Nissan v Dubrovniku predstavlja peto generacijo vozil Micra 

Aktualno, Zanimivosti

Dubrovnik, eno najznamenitejših hrvaških počitniških mest, ki ga poznajo po vsej Evropi, gostuje evropsko predstavitev povsem nove Nissan Micre. Mesto pod Srđem, ki ga poznajo tudi pod imenom “biser Jadrana”, bo služilo kot glavna lokacija za testne vožnje z novo generacijo Nissanovega znamenitega modela. Nissan bo na predstavitev nove Micre poleg novinarjev povabil tudi svoje stalne […]

Nissan Micra 2017

Dubrovnik, eno najznamenitejših hrvaških počitniških mest, ki ga poznajo po vsej Evropi, gostuje evropsko predstavitev povsem nove Nissan Micre. Mesto pod Srđem, ki ga poznajo tudi pod imenom “biser Jadrana”, bo služilo kot glavna lokacija za testne vožnje z novo generacijo Nissanovega znamenitega modela.

Nissan bo na predstavitev nove Micre poleg novinarjev povabil tudi svoje stalne kupce flotne prodaje, evropske koncesionarje ter njihove prodajne ekipe. Med 9. januarjem in 23. marcem, bo tako v slabih treh mesecih skupaj kar 7000 gostov pobliže spoznalo mesto, ki je s svojo bogato tradicijo in edinstveno arhitekturo služilo kot kulisa za dobro poznane velikopotezne filme in televizijske serije kot sta “Vojna zvezd” in “Igra prestolov”.

Vse lepote mesta si bodo gostje lahko ogledali izza volana nove generacije znamenitega modela Nissan Micra, ki se na evropskem trgu prodaja od leta 1983. Povsem nova Nissan Micra bo skušala zasesti vodilno mesto na področju tehnologije, saj so v vozilo prvič vključili številne funkcije inteligentne vožnje, ki so običajno na voljo samo pri dražjih modelih. Ne samo, da so svetovna novost v modelu Micra, so tudi popolna novost v tem segmentu. Funkcije vključujejo tehnologijo za preprečevanje nenamerne menjave voznega pasu. Gre za varnostni sistem, ki Micro po potrebi nežno preusmeri nazaj na vozni pas. Vgrajena sta tudi Nissanov Around view monitor, sistem kamere  360 za parkiranje ter inteligentni sistem za zaviranje v sili, s katerima je nova Micra eno najvarnejših malih vozil na svetu.

Nova Micra je tudi daljša, širša in nižja, prostoren voznikov prostor pa je izdelan iz kakovostnih materialov, ki bodo zagotovili najboljši možen položaj za voznika v primerjavi s konkurenčnimi vozili. Povrhu vsega pa bo nova Micra skušala omogočiti tudi izvrstno vožnjo. Na voljo bodo trije sodobni, učinkovito pomanjšani motorji.