na masi prihranimo okrog 4,4 kilograma, zaradi česar je poraba goriva manjša, izboljšata pa se preciznost vožnje in udobje vzmetenja. Platišča so na voljo s premerom od 17 do 20 palcev. Motorji z močjo od 160 kW (218 KM) naprej so kombinirani z zavorami z aluminijastimi čeljustmi, za tiste z močjo od 235 kW (320 KM) naprej pa je opcijsko na voljo dinamično krmiljenje.

Kakovosten in dinamičen Audi A6 allroad quattro

Pri novem Audiju A6 allroad quattro, ki temelji na A6 Avantu, je lega karoserije povišana, sprednji in zadnji del vozila pa sta na spodnjem delu zaščitena s ščitni­kom iz legiranega jekla. Dizajn deluje robustno in dinamično, prečke na mreži hladilnika so navpične. V ponudbi so štirje agregati V6 s tremi litri gibne prostornine, 3.0 TFSI ter 3.0 TDI v treh različno močnih izvedbah, sistem zračnega vzmetenja (adaptive air suspension) je del serijske opreme.

Novi S6, S6 Avant in RS 6 Avant

Novi Audi S6 in S6 Avant sta športna avtomobila za vsakodnevno rabo. Motor 4.0 TFSI, V8 z dvema turbopolnilnikoma, z močjo 331 kW (450 KM) limuzino pospeši od 0 do 100 km/h v času 4,4 sekunde, pri S6 Avanta pa je za takšen pospešek potrebnih 4,6 sekunde. Povprečna poraba znaša samo 9,2 litra na 100 kilometrov pri limuzini oz. 9,4 litra pri Avantu (214 gramov oz. 219 gramov CO2 na kilometer). Veliko zaslug za takšno učinkovitost ima sistem aktivnega izklapljanja valjev (COD), ki v območju delne obremenitve aktivira samo štiri od osmih valjev.

Serijska oprema novega Audija S6 in S6 Avant vključuje stalni štirikolesni pogon quattro in sistem adaptive air suspension sport, zaradi katerega je lega karo­serije nižja za 20 milimetrov. Matirano črne lakirane zavorne čeljusti so nameš­čene na sprednjih zavornih kolutih za 19-palčnimi platišči.

Najbolj dinamični od modelov iz nove družine A6 pa je Audi RS 6 Avant. Profesionalni športni model za vsakodnevno rabo in prosti čas pospeši od 0 do 100 km/h v 3,9 sekunde, končna hitrost pa po želji kupca lahko znaša 305 km/h. Njegov motor 4.0 TFSI razvije moč 412 kW (560 KM), a se v povprečju zadovolji že z 9,6 litra goriva na 100 kilometrov (223 gramov CO2 na kilometer). Tudi pri njem k učinkovitosti veliko prispeva sistem aktivnega izklapljanja valjev (COD).

8-stopenjski tiptronic prenaša moč biturbinskega V8-agregata. V serijski pogon quattro je integriran sredinski diferencial z višjim zapornim pragom. Zračno vzmetenje RS adaptive air suspension omogoča, da je karoserija spuščena za 20 milimetrov, alternativno vam v Audiju lahko vgradijo čvrsto športno podvozje RS plus s sistemom Dynamic Ride Control (DRC). Veliki zavorni koluti imajo valovit rob za prihranek na masi, platišča pa so 20-palčna. Po želji so na voljo tudi platišča s premerom 21 palcev.

Prodaja novega Audija A6 bo stekla jeseni 2015. Osnovna cena za limuzino z motorjem 1.8 TFSI bo v Nemčiji znašala 38.400 evrov, osnovni A6 Avant 1.8 TFSI bo stal 40.900 evrov, A6 allroad quattro 3.0 TDI pa 56.650 evrov. Audi S6 bo na voljo za 75.400 evrov, Audi RS 6 Avant pa za 109.200 evrov.