Nova Opel Zafira (inovativna, varna, prilagodljiva in dinamična)

Novosti

Opel je do danes prodal približno 2,7 milijona Zafir, ki so jih zaradi prostornosti in prilagodljivosti za udobna dolga potovanja najpogosteje izbrale družine in zaposleni uporabniki. Kupci bodo lahko kmalu naročili novo Zafiro, ki bo pri trgovcih na voljo že novembra. Odlikovale je ne bodo samo že znane prednosti, kot so sedežni sistem Flex7®, prednja […]

Opel je do danes prodal približno 2,7 milijona Zafir, ki so jih zaradi prostornosti in prilagodljivosti za udobna dolga potovanja najpogosteje izbrale družine in zaposleni uporabniki. Kupci bodo lahko kmalu naročili novo Zafiro, ki bo pri trgovcih na voljo že novembra.

Odlikovale je ne bodo samo že znane prednosti, kot so sedežni sistem Flex7®, prednja sedeža AGR z ergonomskim certifikatom, nosilec za kolesa FlexFix® ali prilagodljivo vzmetenje FlexRide, prihaja s privlačnim novim oblikovanjem zunanjosti in notranjosti, ki poudarja prostorno okolje, ter z izjemno ponudbo možnosti za povezave. Najnovejša generacija sistemov za informacije in razvedrilo Opel IntelliLink je združljiva s programoma Apple CarPlay in Android Auto, dopolnjuje pa jih tudi sistem Opel OnStar (vključno s 4G/LTE dostopno točko Wi-Fi, v državah, kjer je na voljo), zato Zafira med potovanjem nudi optimalno povezljivost vozniku in sopotnikom oziroma družinskim članom. Obenem bo Opel v tem segmentu uvedel sistem prilagodljivih LED žarometov, s katerimi bo dopolnil razkošje nove Zafire ter poskrbel za udobno in varno vožnjo v potovalnem salonu tako za voznike kot za sopotnike.

2016-05-31_Opel_Zafira

Športna zunanjost, prestižnejša notranjost

Dinamična oblika novih žarometov ter povsem nova, izraziteje športna dvodelna maska poskrbita za pečat oblikovanja nove Zafire. Prednja žarometa se zlivata z masko v grafično enoto. Tridimenzionalna kromirana letev s simbolom je optično povezana z žarometi in poudari občutek širine. Značilne, natančno izklesane dnevne luči z Oplovim dvojnim krilom dodatno zaznamujejo novo obliko sklopa luči. Kolesi sta nameščeni v mišičasto poudarjena blatnika. Vse našteto zagotavlja prednjemu delu nove Zafire stabilen, športen in dinamičen videz.

Notranjost nove Zafire krasi povsem nov kokpit, ki zagotavlja optimalno preglednost naprej in obenem s povsem novo enodelno zasnovo poskrbi za dostopnost. Zaslon sistema za informacije in razvedrilo, ki je bil prej nameščen na vrh sredinske konzole, je nadomestil nov, nižji in vgrajen zaslon na dotik, ki omogoča uporabo z manj tipkami. Stikala so zdaj natančno vgrajena v celovito zasnovo. Novi 7-palčni zaslon na dotik prestižnejše stopnje obdaja galvanizirana obroba v obliki črke U s kakovostjo vrhunskih tabličnih računalnikov. Novega, tridimenzionalno oblikovanega volana z manjšim in učinkovitejšim pokrovom varnostne blazine ne odlikuje le izjemen videz, navdušuje tudi s poudarjeno ergonomijo.

2016-05-31_Opel_Zafira_3

Opel bo z novo Zafiro ponudil najnovejša sistema za informacije in razvedrilo IntelliLink. R4.0 IntelliLink potovalni salon dopolnjuje s svetom pametnih telefonov, saj je združljiv s programoma Apple CarPlay in Android Auto**. Za kupce, ki želijo tudi vgrajen navigacijski sistem, Opel ponuja Navi 950 IntelliLink. Seveda je nova Zafira na voljo tudi s sistemom Opel OnStar s samodejnim odzivom v primeru trčenja in številnimi drugimi funkcijami, vključno s prenosom cilja (s sistemom Navi 950) in tudi 4G/LTE dostopno točko Wi-Fi, na trgih, kjer je to možno (omogoča povezavo za do sedem naprav, tako da lahko vsak od sedmih potnikov dostopa do interneta). To je velika prednost za družinska potovanja ali zaposlene, ki morajo ostati povezani tudi med potjo.

