Nova modela Porsche 911 Turbo in 911 Turbo S (pospešek: 2,9 s)

Novosti

Porsche bo v začetku leta 2016 na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu predstavil vrhunec svoje produktne palete, najzmogljivejša modela serije 911 – 911 Turbo in 911 Turbo S, se ponašata z dodatnimi 15 kW (20 KM) moči, ostrejšim dizajnom in izpopolnjeno opremo. Modela bosta na voljo kot Coupé in Cabriolet. Porsche 911 Turbo ima […]

Porsche bo v začetku leta 2016 na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu predstavil vrhunec svoje produktne palete, najzmogljivejša modela serije 911 – 911 Turbo in 911 Turbo S, se ponašata z dodatnimi 15 kW (20 KM) moči, ostrejšim dizajnom in izpopolnjeno opremo.

Modela bosta na voljo kot Coupé in Cabriolet. Porsche 911 Turbo ima šestvaljni motor z dvema turbopolnilnikoma, 3,8 l gibne prostornine in 397 kW (540 KM). Večja moč je rezultat spremenjenih sesalnih kanalov v glavi motorja, novih brizgalnih šob in višjega tlaka goriva. 911 Turbo S zaradi novih turbopolnilnikov z večjima kompresorjema razvije moč 427 kW (580 KM). Porsche kot edini avtomobilski proizvajalec kombinira turbopolnilnik z variabilno turbinsko geometrijo in bencinski motor.

Za še boljšo odzivnost novih motorjev sedaj poskrbi t. i. funkcija Dynamic Boost, ki polnilni tlak ohranja tudi pri spremembi obremenitve torej, ko voznik za hip spusti pedal za plin. Na ta način se prekine le vbrizgavanje goriva, dušilna loputa pa ostane odprta. Motor se tako praktično brez zamude odzove na ponovno dodajanje plina. Učinki funkcije so v programih Sport in Sport Plus bolj izraziti kot v programu Normal.

Nova visokozmogljiva športna modela ob še manjši porabi goriva omogočata športne vozne lastnosti, 911 Turbo S Coupé od 0 do 100 km/h pospeši v 2,9 sekunde, najvišja hitrost pa znaša 330 km/h, kar je za 12 km/h več kot doslej.

911 Turbo za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 3,0 sekunde, najvišjo hitrost pa doseže pri 320 km/h, s čimer je za 5 km/h hitrejši od svojega predhodnika. Coupé pri tem porabi le 9,1 l goriva na 100 km, Cabriolet pa 9,3 l goriva na 100 km. Pri obeh izvedbah to pomeni prihranek 0,6 l goriva na 100 km. Razlog za to je izpopolnjeno elektronsko krmiljenje motorja in menjalnika s spremenjenimi prestavnimi krmilnimi polji.

V serijski opremi paket Sport Chrono s stikalom Mode in gumbom Sport Response

Novi športni GT volan s premerom 360 mm in dizajnom, prevzetim iz modela 918 Spyder, je serijsko opremljen s t. i. stikalom Mode, ki z vrtljivim obročem omogoča izbiro enega izmed štirih voznih programov Normal, Sport, Sport Plus in Individual. Slednji vozniku omogoča, da konfigurira in shrani popolnoma individualni profil vozila.

Še ena novost v paketu Sport Chrono je gumb Sport Response v sredini stikala Mode. Po navdihu iz tekmovalnega avtomobilizma je s pritiskom na gumb mogoče nastaviti najboljšo možno odzivnost motorja in menjalnika. Vozilo lahko do 20 sekund maksimalno pospešuje, npr. med prehitevanjem. V kombiniranem instrumentu je prikazan odštevalnik časa, s katerim lahko voznik spremlja pretečeni čas. Funkcijo Sport Response je mogoče priklicati poljubno pogosto in iz vsakega voznega programa.

Porsche Stability Management (PSM) modelov 911 Turbo ima sedaj novo nastavitev PSM Sport. Ob kratkem pritisku na tipko PSM v sredinski konzoli sistem preklopi v izrazito športen način vožnje, in sicer ne glede na trenutno izbrani vozni program. Nastavitev PSM Sport se vključi ločeno in omogoči, da sistem PSM bistveno kasneje poseže v vožnjo, kot smo bili vajeni pri prejšnjem modelu v programu Sport Plus. Tako se lahko voznik mejam zmogljivosti vozila, npr. na dirkalni stezi, še tesneje približa. Opozorilna lučka sistema PSM in opozorilo v kombiniranem instrumentu voznika obvestita, da je pomoč sistema PSM za stabilizirano vožnjo omejena. V ozadju ostane sistem PSM tudi v nastavitvi PSM Sport vedno aktiven.

