North Dakota je zmagovalec Zlatega znaka

Motociklizem, Spidvej, Šport

Stadion Matije Gubca v Krškem je gostil tradicionalno, že 30. mednarodno dirko za Zlati znak Občine Krško in Pokal Franca Babiča, ki je na 378 metrski oval privabila voznike iz 10 držav.

Stadion Matije Gubca v Krškem je gostil tradicionalno, že 30. mednarodno dirko za Zlati znak Občine Krško in Pokal Franca Babiča, ki je na 378 metrski oval privabila voznike iz 10 držav.

Prestižno lovoriko posavske občine je letos domov odpeljal North Dakota iz Avstralije, ki je v glavni dirki večera osvojil 13 točk. Drugo mesto je pripadlo Mariusz Fierlej iz Češke, na najnižjo stopničko pa se je povzpel Joszef Tabaka iz Madžarske.

Jedrzejewski Kudryashov Dakota Suchanek 2013

Na koncu je dobrih 2500 gledalcev videlo še največjo poslastico tega dogodka, ko se je najboljših osem voznikov iz dirke za Zlati znak pomerilo v dveh polfinalnih in finalni vožnji za Pokal Franca Babiča, nekdanjega vrhunskega voznika Krškega kluba. Tudi to lovoriko si je privozil North Dakota tokrat najboljši voznik večera.

Slovenske barve so branili člani domačega kluba AMD Krško Žiga Radkovič, Matic Ivačič, Denis Štojs ter predstavnik AMTK Ljubljana Matic Voldrih. Najboljši od slovenske četverice je bil Štojs, ki je z 8 zbranimi točkami osvojil 8 mesto, ki ga je pripeljalo v polfinalno vožnjo za Pokal Franca Babiča. Kljub dobri vožnji v polfinalu, se ni uvrstil v finalno vožnjo.

Vodstvo kluba se je skupaj z nastopajočimi vozniki in navijači še posebej poklonilo tudi spominu letos tragično preminulega člana njihovega kluba, Matije Duha. S posebnim obeležjem in krajšim programom so se tako še enkrat spomnili neizpolnjenega talenta slovenskega spidveja, ki je svojo življenjsko pot končal na dirki v Argentini. 

Rezultati:

30. dirka za Zlati znak Občine Krško:

1. Dakota North (Avstralija) 13 točk, 2. Firlej Mariusz (Poljska) 12, 3. Joszef Tabaka (Madžarska) 11, 4. Marcin Jedrzejewski (Poljska) 11, 5. Jakub Jamrog (Poljska) 10, 6. Andrey Kudryashov (Rusija) 9, 7. Tomas Suchanek (Češka) 8, 8. Denis Štojs (Slovenija) 8, 9. Robert Lambert (Anglija) 8, 10. Hynek Štichauer (Češka) 8, 11. Matic Voldrih (Slovenija) 7, 12. Andry Kobrin (Ukrajina) 5, 13. Žiga Radkovič (Slovenija) 4, 14. Guglielmo Franchetti (Italija) 3, 15. Matic Ivačič (Slovenija) 2, 16. Žiga Kovačič (Slovenija) 1, 17. Santiago Martinez (Argentina) 0, 18. Jernej Pečnik (Slovenija) 0 

Za Pokal Franca Babiča:

  1. North, 2. Jamrog, 3. Kudryashov, 4. Mariusz