Nova osebna in gospodarska vozila vzpodbudila rast

Poslovno

Fordova prodaja vozil na 20 tradicionalnih evropskih trgih se je oktobra povečala za 8,1 odstotka in je že tretji zaporedni mesec presegala skupno prodajo v panogi. Letos je Ford prodal skoraj milijon vozil – 7,8 odstotka več kot v enakem obdobju lanskega leta in največ v času od januarja do oktobra po letu 2011. Oktober […]

Fordova prodaja vozil na 20 tradicionalnih evropskih trgih se je oktobra povečala za 8,1 odstotka in je že tretji zaporedni mesec presegala skupno prodajo v panogi.

Letos je Ford prodal skoraj milijon vozil – 7,8 odstotka več kot v enakem obdobju lanskega leta in največ v času od januarja do oktobra po letu 2011. Oktober je bil peti zaporedni mesec rasti prodaje po številu Fordovih vozil in tretji zaporedni mesec povečevanja tržnega deleža v Evropi. Fordov tržni delež se je oktobra povečal za 0,2 odstotne točke na 7,8 odstotka oziroma za 0,1 odstotne točke na 8,0 odstotka v letošnjem letu.

Ford je oktobra prodal 98.100 vozil, med katerimi je bilo 76.900 osebnih in 21.200 gospodarskih vozil. Glede prodaje Fordovih osebnih vozil je bil to najboljši oktober po letu 2011, pri prodaji gospodarskih vozil pa je bila prodaja najuspešnejša po letu 2007.

FiestaRedEditionBlackEdition

Prodaja Fordovih gospodarskih vozil se je oktobra v primerjavi s tem mesecem prejšnjega leta izboljšala za 31 odstotkov. Letošnja prodaja gospodarskih vozil se je povečala za 18 odstotkov na 187.000 vozil. Fordov tržni delež med gospodarskimi vozili se je oktobra povečal za dve odstotni točki na 11,5 odstotka, letos pa se je povečal za celo odstotno točko na 11,3 odstotka.

Oktobra je bilo med kupci veliko povpraševanje po celotni paleti Fordovih osebnih vozil, največ kupcev pa je izbralo Fiesto, Kugo in S-MAX-a ter Rangerja. Fordova družina gospodarskih vozil Transit – vključuje modele Transit, Transit Custom, Transit Connect in Transit Courier – je zabeležila prodajno najuspešnejši oktober po letu 2007, pickup Ranger pa se lahko pohvali z najboljšo oktobrsko in letno prodajo do tega trenutka vse od evropske uvedbe modela leta 1993.

Ford je zabeležil veliko zgodnjih naročil za novega Focusa in novega Mondea, ki ju bodo kupci lahko prevzeli še letos. Naslednje leto bo družina Fordovih vozil okrepljena in osvežena z modeli, kot so novi Focus ST, S-MAX, C-MAX, Grand C-MAX, Mustang in Edge.