Nissan je ustvaril največjo žogo za zorbing na svetu

Zanimivosti

Nissan je ustvaril največjo delujočo žogo za zorbing na svetu, v njo pa varno umestil Nissana Note v naravni velikosti. Ogromna napihljiva žoga s premerom šestih metrov in obsegom 18 metrov je bila zasnovana posebej za prikaz Nissanove tehnologije sistema Safety Shield, ki je v uporabi pri Nissanu Note, priljubljenem družinskem avtomobilu. Žoga velikanka, imenovana […]

Nissan je ustvaril največjo delujočo žogo za zorbing na svetu, v njo pa varno umestil Nissana Note v naravni velikosti.

Ogromna napihljiva žoga s premerom šestih metrov in obsegom 18 metrov je bila zasnovana posebej za prikaz Nissanove tehnologije sistema Safety Shield, ki je v uporabi pri Nissanu Note, priljubljenem družinskem avtomobilu.

Žoga velikanka, imenovana »CarZorb« (avto-zorb) je bila uspešno spuščena po strmem bregu navzdol, vse skupaj pa si lahko ogledate na spodnjem naslovu videoposnetka.

Zorbing je adrenalinski šport, ki izvira iz Nove Zelandije, pri katerem se udeleženci v žogi iz trpežne napihljive plastike spustijo po bregu navzdol. Žoga za zorbing je običajno sestavljena iz dveh napihljivih plasti, ki varujeta osebo v notranjosti pred zunanjimi nevarnostmi.

Žogo za zorbing z avtomobilom so nato testirali v tajni vojaški bazi za urjenje vojakov v Združenem kraljestvu. Nissanovo žogo za zorbing z avtomobilom so izdelovali več kot dva meseca in tehta več kot eno tono, zasnovana pa je bila kot vizualni prikaz proizvajalčeve tehnologije varnostnega sistema Safety Shield – komplet funkcij za pomoč voznikom pri prepoznavanju morebitnih nevarnosti na cesti.

Dogodek je bil prirejen ob prvi obletnici vožnje novega Nissana Note po evropskih cestah. Nissanov varnostni sistem Safety Shield sestavljajo sistemi za opozorilo pred nenamerno spremembo voznega pasu, opozorilo pred vozili v mrtvem kotu in zaznavanje premikajočih se predmetov. Ta paket dopolnjuje tehnologija 360-stopinjskega zaslona za nadzor okolice, ki se zanaša na edinstveno samočistilno kamero na zadku vozila.

Bastien Schupp, podpredsednik oddelka za strategijo in marketing pravi: »Nissan Note je bil namensko zasnovan tako, da nudi voznikom celoten nabor tehnologije, ki okoli vas in vašega vozila ustvari nekakšen varnostni »mehurček«. Naša tehnologija varnostnega sistema Safety Shield je predvsem pri manjših družinskih vozilih skorajda brez konkurence