Nov Mini postal Value Master

Zanimivosti

Auto Bild’ je v svoji zadnji številki objavil novo razvrstitev mojstra preostanka vrednosti ”Value Master”, v kateri je zmagal novi petvratni MINI Cooper. To pomeni, da je petvratna in petsedežna različica novega originala v premium segmentu majhnih avtomobilov model, ki najboljše ohranja vrednost na nemškem avtomobilskem trgu. Naslov ”Value Master” temelji na napovedih strokovnjakov raziskovalnega […]

Auto Bild’ je v svoji zadnji številki objavil novo razvrstitev mojstra preostanka vrednosti ”Value Master”, v kateri je zmagal novi petvratni MINI Cooper. To pomeni, da je petvratna in petsedežna različica novega originala v premium segmentu majhnih avtomobilov model, ki najboljše ohranja vrednost na nemškem avtomobilskem trgu.

Naslov ”Value Master” temelji na napovedih strokovnjakov raziskovalnega inštituta Schwacke, ki upošteva ceno, ki jo bodo v letu 2015 registrirani avtomobili imeli čez štiri leta. Napoved, ki je narejena za vsak posamezen model ne upošteva zgolj nabavne cene in značilnosti vozil, pač pa tudi stroške vzdrževanja, čas lansiranja na trg, podobo znamke in položaj tekmecev v segmentu, ob tem pa še aktualne trende na avtomobilskem trgu in splošni ekonomski razvoj. Analiza določa kateri modeli najbolje ohranjajo vrednost v 13-ih kategorijah.

mini-5-door

Novi petvratni MINI Cooper je z osvojitvijo naslova ”Value Master 2015” nasledil MINI Cooper S Countryman, ki je v segmentu majhnih avtomobilov zmagal leta 2014.

Novega petvratnega MINI Cooper (kombinirana poraba goriva: 4,8 – 4,7 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 111 – 109 g/km) poganja 3-valjni motor najnovejše generacije z MINI TwinPower Turbo tehnologijo z močjo 100 kW/136 KM. Od 0 do 100 km/h pospeši v 8,2 sekunde in je v sklopu dodatne opreme na voljo s 6-stopenjskim Steptronic menjalnikom. Z lansiranjem na trg petvratnega MINI One First je sedaj za ta model skupno na voljo sedem motornih različic; štiri bencinske in tri dizelske. Zagotavljajo užitek v vožnji, ki je zaščitni znak znamke in zgledno učinkovitost v novem petvratnem MINI, ki ponuja tudi povečano funkcionalnost in udobje z 72 milimetrov povečano medosno razdaljo v primerjavi s trivratnim modelom, dodatnim parom vrat in tremi sedeži na zadnji klopi.