Nova limuzina Škode bo Rapid

Aktualno, Novosti

Češki avtomobilski proizvajalec je to informacijo objavil v sklopu avtomobilskega salona AUTO CHINA 2012 v Pekingu. Novi model bo v Evropi premierno predstavljen še v letošnjem letu. Od leta 2013…

Češki avtomobilski proizvajalec je to informacijo objavil v sklopu avtomobilskega salona AUTO CHINA 2012 v Pekingu.

 
Novi model bo v Evropi premierno predstavljen še v letošnjem letu. Od leta 2013 pa bodo Rapid izdelovali in prodajali tudi v različici za kitajsko tržišče. Kakšen naj bi bil videti ta kitajski model, razkriva predserijska študija MissionL China, ki jo Škoda razstavlja v Pekingu.
 
Predsednik uprave družbe Škoda prof. dr. h.c. Winfried Vahland je na Škodini tiskovni konferenci v Pekingu izjavil: “Škoda Rapid je naš naslednji novi model, ki je osrednjega pomena za našo rast in ki nam bo zagotovil močan zagon na mednarodnih trgih.”
 
48AFAF70-8DFE-11E1-B57D-4FAE65B94067Škoda Rapid je model, ki se bo v modelski paleti umestil med Fabio in Octavio. To bo družinski avto za segment, ki povsod po svetu beleži močno rast. Kakšna naj bi bila njegov dizajn in koncept, razkriva študija MissionL. V okviru snovanja notranjosti za vozilo je avtomobilski proizvajalec med kitajskimi kupci opravil široko zastavljeno anketo, ker jim želi ponuditi avto, ki si ga dejansko želijo. “MissionL China” in prihodnji kompaktni model, ki bo sledil tej študiji, torej predstavljata idealno kombinacijo tradicionalnih vrednot znamke Škoda in specifičnih zahtev kitajskega trga.
 
“MissionL China je tipični Škodin avto, ki odlično uteleša vrednote naše znamke: svež dizajn, funkcionalen, prostoren, trendovski in s Škodinim pregovornim razmerjem med ceno in vrednostjo,” je dodal šef Škode. “Ta avto nosi jasno sporočilo: precizno in emocionalno. Z obilico prostora za voznika, potnike in prtljago. Idealno vozilo za družine. Enostavno simply clever.”