Nova generacija modelov Audi TT in TTS

Novosti

Klasični model v sodobni preobleki ponovno na startu. Audi predstavlja novo generacij modelov TT in TTS. Kompaktni športnik navdušuje s svojskim značajem, z emocionalnim dizajnom, visoko dinamiko in novimi tehnologijami. Zunanjost Oblikovalci kompaktnega športnika so na novo interpretirali značilne poteze prvotnega TT iz leta 1998 ter jih obogatili na dinamičen in raznolik način. Kupe meri v […]

Klasični model v sodobni preobleki ponovno na startu. Audi predstavlja novo generacij modelov TT in TTS. Kompaktni športnik navdušuje s svojskim značajem, z emocionalnim dizajnom, visoko dinamiko in novimi tehnologijami.

Zunanjost

Oblikovalci kompaktnega športnika so na novo interpretirali značilne poteze prvotnega TT iz leta 1998 ter jih obogatili na dinamičen in raznolik način. Kupe meri v dolžino 4,18 metra, medosna razdalja pa znaša 2,51 metra, zato sta karoserijska previsa ustrezno kratka.

Audi-tt-novost

Na sprednjem delu prevladujejo vodoravne linije. Mreža hladilnika z enodelnim okvirom je široka in ploska, iz njenih zgornjih vogalov se dve liniji podaljšujeta v pokrov motornega prostora, na katerem so umeščeni Audijevi štirje krogi. Odprtine za zajemanje zraka so predeljene s prečkami. Tudi žarometi so strukturirani s predelnimi prečkami, od katerih se odbija svetloba dnevnih luči. Žarometi so opcijsko na voljo tudi z LED-tehnologijo, kmalu po začetku prodaje pa bo na voljo še nova matrična LED-tehnologija, pri kateri svetlobo dolgih luči ustvarjajo majhne posamične svetleče diode, ki jih je mogoče uravnavati.

Profil novega kupeja v mnogočem spominja na model prve generacije, ki velja za oblikovalsko klasiko. Oblika pragov ustvarja izrazit svetlobni rob, široki koloteki pa tvorijo posebno geometrijsko telo. Sprednji kolotek prekinja režo pokrova motornega prostora, ki se kot tornado linija nadaljuje nad vrati in proti zadku. Stekleno ohišje deluje kot samostojen element, rahel pregib v zadnjem stranskem oknu poudarja močni C-stebriček. Loputa rezervoarja za gorivo je klasične okrogle oblike; odpre se, če nanjo rahlo pritisnete. Novost je to, da pod loputo ni več pokrovčka za rezervoar. Pri dolivanju goriva vam torej ni treba več ničesar odvijati, pištolo za točenje lahko vstavite neposredno v nastavek za gorivo.

Vodoravne linije tudi na zadku poudarjajo športno nizko lego novega TT. Prečke v zadnjih lučeh povzemajo motiv sprednjih žarometov, zanje je značilna stalna osvetlitev, kar je še ena od Audijevih novosti. Tretja zavorna luč, ki je realizirana kot ozek pas, povezuje obe enoti.

Notranjost

Z lahkotnimi, skoraj lebdečimi linijami tudi notranjost daje vsebino športnemu značaju novega Audija TT. Sredinska konzola in vratne obloge so zasnovane s tekočimi oblikami. Če armaturno ploščo gledamo iz ptičje perspektive, je videti kot letalsko krilo.

audi-tt-notranjost

Novo zasnovani športni sedeži imajo nizek vgradni položaj in so skupaj za pet kilogramov lažji kot sedeži v prejšnjem modelu. Po želji (oz. serijsko pri TTS) so na voljo športni S-sedeži z bolj izrazito obliko, pnevmatsko nastavljivimi stranicami in integriranimi vzglavniki. TT je športni avtomobil, ki ima zaradi zasnove 2+2 sedeža visoko uporabno vrednost. Prostornina prtljažnika meri 305 litrov, kar je za 13 litrov več kot pri prejšnjem modelu.

Športnost novega TT poudarjajo tudi barve in materiali za notranjost. Kot alternativa črni barvi sta na voljo še skalnato siva in palomino rjava barva. Poleg serijskih tekstilnih sedežnih prevlek se lahko odločite tudi za prevleke iz usnja Milano ali za kombinacijo usnja in alkantare. Športni S-sedeži imajo prevleke izdelane iz finega napa usnja in prešite s karo vzorcem. Pri športnem paketu S line je ramenski del sedežev oblečen v žametno usnje.

Številni upravljalni elementi novega TT in TTS blestijo z aluminijastim videzom. Obrobe športnih S-sedežev, stranice sredinske konzole in obloge vrat krasijo dekorativni elementi in – glede na izbrano oblazinjenje – individualni barvni poudarki. Ponudbo zaokrožajo paket aluminijastih elementov, trije usnjeni paketi in paket Audi design selection v murillo rjavi barvi.

Motorji in menjalniki (predhodni podatki)

Za začetek bosta za novi TT na voljo en motor TFSI in en motor TDI. Oba štirivaljnika odlikuje polna moč 135 kW (184 KM) oz. 169 kW (230 KM), čeprav se je poraba goriva v primerjavi z drugo generacijo TT pri obeh zmanjšala. To velja tudi za motor 2.0 TFSI z močjo 228 kW (310 KM), ki poganja novi TTS. Pri vseh motorjih je serijski sistem start-stop, za njihov mogočni zvok pa skrbi poseben zvočni izvajalnik (sestavni del sistema Audi drive select).

TT 2.0 TDI ultra, ki bo za začetek na voljo z ročnim menjalnikom in sprednjim pogonom, porabi na 100 km povprečno samo 4,2 litra goriva. Kot vsi motorji za novi TT tudi dvolitrski dizelski agregat, ki razvije moč 135 kW (184 KM) in navor 380 Nm, izpolnjuje zahteve standarda  Euro 6.

Ostalo

Audi pošilja novi TT na trg z izjemno bogato serijsko opremo. Dodatno je mogoče naročiti opcije, kot so komfortni ključ, asistenca za dolge luči in paket notranjih LED-luči. Ponudba asistenčnih sistemov zajema serijsko funkcijo priporočila za postanek, Audi side assist, Audi active lane assist, prepoznavanje prometnih znakov ter parkirni sistem s krmilno avtomatiko in prikazom okolice.

Multimedijska ponudba je zasnovana kot modularni sistem, na vrhu kraljuje MMI navigacija plus s funkcijo MMI touch. Lahko ju dopolnite z modulom Audi connect, ki preko hitre LTE povezave omogoča dostop do Audijevih spletnih storitev kar iz vozila, Audi Phone Box omogoča enostavno povezavo vašega mobitela na zunanjo avtomobilsko anteno.