Dovršene rešitve za shranjevanje

Nova Zafira nudi veliko več kot ‘samo’ ekstremno udoben način potovanja. Potovalni salon je lahko tudi manjši dostavnik. V konfiguraciji s petimi sedeži meri prostornina Zafirinega prtljažnika 720 litrov po standardu ISO 3832, ob preklopu sedežev v drugi vrsti pa se prostornina poveča na 1860 litrov.

Na voljo je več kot 30 možnosti za shranjevanje predmetov, vključno z že omenjeno sredinsko konzolo FlexRail®. Transportni sistem FlexFix® je preprosta in praktična rešitev za kolesarske navdušence. Vgrajeni sistem lahko kot predal izvlečejo iz zadnjega odbijača in nanj namestijo do štiri kolesa. Ker je možno povsem naloženi nosilec FlexFix odmakniti, je zagotovljen dostop do prtljažnih vrat in njihovo odpiranje tudi pri prevozu koles.

cq5dam.web.1280

Inovativna, varna, prilagodljiva in dinamična

Inženirji so tudi z novo Zafiro sledili Oplovi strategiji zagotavljanja dostopnosti inovativnih tehnologij širši skupini uporabnikov, saj so jo opremili z novimi prilagodljivimi LED žarometi. Novi sistem AFL LED vzorec osvetlitve z žarometi samodejno prilagaja pogojem pri vožnji, da zagotovi optimalno osvetljenost brez slepljenja drugih voznikov, pri tem pa uporablja devet različnih funkcij/vzorcev, kot so osvetlitev v mestu, na podeželju, v ovinku in odcepu, dodatna osvetlitev pri manevriranju, osvetlitev ustavljenega vozila (eko) in turistični način.

Obenem naprej usmerjena kamera Opel Eye zadnje generacije pozitivno vpliva na vse funkcije za pomoč vozniku, vključno z nadzorom dolgih luči sistema AFL LED in prepoznavanjem prometnih znakov. Tudi prikaz razdalje sledenja (FDI) uporablja naprej usmerjeno kamero za zaznavanje premikajočih se vozil, ki vozijo spredaj, opozorilo na nevarnost naleta pa z vidnimi in zvočnimi signali opozori, če se razdalja med voziloma prehitro zmanjšuje. Opozorilo na zapuščanje voznega pasu se samodejno vklopi pri hitrosti nad 60 km/h ter z lučko med instrumenti in zvočnim signalom opozori voznika, če začne nenamerno voziti iz svojega voznega pasu.

zafira-2016

Z novo Zafiro sta na voljo dve nadaljnji funkciji, ki povečata udobje in zmanjšata stres: prilagodljivi regulator hitrosti in sistem FlexRide. Prilagodljivi regulator hitrosti s pomočjo radarja za prednjo masko vozniku pomaga ohranjati nastavljeno hitrost ob vzdrževanju izbrane razdalje do vozila, ki vozi spredaj. Voznik lahko nastavi obe možnosti in poleg hitrosti v treh stopnjah (daleč, srednje in blizu) določi še varnostno razdaljo. Prilagodljivo mehatronsko podvozje FlexRide vedenje vozila prilagaja voznim situacijam, slogu vožnje in individualnim željam voznika. Kupci Zafire bodo lahko izbirali tudi med pestro ponudbo motorjev. Opel bo vztrajal pri svoji trenutni strategiji, da je Zafira edino vozilo v segmentu, ki nudi celotno paleto pogonov, vključno z dinamičnimi bencinskimi in dizelskimi motorji ter plinskimi motorji LPG in CNG.