Nissan dobil zagotovilo od britanske vlade

Poslovno, Zanimivosti

Družba Nissan Motor Company Ltd. je po sestanku izvršnega odbora objavila, da bo naslednjega Qashqaija in X-traila proizvajala v svoji tovarni v Sunderlandu v Veliki Britaniji. Nissanova odločitev temelji na zavezi britanske vlade, ki jo je sprejela, da bi tovarna v Sunderlandu ostala konkurenčna. Nissan bo tako povečal svojo naložbo v Sunderland in s tem […]

Družba Nissan Motor Company Ltd. je po sestanku izvršnega odbora objavila, da bo naslednjega Qashqaija in X-traila proizvajala v svoji tovarni v Sunderlandu v Veliki Britaniji.

Nissanova odločitev temelji na zavezi britanske vlade, ki jo je sprejela, da bi tovarna v Sunderlandu ostala konkurenčna. Nissan bo tako povečal svojo naložbo v Sunderland in s tem zavaroval ter ohranil več kot 7.000 delovnih mest v tovarni.

»Z veseljem sporočam, da bo Nissan še naprej investiral v Sunderland. Naši tamkajšnji zaposleni bodo še naprej skrbeli, da bo tovarna svetovno konkurenčna gonilna sila, ki vsakodnevno proizvaja visokokakovostne izdelke visoke vrednosti,« je dejal Carlos Ghosn, generalni direktor in predsednik uprave Nissana. »Podpora in zagotovila britanske vlade so nas prepričali, da bomo naslednjo generacijo Qashqaija in X-traila proizvajali v Sunderlandu. Pozdravljam zavezo britanske premierke Therese May britanski avtomobilski industriji in razvoju splošne industrijske strategije.«

Odkar je Nissan leta 1986 odprl tovarno v Sunderlandu, je proizvedla že skoraj devet milijonov vozil. Vsak tretji britanski avtomobil je proizveden v Sunderlandu, največji avtomobilski tovarni v Veliki Britaniji vseh časov. Poleg tega 80 odstotkov vozil iz Sunderlanda izvozijo na več kot 130 mednarodnih trgov. V Sunderlandu so v manj kot desetih letih izdelali več kot dva milijona Qashqaijev. Poleg 7.000 ljudi, ki so zaposleni neposredno v Sunderlandu, tovarna podpira še dodatnih 28.000 delovnih mest v dobavni verigi britanske avtomobilske industrije. Nissan je do zdaj v Sunderland investiral že več kot 3,7 milijarde funtov.