Nemška TÜV: Toyote z najmanj napak

Aktualno

Nemška TÜV že tretje leto zapored potrjuje Toyotino vodstvo v zanesljivosti in kvaliteti, saj sodeč po najnovejšem letnem poročilu, ki so ga izdali pred dnevi, pripada Toyoti kar 29 od 50 najzanesljiveših modelov vozil v različnih starostnih kategorijah. Kar 20 Toyotinih modelov se je uvrstilo v prvo deseterico, Toyotin Prius pa se je izkazal za […]

Nemška TÜV že tretje leto zapored potrjuje Toyotino vodstvo v zanesljivosti in kvaliteti, saj sodeč po najnovejšem letnem poročilu, ki so ga izdali pred dnevi, pripada Toyoti kar 29 od 50 najzanesljiveših modelov vozil v različnih starostnih kategorijah.

toyotaKar 20 Toyotinih modelov se je uvrstilo v prvo deseterico, Toyotin Prius pa se je izkazal za nasploh najzanesljivejši avto v kategoriji 4-5 let starih vozil. Na tretjem in četrtem mestu mu sledita Auris in Corolla.

V kategoriji 2-3 leta starih vozil v prvi deseterici dominira Toyota s štirimi modeli: Avensis, Prius, Yaris in IQ.  

V kategorijah starejših vozil, sta se podobno izvrstno izkazala še Corolla Verso in RAV4. 

Toyota je bila vodilna že v prejšnjih poročilih TÜV. Najnovejše poročilo pa predstavlja dodatni dokaz trajnosti in zanesljivosti Toyotinih vozil.

Letno poročilo, ki ga nemška TÜV izdaja že štiri desetletja, predstavlja kupcem koristen in nepristranski vir podatkov o zanesljivosti in kakovosti vozil na evropskem tržišču.

Organizacija TÜV opravi veliko večino obveznih tehničnih pregledov vozil v Nemčiji. Poročilo za leto 2013 je izdelano na osnovi podatkov 8,1 milijona tehničnih pregledov opravljenih med julijem 2011 in julijem 2012.