Nova Opel Corsa OPC: Peta generacija

Novosti

Po nedavni uspešni svetovni premieri na avtomobilskem salonu v Ženevi je nova Corsa OPC pripravljena, da zapelje na vsakdanje ceste. Najhitrejša članica nove generacije Corse združuje športnost z vsestransko, vsakdanjo uporabnostjo. Motor približno štiri metre dolgega avtomobila preseneti z velikim navorom in največjo močjo 207 KM, kolikor presenetljivo zmore iztisniti iz 1,6 litra delovne prostornine. […]

Po nedavni uspešni svetovni premieri na avtomobilskem salonu v Ženevi je nova Corsa OPC pripravljena, da zapelje na vsakdanje ceste. Najhitrejša članica nove generacije Corse združuje športnost z vsestransko, vsakdanjo uporabnostjo.

opel-corsa-opc

Motor približno štiri metre dolgega avtomobila preseneti z velikim navorom in največjo močjo 207 KM, kolikor presenetljivo zmore iztisniti iz 1,6 litra delovne prostornine. Ob tem sta natančna vodljivost in velika odzivnost značilnosti v popolni skladnosti z dirkaškim videzom. Čistokrvna športnost pa z ničemer ne zmanjšuje notranje prostornosti in visoke ravni udobja. Najnovejša članica družine OPC bo kmalu zapeljala v prodajne salone. Kupcem bo na voljo od 18.890 evrov dalje (priporočena maloprodajna cena v Sloveniji).

Tri pomembne novosti

  • 1,6-litrski motor s turbinskim polnilnikom, 152 kW/207 KM, 280 Nm.
  • Od 0 do 100 km/h v 6,8 s, največja hitrost 230 km/h.
  • Konkurenčna cena, saj je na voljo že za 18.890 evrov (cenejša od prejšnje generacije).

opc-corsa-zadaj

Športno podvozje FSD

Da bi avtomobil zmogel prenesti na cesto celotno moč in navor, so se Oplovi inženirji povezali s specialisti družbe Koni in razvili posebno vzmetenje. Tehnologija FSD (Frequency Selective Damping) omogoča prilagoditev moči blaženja frekvenci nihanja vozila. S tem je zagotovljeno izjemno ravnovesje med brezkompromisno športnostjo in velikim udobjem. Tudi drugi deli podvozja so med seboj dosledno uglašeni. Ob tem lahko izkušeni vozniki elektronski program stabilnost ESP tudi popolnoma izključijo in vozijo do roba možnega. Na novo razvit je bil tudi volan, ki deluje bolj neposredno, z večjo odzivnostjo in zagotavlja voznikom več komunikativnosti.