Nova Opel Corsa OPC – Peta generacija športnice

Novosti

Najhitrejša članica nove generacije Corse združuje brezkompromisno športnost, z vsakdanjo vsestransko uporabnostjo. Motor približno štiri metre dolgega avtomobila preseneti z velikim navorom in seveda največjo močjo 207 KM, kolikor zmore iztisniti iz 1,6 litra delovne prostornine. Ob tem sta natančna vodljivost in velika odzivnost značilnosti, v popolni skladnosti s športnim videzom. Čistokrvna športnost pa z […]

Najhitrejša članica nove generacije Corse združuje brezkompromisno športnost, z vsakdanjo vsestransko uporabnostjo. Motor približno štiri metre dolgega avtomobila preseneti z velikim navorom in seveda največjo močjo 207 KM, kolikor zmore iztisniti iz 1,6 litra delovne prostornine.

Ob tem sta natančna vodljivost in velika odzivnost značilnosti, v popolni skladnosti s športnim videzom. Čistokrvna športnost pa z ničemer ne zmanjšuje notranje prostornosti in visoke ravni udobja. Corsa OPC, športnica majhne avtomobilske družine, bo svetovno premiero doživela na avtomobilskem sejmu v Ženevi od 5. do 15. marca 2015.

Opel-Corsa-OPC-2015

Dizajn OPC

Skladno z OPC tradicijo je najzmogljivejša Corsa prepoznavna in že od daleč nezmotljivo del ponudbe Opel Performance Centra. Z novo, ekskluzivni OPC barvo zunanjosti flash blue, je novi sprednji del športne Corse posebej vpadljiv z veliki odprtinami za zajemanje hladilnega zraka. Z aluminijastimi obrobami odprtin je Corsa povezana z večjo športno sestro, Astro OPC. Športno odločnost zagotavljajo zunanjosti še številni detajli. Odločne bočne poteze povezujejo športni sprednji, s prav tako športno skladnim, a sočasno izzivalnim zadnjim delom Corse OPC.

Integriran spojler na vrhu prtljažnih vrat je na voljo v dveh izvedbah. Serijsko, oblikovno diskretno izvedbo, je mogoče za doplačilo zamenjati z vpadljivim spojlerjem, ki zagotavlja večji pritisk na zadnja kolesa. Dve izpušni cevi znamke Remus sta nameščeni na stranskima deloma posebnega difuzorja na spodjem delu zadaj. Poleg odločne športne podobe, zagotavljata izpušni cevi tudi prepričljiv športni zven, ob odločnem pospeševanju.

2015-02-04_Opel-Corsa-OPC-4

1.6 Turbo ECOTEC: 207 KM in 280 Nm

Pod motornim pokrovom nove generacije Corse OPC prekipeva od zmogljivosti bencinski motor s turbinskim polnilnikom največje moči 152 kW/207 KM. Motor delovne prostornine 1,6 litra doseže največji navor 245 Nm med 1900 in 5800 vrtljajev na minuto. Dodatnih 35 Nm je na voljo s funkcijo overboost. Pri razvoju in končnih nastavitvah motorja je bila posebna pozornost posvečena hitri in odločni rasti navora ter kar največjem možnem razponu vrtljajev, pri katerih motor doseže največji navor. Moč in navor motorja OPC se na prednji kolesni par prenašata preko ročnega šeststopenjskega menjalnika kratkih, ostrih premikov prestavne ročice. Nova Corsa OPS pospeši iz mirovanja do 100 km/h v 6,8 s in njena največja hitrost znaša 230 km/h. Kljub izjemnim zmogljivostim porabi Corsa OPC v kombiniranem ciklu le 7,5 litra bencina na 100 kilometrov (174 g CO2/km).

Vozniki, ki stavijo na dirkaško neposrednost lahko sežejo po posebnem paketu opreme Performance Package. Ta združuje večploščno mehansko zaporo diferenciala znamke Drexler, 18-palčna kolesa z zmogljivimi športnimi pnevmatikami Michelin in ostro športno nastavitev podvozja. Performance Package vključuje še visokozmogljiv zavorni sistem Brembo, s 330 milimetrskimi zavornimi koluti spredaj. S Performance Package je Corsa OPC čistokrvna športnica, ki zmore odgovoriti na zahteve urbane džungle in izzive Zelenega pekla. Ker so vedeli, da bo Corsa OPC, kar nekaj časa preživela v mestnem prometu, so razvojni inženirji toliko bolj dosledno opravili teste na dirkališču Nürburgring Nordschleife po uveljavljeni proceduri OPC. S tem je avtomobil dorastel dirkališčem na vseh koncih sveta.