Nova Opel Corsa

Aktualno, Novosti, Top

Opel je danes razkril novo, že peto generacijo Opel Corse. Prodajna uspešnica na kupce cilja z novimi motorji, novim podvozjem. Povsem nova je kakovostna notranjost in sistem IntelliLink, vizualno pa se nanaša na oplovega malčka – Adama.  Nesporna prodajna uspešnica dviguje raven zadovoljstva uporabnikov avtomobilov nižjega razreda, z novimi merili kakovosti ter učinkovitostjo podvozja, motorja […]

Oplovi oblikovalci so novi Corsi namenili dinamičen obris, s tekočimi klesanimi potezami in natančno oblikovanimi detajli, skladnimi s filozofijo znamke.

Opel je danes razkril novo, že peto generacijo Opel Corse. Prodajna uspešnica na kupce cilja z novimi motorji, novim podvozjem. Povsem nova je kakovostna notranjost in sistem IntelliLink, vizualno pa se nanaša na oplovega malčka – Adama. 

Nesporna prodajna uspešnica dviguje raven zadovoljstva uporabnikov avtomobilov nižjega razreda, z novimi merili kakovosti ter učinkovitostjo podvozja, motorja in menjalnika. Novi rafinirani in izjemno učinkoviti trivaljnik s turbinskim polnilnikom, z delovno prostornino enega litra ter natančen in za prestavljanje lahkoten menjalnik, novo podvozje ter optimiziran volan zagotavljajo najvišjo raven udobja, natančnost vodenja in odzivnost v segmentu. Tudi notranjost nove Corse je povsem nova in je osnova percepcije visoke kakovosti in prostornosti, vključujoč najboljšo omreženost in povezanost v segmentu, ki jo nudi informacijsko zabavna tehnologija IntelliLink ter sodobne sistemi pomoči vozniku. Nova Corsa je opremljena z vsem potrebnim, da nadaljuje 32-letno tradicijo uspehov na konkurenčno izjemno zaostrenem trgu. Peta generacija Oplove prodajne uspešnice bo doživela svetovno premiero na avtomobilski razstavi “Mondial de l’Automobile 2014” v Parizu, od 4. do 19. oktobra letos. Med kupce bo proti koncu leta pripeljala s tekočih trakov v Zaragozi in Eisenachu.

Oplovi oblikovalci so novi Corsi namenili dinamičen obris, s tekočimi klesanimi potezami in natančno oblikovanimi detajli, skladnimi s filozofijo znamke.

Oplovi oblikovalci so novi Corsi namenili dinamičen obris, s tekočimi klesanimi potezami in natančno oblikovanimi detajli, skladnimi s filozofijo znamke.

Novo podvozje in volanski sistem

Med najpomembnejše delovne cilje Oplovih razvojnih inženirjev je bila vključena naloga, da je potrebno uporabnikom zagotoviti izkušnjo v vožnji, primerljivo z večjimi, dražjimi avtomobili, tako glede udobja, kot natančnosti vodenja in odzivnosti. Zato novo podvozje ni podedovalo elemente podvozja dosedanje Corse. Vzdolžna stabilnost in natančnost vodenja skozi zavoje je izboljšana z, za pet milimetrov nižjim težiščem, tršim nosilnim okvirjem vpetja koles in geometrijo podvozja z novim premnikom. Z vsem tem so bili optimizirani odkloni vozila, odzivnosti volana in stopnja podkrmarjenja. Ob tem novo vzmetenje bolje in učinkoviteje prestreza ter duši neravnine, s čimer je Corsa pete generacije izjemno udobna, še posebej med majhnimi avtomobili.

Povsem novo električno omrežje Corse pete generacije omogoča bolj sofisticirano interaktivnost med različnimi sistemi. Skupaj z novo geometrijo krmiljenja in kalibracijo programske podpore delovanja, je volan pridobil veliko pri odzivnosti servoojačevalnika v odvisnosti od hitrosti vožnje. Zato je volan natančnejši, s sočasnim odločnim prispevkom k večanju užitka v vožnji in udobja. Pri vseh različicah Corse je za vrtenje volana potrebno manj moči pri manjših hitrostih vožnje, saj je del serijske opreme poseben program delovanja volana City, katerega delovanje se sproži s preprostim pritiskom na stikalo. Tako kot doslej, lahko kupci za Corso izberejo dve različni izvedbi podvozja, Comfort in Sport. Slednje ima, ob specifični geometriji in nastavitvi, za bolj neposredno in odzivno delovanje trše vzmeti in blažilnike.

Tako kot doslej, lahko kupci za Corso izberejo dve različni izvedbi podvozja, Comfort in Sport.

Tako kot doslej, lahko kupci za Corso izberejo dve različni izvedbi podvozja, Comfort in Sport.

