Nova Ford Fiesta Van varčna, privlačna in pametna?

Aktualno, Novosti

Nova Ford Fiesta Van, dinamično in elegantno oblikovan dostavnik na osnovi osebnega modela, bo od začetka leta 2013 večjim in manjšim poslovnim uporabnikom zagotovila najmanjšo porabo goriva in edinstvene tehnologije v tem razredu. Vsi dizelski motorji v novi Fiesti…

Nova Ford Fiesta Van, dinamično in elegantno oblikovan dostavnik na osnovi osebnega modela, bo od začetka leta 2013 večjim in manjšim poslovnim uporabnikom zagotovila najmanjšo porabo goriva in edinstvene tehnologije v tem razredu.

Vsi dizelski motorji v novi Fiesti Van ob izpustih CO2 manj kot 100 g/km porabijo samo 3,7 l/100 km ali manj. Fiesta ECOnetic Van je opremljena s tehnologijami za varčevanje z gorivom, ki s porabo samo 3,3 l/100 km in izpusti 87 g/km zagotavljajo rezultate, s katerimi se drugi tekmeci v tem razredu težko primerjajo.
 
C77BF000-4DBD-11E2-B668-E7A465B94067
 
“Nova Fiesta Van je elegantna mobilna delavnica za lahka orodja in opremo z obilo smisla za poslovno uporabo,” je povedal Nick Readings, vodja trženja gospodarskih vozil pri Fordu Evropa. “Lokalni obrtniki in upravitelji voznega parka mestnih dostavnih ali kurirskih služb bodo cenili privlačen in obenem profesionalen videz, vsestranskost, zanesljivost in izjemno majhne stroške uporabe.”
 
S praktičnim prostorom za tovor, ki meri en kubični meter, je Fiesta Van prilagodljiv dostavnik za poslovne uporabnike, ki obenem zagotavlja klasično Fiestino osredotočenost na voznika. Prostor za tovor loči varna jeklena predelna stena, v njem pa so štirje obročki za pritrditev – obe možnosti sta razviti v skladu z mednarodnim standardom DIN za prevoz tovora; dno prekriva trpežna gumijasta obloga, prav tako so na stranicah obloge. Tudi za zajetnejše tovore se bo našlo dovolj prostora, saj je možno prepeljati predmete, dolge do 1,3 metra in s skupno obremenitvijo od 485 do 508 kg.
 
V paleti motorjev za Fiesto Van so zdaj novi 1,5-litrski dizelski motor Duratorq TDCi s 75 KM, ki se je pridružil 1,6-litrskemu dizelskemu motorju Duratorq TDCi s 95 KM in 1,25-litrskemu bencinskemu motorju Duratec z 82 KM. Ultra-učinkovito različico ECOnetic Van poganja posebej razviti 1,6-litrski dizelski motor Duratorq TDCi ECOnetic s 95 KM, ki je standardno opremljen s sistemom Auto-Start-Stop, vozilo pa ima tudi znižano vzmetenje, aerodinamično oblogo zadnjega dela podvozja in kolesne pokrove ter pnevmatike z majhnim kotalnim trenjem.
 
Komplet funkcij za pomoč vozniku in varnostnih tehnologij v novi Fiesti Van vključuje številne pomembne novosti v tem segmentu. Funkcija Ford MyKey omogoča poslovnim uporabnikom, da vzpodbujajo varnejšo vožnjo in omejijo tveganje, ki mu je na cesti izpostavljen voznik, upraviteljem voznega parka pa zagotavlja dodatne informacije. Tako kot novi Transit Custom bo tudi Fiesta Van na voljo s sistemom povezav v vozilu Ford SYNC.
 
V primeru nezgode Ford SYNC s pomočjo v sili neposredno poveže potnike v vozilu z lokalno reševalno službo in pri tem uporabi jezik, ki ustreza regiji. Nova Fiesta v tem razredu uvaja tudi sistem za pomoč vozniku pri preprečevanju naleta z majhno hitrostjo Active City Stop, ki ga dopolnjujejo pomoč pri speljevanju na strmini, sistem za dolivanje goriva Ford Easy Fuel in kamero za prikaz območja za vozilom.
 
Dinamično novo različico Fieste Van odlikujejo ostrejše poteze najnovejšega Fordovega oblikovalskega jezika in konceptnih vozil, vključno z lasersko oblikovanimi žarometi s tehnologijo LED in športno izbočenim pokrovom motornega prostora, za doplačilo pa so prvič na voljo tudi 17-palčna platišča iz zlitine. Fordovi strokovnjaki za ergonomijo in oblikovanje notranjosti so preuredili Fiestino notranjost in spremenili položaj kontaktne ključavnice ter poskrbeli za novo sredinsko konzolo z naslonom za roke, nove materiale in nove prikazovalnike.