Nova Ford Transit in Tourneo že v proizvodnji

Aktualno

Nova Ford Transit Custom in Tourneo Custom danes prvič prihajata s proizvodnih trakov v obratu Kocaeli v Turčiji. Prihod dostavnika za prevoz blaga Transit Custom in kombija za prevoz oseb Tourneo Custom predstavlja prvi korak v popolni preobrazbi Fordove palete…

Povsem nova Ford Transit Custom in Tourneo Custom danes prvič prihajata s proizvodnih trakov v obratu Kocaeli v Turčiji.
 

Prihod dostavnika za prevoz blaga Transit Custom in kombija za prevoz oseb Tourneo Custom predstavlja prvi korak v popolni preobrazbi Fordove palete globalnih gospodarskih vozil do konca leta 2013.

0CFDF82E-DA2A-11E1-852C-91B165B94067“Transit Custom je povsem nova vrsta Fordovega enotonskega dostavnika,” je povedal Stephen Odell, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa. “To je eleganten in sodoben dostavnik, ki ga bodo uporabniki s ponosom parkirali na svojem dovozu, obenem pa odraža za Transita tako značilno pripravljenost na najtežja dela. Tourneo Custom je kombi za prevoz oseb, ki ga odlikuje fantastičen videz – tako zunaj kot znotraj. Uporabnike razvaja z vsakodnevno uporabnostjo za vse zahteve in z odličnimi voznimi lastnostmi,” je dodal Odell.

Novi Transit Custom je v Fordovi paleti gospodarskih vozil umeščen med manjši model Transit Connect in večji dostavnik Transit, za prevoz oseb pa je na voljo tudi Tourneo Custom z osmimi ali devetimi sedeži.

Inženirji so z razvojem podvozja poskrbeli za izjemno vozno izkušnjo pri obeh modelih, prefinjena notranjost z navdihom osebnega vozila in elegantno oblikovana zunanjost pa dopolnjujeta legendarno Transitovo privlačnost.

Za pogon obeh modelov skrbi Fordov najnovejši 2,2-litrski dizelski motor Duratorq z močjo 74, 92 in 114 kW (100, 125 ali 155 KM), ki navdušuje tudi z najmanjšo porabo goriva v svojem razredu, saj Tourneo Custom porabi samo 6,5 l/100 km, Transit Custom pa 6,6 l/100 km*.

Modela Transit Custom in Tourneo Custom izdelujejo v obratu Ford Otosan v turškem kraju Kocaeli. Ford Otosan je eno najuspešnejših skupnih podjetij v avtomobilski panogi, njegova lastnika pa sta Ford in Koc Holdings. V obratu Kocaeli proizvajajo Transite že od leta 2001 – skupno so izdelali že več kot 2.250.000 vozil, ki so jih izvozili v več kot 70 držav.

Transit Custom in Tourneo Custom bosta naprodaj v drugi polovici letošnjega leta.