Nissan je oznanil srednjeročni okoljski program

Aktualno

Nissan je oznanil novi, šestletni okoljski program, Nissan Green Program 2016 (NGP 2016). Program je osredotočen na tri področja. Zmanjšanje ogljičnega odtisa, preusmeritev na obnovljive vire energije in povečanje raznovrstnosti virov. Nissanov Zeleni…

Nissan je oznanil novi, šestletni okoljski program, Nissan Green Program 2016 (NGP 2016).

D96629BE-E029-11E0-9547-1B2866B94067Program je osredotočen na tri področja. Zmanjšanje ogljičnega odtisa, preusmeritev na obnovljive vire energije in povečanje raznovrstnosti virov.

Nissanov Zeleni Program 2016, tretji okoljski srednjeročni plan družbe, postavlja do konca davčnega leta 2016 naslednje cilje:
• Postati prvi izdelovalec vozil brez izpustov: v seštevku naj bi obe družbi  povezave Renault-Nissan prodali 1,5 milijona vozil brez izpustov.
• Vodilni položaj na področju učinkovite rabe goriv: 35-odstotno zmanjšanje porabe goriva na korporativni ravni; za vsa vozila Nissan, prodana na Japonskem, Kitajskem, v Evropi in ZDA.
• Vodilna vloga pri zmanjšanju ogljičnega odtisa na korporativni ravni: 20-odstotno zmanjšanje izpusta CO2 na vozilo v primerjavi z letom 2005.
• Vodilna vloga pri vzpostavitvi zaprtega kroga reciklaže: povečanje uporabe recikliranih materialov na 25 odstotkov.
 
»Vse več kupcev se odloča za izdelke, skladne z njihovimi vrednotami, za avtomobile in tovornjake z majhnim ogljičnim odtisom. Sočasno v vse večjem obsegu uporabljamo tehnologije, s katerimi naše tovarne postajajo bolj zelene in učinkovite,« pravi Carlos Ghosn, predsednik Nissana. »Nissan želi biti del rešitve na poti proti trajnostni družbi in imeti pri ohranjanju planeta pomembno vlogo, s tem pridobiti konkurenčno prednost in spodbuditi strateško ločevanje v avtomobilskem sektorju na globalni ravni.«