Nova Opel Insignia Country Tourer

Nova Opel Insignia Country Tourer

Novo Insigniino družino bo kmalu dopolnila različica Opel Insignia Country Tourer, ki bo premierno predstavljena na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Če je Sports Tourer na eni strani eleganten družinski in poslovni karavan, je pri Insignii Country Tourerju toliko bolj izpostavljena želja po avanturi.

Dinamično poskočen avtomobil za vse namene, z večjo odmaknjenostjo od podlage zagotavlja neodvisnost in svobodo. Presega omejitve, ki jih postavljajo mesta in omrežje asfaltiranih cest. Med posebne dodatke in prepoznavne elemente sodi zaščita pod vozilom, spredaj in zadaj, v kombinaciji z izstopajočimi obrobami blatnikov okoli koles in spodnjih stranic. Kot pika na i zunanji podobi je na zadnjem delu nameščena dvojna izpušna cev. Najsodobnejši sistem pogona na vsa kolesa zagotavlja izjemen oprijem ter natančno vodljivost v vseh razmerah vožnje. Učinkovito celovitost zagotavljajo še zmogljivi motorji s turbinskimi polnilniki, kot sta dvolitrski motor SIDI z neposrednim vbrizgom goriva z največjo močjo 184 kW/250 KM in najmočnejši motor 2.0 BiTurbo CDTI, prav tako z največjim navorom 400 Nm.

Insignia Country Tourer

Oplov pogon na vsa kolesa

Elektronsko nadzorovan sistem pogona 4×4 združuje sklopko, delujočo po principu Haldex in elektronsko zaporo diferenciala za zagotavljanje pogona ter oprijema na asfaltu in drugih podlagah. Sistem se nenehno prilagaja prevladujočim razmeram vožnje s spreminjajočim se razmerjem razporejanja navora, od nič do 100 odstotkov na sprednja in zadnja kolesa ter sočasno med zadnjima kolesoma. Poglavitna prednost sistema je, da vse opravi, še preden na spolzki podlagi kolo zrsne, na primer na cestah, ki jih prekriva sneg. V kombinaciji z elektronsko nadzorovanim in vodenim premijskim sistemom podvozja FlexRide, postavlja pogon na vsa kolesa nova merila za odzivnost in nadzor vozil.

Insignia Country Tourer

Ko je potrebno nadzorni sistem sklopke preusmeri in razdeli več navora k zadnjim kolesom. Tipala sistema 4×4 nenehno posredujejo nadzornim modulom sistema posamične podatke o kotu zasuka okoli navpičnice skozi težišče, pospešku, kotu obračanja volanskega obroča, hitrosti vrtenja kolesa, položaj stopalke za plin, hitrost vrtenja motorja in vrednost navora. Razmerje pogona med sprednjima in zadnjima kolesoma se tako nenehno prilagaja voznim razmeram, na osnovi vseh teh podatkov.

Dinamično športen, karavan SUV značaja

Prepoznavna namenskost in značajska trdnost nove Insignie Country Tourer odločno in jasno izpostavlja njeno veliko željo po svobodi. Z izstopajočo, po novem globljo in širšo, prepoznavno Oplovo masko motorja je sprednji del avtomobila posebej privlačen in oblikovno prepričljiv. Horizontalne kromirane prečke maske motorja na katerih je na sredini nameščen znak znamke, se razteza proti klesanim stranskim delom karoserije in izteka v stranski del sprednjih žarometov v obliki kril. Zaščitna plošča s srebrnim robom je dobro vidna izpod motorja. Vpadljivo in prepričljivo oblikovan je tudi zadnji del, na katerem zaščitno ploščo delita dve izpušni cevi. Vsi ti elementi prenašajo neposreden občutek moči in varnosti z izpostavljeno dobro zaščito.

Insignia Country Tourer

Cene in stopnje opremljenosti bodo podrobneje predstavljene, ko bodo v času svetovne premierne predstavitve, 10. septembra na IAA v Frankfurtu, začeli za nov avtomobil sprejemati naročila.