Izstopajoči motor: nova generacija 1.0 ECOTEC

Vrhunec avtomobilske tehnike pod pokrovom motorja, tako imenovane nove “Corsa E” pete generacije predstavlja, povsem na novo razvit trivaljni motor 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Eden izmed stebrov vseobsegajoče, velike ofenzive novih pogonskih sklopov znamke. Ta najsodobnejši, skorajda žepni motor, je edini trivaljnik z gredjo za uravnoteženje prostih sil, s pomočjo katere deluje izjemno tiho, z nizko ravnijo tresljajev in z odločno zmanjšano robatostjo. Postavlja povsem nova merila za udobje vožnje. Kompaktni aluminijski motor 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo je z izpušnimi plini skladen z merili Euro 6. Na voljo je v dveh zmogljivostnih izvedenkah, z največjo močjo 66 kW/90 KM in 85 kW/115 KM. Obe se postavljata z izjemno odzivnostjo in velikim navorom pri majhnih hitrostih vrtenja, 170 Nm pri 1800 vrtljajih na minuto. Oplov nov majhni trivaljnik je standardno opremljen s Start/stop tehnologijo.

Med bencinske motorje nove Corse sodi tudi novi 1,4-litrski motor s turbinskim polnilnikom največje moči 74 kW/100 KM in največjega navora 200 Nm. Družbo mu delata še 1,2 in 1,4-litrska motorja, s sestavo izpušnih plinov skladna z merili Euro 6. Bolj rafiniran in prav tako skladen z merili Euro 6 je na dizelski strani ponudbe tudi motor 1.3 CDTI največje moči 55 kW/75 KM, oziroma 70 kW/95 KM. Ob prihodu na trg bo najbolj gospodaren motor Corse prav dizel z največjo močjo 70 kW/95 KM, s petstopenjskim menjalnikom, sistemom Start/Stop in z izpustom le 89 g CO2/km. Družbo mu bodo kmalu po prihodu na trg nove Corse, že prihodnjo pomlad, delali še drugi posebej gospodarni motorji.

Multimedijski in asistenčni sistemi v samem vrhu razreda

S preglednim in čistim dizajnom notranjosti je Corsa vsestransko urejena in oblikovno privlačna. Še posebej velja to za dele okrog plošče z merilniki, nameščene na armaturno ploščo z izrazitimi vzdolžnimi potezami. Z njimi je notranjost še dodatno, navidezno razširjena, kar zagotavlja občutek prostornosti in velike ravni udobja. Sistem IntelliLink je opremljen s sedempalčnim barvnim zaslonom za upravljanje na dotik, idealno nameščenim na sredinski konzoli, blizu prestavne ročice, kar omogoča naraven in hiter premik voznikove roke z menjalnika na zaslon in obratno. Najsodobnejši informacijsko zabavni sistem nove Corse ponuja najboljše možnosti povezovanja in omreženja, saj je kompatibilen z napravami delujočimi z obema programskima sistemoma – Apple in Android in nudi možnost govornega upravljanja. Ponuja tudi povezave Bluetooth in Siri Eyes Free. Uporabnikom so na voljo številne aplikacije, med katere sodi navigacijski sistem BringGo, podajanje avdio vsebin in internetni radio Stitcher in Tuneln. Sistem FlexDock ponuja praktično možnost namestitve in polnjenja pametnih telefonov.

 Sistem IntelliLink je opremljen s sedempalčnim barvnim zaslonom za upravljanje na dotik

Sistem IntelliLink je opremljen s sedempalčnim barvnim zaslonom za upravljanje na dotik

Nova Corsa bo opremljena s številnimi sistemi pomoči voznikom, med katerimi bodo številni prvič ponujeni v avtomobilskem razredu, ki mu pripada. Stopnja varnosti je povečana z novimi sistemi, prvič namenjenimi Corsi. Mednje sodijo prednje biksenonske luči, sistem prepoznavanja vozila v mrtvem kotu (Side Blind Spot Alert) in Opel Eye kamera spredaj, sistem prepoznavanja prometnih znakov (Road Sign Recognition), sistem opozarjanja na vožnjo po in preko vzdolžne opozorilne črte (Lane Departure Warning), sistem samodejnega upravljanja delovanja nezasenčenih luči (High Beam Assist) ter sistem opozorila na možnost naleta (Following Distance Indication and Forward Collision Warning) s projiciranim svetlobnim opozorilom rdeče barve v vidno polje voznika na vetrobranski šipi. Ob vsem tem je nova Corsa opremljena še s sistemom nadzira tlaka v pnevmatikah (Tire Pressure Monitoring System) z izpisom opozorila za večje znižanje tlaka v posamezni pnevmatiki.

Notranjost je opremljena s kvalitetnimi materiali

Notranjost je opremljena s kvalitetnimi materiali

Udobje vožnje večajo tudi drugi številni sistemi, kot so samodejno krmiljenje ob parkiranju (Advanced Park Assist), kamera zadaj (Rear View Camera) in sistem pomoči ob speljevanju navkreber (Hill Start Assist). Ob hladnem zagonu avtomobila v hladnih dneh skrbijo za udobje in prijetno počutje sistemi ogrevanja prednjih sedežev, volanskega obroča in po novem tudi vetrobranskega stekla. Med elemente, ki vnašajo v notranjost duh in udobje višjih avtomobilskih razredov in potniškemu prostoru zagotavljajo prijetno toplo vzdušje, sodita še natančno oblikovana prednja sedeža in veliko panoramsko strešno okno za prijetno, ambientalno osvetlitev potniškega prostora. Za aktivne športnice in športnike je mogoče novo Corso za doplačilo opremiti z ekskluzivno Oplovim integriranim nosilcem koles FlexFix na zadnjem delu.