Nova kombilimuzina Opel Astra BiTurbo

Novosti

Če si življenje radi popestrite s čim bolj začinjenim in so vam všeč čutne, dinamične petvratne kombilimuzine, je Opel Astra s povsem novim 1,6-litskim dizelskim BiTurbo motorjem zanimiva izbira (uradna poraba goriva pri kombiniranem voznem ciklu znaša 4,0–4,1 l/100 km). Astra 1.6 BiTurbo CDTI se požene iz mirovanja do 100 km/h v 8,6 sekunde, od 80 […]

Če si življenje radi popestrite s čim bolj začinjenim in so vam všeč čutne, dinamične petvratne kombilimuzine, je Opel Astra s povsem novim 1,6-litskim dizelskim BiTurbo motorjem zanimiva izbira (uradna poraba goriva pri kombiniranem voznem ciklu znaša 4,0–4,1 l/100 km).

Astra 1.6 BiTurbo CDTI se požene iz mirovanja do 100 km/h v 8,6 sekunde, od 80 do 120 km/h pospeši v 7,5 sekunde in galopira vse do največje hitrosti 220 km/h.

Poleg izjemno varčne porabe goriva je prožnost (ali vlečna moč) posebna odlika motorja, ki se s 118 kW/160 KM uvršča v sam vrh konjenice. Največ 350 Nm navora je na voljo že pri samo 1500 vrtljajih v minuti. V povezavi z majhno maso (nova Astra je do 200 kg lažja od prejšnjega modela) in odzivno dušilno loputo BiTurbo hitro pospešuje že pri nizkih vrtljajih. Ob prestavljanju s šeststopenjskim ročnim menjalnikom štirivaljni motor s sekvenčnim, dvostopenjskim turbopolnjenjem uglajeno in progresivno povečuje obrate vse do vrha krivulje moči pri 4000 vrtljajih v minuti. Motor je tudi izjemno prefinjen, zato je Astrina potniška kabina zelo tiho, udobno in prostorno okolje za potovanja.

Povsem nova lahka arhitektura je osnova za obe različici Astre, kombilimuzino s petimi vrati in Sports Tourerja. Integracija pametnega telefona in revolucionarni sistem za osebne povezave in storitve Opel OnStar omogočata nadvse sodoben način ohranjanja stika s svetom. Astra nadaljuje tudi Oplovo tradicijo prenosa funkcij in tehnologij, ki so bile sicer dostopne samo v višjih segmentih, v kompaktni razred, tokrat med drugim navdušuje z IntelliLux LED® matričnimi žarometi.

Z vsemi temi odlikami je Astra že osvojila številna priznanja. Poleg naziva Evropski avto leta 2016 je nova Astra dobila tudi mednarodne nagrade, kot sta SAFETYBEST 2015 in Zlati volan 2015. Dosegla je tudi maksimalnih pet zvezdic za varnost na preizkusnih trčenjih Euro NCAP. Kombilimuzina Astra BiTurbo je zmagovalka pomembnih primerjalnih testov v avtomobilskih medijih. Po zmagi nove Astre, ki se je uvrstila pred Mercedes A 220d in BMW 118d, je Auto Zeitung (10/2016) v Nemčiji objavil članek z naslovom “Opel Astra je premagala ligo prvakov”, evropska avtomobilska revija z največjo naklado AutoBild (17/2016) pa je napovedala, da Opel Astra “za sabo pušča celo BMW-ja.”

Nova petvratna Astra 1.6 BiTurbo CDTI je na voljo od 20.700 evrov.