Nov uspeh Roka Turka v soncu in blatu rallyja Kumrovec

Reli, Šport

Pravo spomladansko vreme, veliko število atraktivnih posadk na štartu in razgibana trasa rallyja so v Kumrovec na Hrvaškem privabili veliko število gledalcev, ki so prišli spodbujati svoje favorite. Po petkovi zmagi med dirkalniki s pogonom na sprednji par koles na prologu sta bila v svojem razredu to vsekakor tudi Rok Turk in Martina Lazar, ki […]

Pravo spomladansko vreme, veliko število atraktivnih posadk na štartu in razgibana trasa rallyja so v Kumrovec na Hrvaškem privabili veliko število gledalcev, ki so prišli spodbujati svoje favorite.

Po petkovi zmagi med dirkalniki s pogonom na sprednji par koles na prologu sta bila v svojem razredu to vsekakor tudi Rok Turk in Martina Lazar, ki sta tudi v soboto navduševala z atraktivnim dirkanjem in hitrimi časi na hitrostnih preizkušnjah.

S Peugeotom 208 R2 sta 42,5 kilometrski rally Kumrovec začela malce bolj umirjeno, stopnjevala tempo iz preizkušnje v preizkušnjo. Ne samo, da sta bila hitra v svojem razredu, uspešno sta se kosala tudi z dirkalniki s pogonom na vsa štiri kolesa in tako na cilju v skupni razvrstitvi zasedla odlično 8. mesto. Med konkurenti v dirkalnikih istega razreda pa sta se veselila 1. mesta in tako rally Kumrovec končala z novo zmago.

Kako hitra in divja je bila pot do zmage še najbolje opišejo Martinine besede kar med samo hitrostno preizkušnjo: "Saj greva več po 'luftu' kot po cesti!".

Kako hitra in divja je bila pot do zmage še najbolje opišejo Martinine besede kar med samo hitrostno preizkušnjo: “Saj greva več po ‘luftu’ kot po cesti!”.