Mazda3 s hibridnim in plinskim pogonom

Aktualno, Saloni

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Tokiu (23. november do 1. december 2013) se Mazda3 predstavlja še z dvema novima, alternativnima načinoma pogona.

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Tokiu (23. november do 1. december 2013) se Mazda3 predstavlja še z dvema novima, alternativnima načinoma pogona.

V Evropi že poznanima verzijama pogona s SKYACTIV bencinskim ali dizelskim motorjem se tako na japonskem trgu pridružujeta še SKYACTIV bencinski hibrid s kombinacijo bencinskega in elektromotorja ter SKYACTIV-CNG Concept, ki za gorivo uporablja stisnjen zemeljski plin (CNG – Compessed Natural Gas). Nova Mazda3 se tako ponuja kot »multi rešitev« za uporabo različnih goriv.

mazda 3

Mazda3 zavzema v Mazdinem proizvodnem programu osrednje mesto več kot 30% deležem. Novi model je po Mazdi CX-5 in Mazdi6 tretji model v popolnoma novi generaciji Mazdinih modelov, ki jih odlikujejo izjemno učinkoviti pogoni, dosledna lahka gradnja, proaktivni varnostni sistemi, kot tudi za Mazdo značilno zadovoljstvo pri vožnji in dinamični KODO dizajn.

Na tokijskem salonu predstavljene pogonske možnosti prikazujejo Mazdo3 prirejeno uporabi različnih energetskih virov, brez izgube voznih lastnosti ali veselja pri vožnji. Ne glede na vrsto goriva so v vseh modelih vgrajeni najmodernejši SKYACTIV motorji – dokaz za vsestransko uporabnost tehnologije SKYACTIV.

S študijo SKYACTIV-CNG Concept je Mazda reagirala na  stalen porast števila vozil, ki uporabljajo zemeljski plin. Zaradi izredno visokega kompresijskega razmerja 14,0:1 je bencinski SKYACTIV-G motor več kot primeren pogon na stisnjeni zemeljski plin, saj CNG motorji zahtevajo izgorevanje pri visokem tlaku, kar potrjuje vsestransko uporabnost tehnologije SKYACTIV-G.

Vozila z motorji na stisnjen zemeljski plin imajo okoli 20 odstotkov nižje izpuste v primerjavi z bencinskimi motorji enake prostornine.

V SKYACTIV-HYBRID verziji – naprodaj bo zaenkrat samo na Japonskem – združujejo elektromotor s posebej za to prirejenim 2,0-litrskim SKYACTIV-G bencinskim motorjem. Omogočajo skoraj neuresničljivo: razveseljive vozne lastnosti ob izjemno nizki porabi goriva.

V Tokiu je na Mazdinem odru prostor tudi za Advanced Safety Vehicle – Mazdo Atenza (Mazda6) ASV-5, opremljeno z varnostnimi sistemi bodočnosti. Eden od teh, kot prvi na svetu, omogoča avtomobilu, da preko samostojnega senzorja komunicira s cestnimi vozili, s čimer pomaga preprečevati trčenja in pomaga pri varnem toku prometa.