Kot običajno je z dolgim pritiskom na tipko PSM sistem mogoče deaktivirati.

911 Turbo S z opremo za nadstandardno vozno dinamiko

Podvozje novih modelov 911 Turbo s serijskim sistemom PASM sedaj nudi še večji razpon med športno in komfortno nastavitvijo. Poleg tega ima 911 Turbo S opremo za vrhunsko vozno dinamiko: stabiliziranje nagibanja Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) in keramične zavore Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), ki so del serijske opreme. Opcijsko so sedaj za vse modele 911 Turbo na voljo radarsko podprta asistenca za menjavo voznega pasu in sistem za dvig sprednje preme, s katerim je pri nizki hitrosti odmik od tal pod sprednjim usmernikom zraka lahko za 40 mm večji.

Ostrejši dizajn z novimi značilnostmi

Nova generacija modela 911 Turbo ohranja glavne značilnosti markantnega dizajna aktualnih modelov Carrera in jih dopolnjuje z elementi, tipičnimi za model 911 Turbo. Sprednji del deluje širši zaradi nove oblike stranskih odprtin za zajem zraka in precizno začrtanih ozkih sprednjih LED-luči v kombinaciji z dodatno lamelo v sredinski odprtini za zajem zraka. Stranski pogled na visokozmogljivi športni model razkrije nova, 20-palčna platišča.

Modeli 911 Turbo S se sedaj ponašajo npr. s platišči s sedmimi namesto desetimi dvojnimi kraki in centralnim zaklepom. Pnevmatike za Porsche 911 Turbo so na voljo v novi dimenziji, in sicer 9 J x 20 spredaj in 11,5 J x 20 zadaj, s čimer so za pol palca širše in enako velike kot pnevmatike modela 911 Turbo S. Med novosti spadajo tudi vratne kljuke, podobno kot pri modelih Carrera, ter zadek. Pozornost že na prvi pogled pritegnejo tridimenzionalne zadnje luči s štiritočkovnimi zavornimi lučmi in posebno osvetlitvijo. Dizajn izstopnih odprtin izpušnega sistema ter dvojnih izpušnih cevi je spremenjen. Prav tako je nova zasnova rešetke zadnjega pokrova in je sedaj tridelna: na levi in desni strani so lamele nameščene vzdolžno, na sredini pa je ločeni pokrov, ki omogoča optimalno vsesavanje zraka motorja.

Novi sistem Porsche Communication Management s spletno navigacijo

Z menjavo generacije se v modelih 911 Turbo uveljavlja tudi novo razviti multimedijski sistem PCM s spletno navigacijo. Večdotični zaslon z elegantno stekleno površino je harmonično integriran v sredinsko konzolo in s serijskim modulom Connect Plus nudi številne nove in razširjene funkcije povezljivosti. Navigacija lahko poleg tega v realnem času dostopa do aktualnih prometnih informacij.

Poti in kraji so lahko prikazani s satelitskimi posnetki in 360-stopinjskimi slikami. Poleg tega lahko ukaze v sistem vnašate na primer tudi s pisanjem na roko. Mobilne in pametne telefone je odslej mogoče še hitreje, enostavneje in učinkoviteje povezati preko omrežja WLAN, vmesnika Bluetooth ali kabla. Določene funkcije vozila podpirajo upravljanje na daljavo. Avdiosistem Bose je tako kot pri prejšnjih modelih vgrajen serijsko, opcijsko pa se kupci lahko odločijo tudi za avdiosistem Burmester.

Začetek prodaje in cene

Novi Porsche 911 Turbo bodo v Sloveniji začeli prodajati konec januarja 2016. Cene vozil z vključenim DDV, DMV in davkom na luksuz bodo naslednje:

  • 911 Turbo                                     226.991 evrov
  • 911 Turbo Cabriolet                   243.734 evrov
  • 911 Turbo S                                 263.267 evrov
  • 911 Turbo S Cabriolet               280.010 evrov