Natečaj BASF in Volkswagen

Aktualno

Mednarodni natečaj »Znanstvena nagrada iz elektrokemije«, ki ga pripravljata podjetji BASF in Volkswagen letos poteka že drugič. Vodilni raziskovalci iz vsega sveta se lahko prijavijo na spletni strani www.science-award.com. Na njej boste našli tudi pogoje za sodelovanje, postopek in proces izbora. Vloge je mogoče oddati do 15. junija 2013, ocenjevala pa jih bo žirija, sestavljena […]

Mednarodni natečaj »Znanstvena nagrada iz elektrokemije«, ki ga pripravljata podjetji BASF in Volkswagen letos poteka že drugič.

volkswagen xl1 2013

Nagrada je vredna 50.000 evrov!

Vodilni raziskovalci iz vsega sveta se lahko prijavijo na spletni strani www.science-award.com. Na njej boste našli tudi pogoje za sodelovanje, postopek in proces izbora. Vloge je mogoče oddati do 15. junija 2013, ocenjevala pa jih bo žirija, sestavljena iz strokovnjakov iz podjetij BASF in Volkswagen ter predstavniki akademske znanosti. Podelitev nagrad bo potekala 23. oktobra 2013 v Ludwigshafnu. Mednarodni natečaj za »Znanstveno nagrado iz elektrokemije« spodbuja izjemne znanstvene in tehnične dosežke ter daje zagon za razvoj visoko zmogljivih energetskih zalog. Natečaj je vsako leto predstavljen znanstvenikom globalne akademske skupnosti na področju raziskav. Nagrada znaša 50.000 evrov.

BASF je s svojo podružnico že 18 let prisoten tudi v Sloveniji, z lokalnim predstavništvom pa na tem področju deluje že od konca šestdesetih let.

BASF je s svojo podružnico že 18 let prisoten tudi v Sloveniji, z lokalnim predstavništvom pa na tem področju deluje že od konca šestdesetih let.

Prvo mednarodno nagrado za “Znanstveno nagrado iz elektrokemije” iz BASF-a in Volkswagna je oktobra 2012 prejel dr. Naoaki Yabuuchi, iz Univerze znanosti in tehnologije Tokio, Inštitut za znanost in tehnologijo, Japonska. Žirija je Yabuuchija izbrala zaradi njegovih izjemnih rezultatov raziskave o različnih tehnologijah akumulatorjev. Yabuuchi je med drugim v raziskavi pokazal, kako lahko novi materiali za baterije izboljšajo učinkovitost litij-ionske in natrij-ionskih baterij, kar je pomenilo popolnoma nov koncept baterije, ki je trenutno predmet raziskave.