Nastja in Hyundai ix20: Skromnost – je to dobro ali slabo?

Blog, Hyundai, Testi, Top

Skromen je nekdo, ki se ne izpostavlja pred drugimi, ki se ne hvali s svojimi uspehi in dosežki. Skromen je nekdo, ki pusti drugim, da sami …

“Skromen je nekdo, ki se ne izpostavlja pred drugimi, ki se ne hvali s svojimi uspehi in dosežki. Skromen je nekdo, ki pusti drugim, da sami opazijo njegove kvalitete.”

Hyundai ix20

Skromnost – je to dobro ali slabo??

Ko osebo, ki je skromna, pohvalijo drugi, bo ta svoj lastni uspeh pomanjšala – naredila popolnoma nasprotno kot je “narediti iz muhe slona”. Taki osebi je pogosto neprijetno, ko jo drugi pohvalijo. Taka oseba bo vedno zanikala, da je uspela zato, da bo dosežke ponosno kazala, bila zanje pohvaljena.

Hyundai ix20

Verjamem, da je skromnost dobra, ko zaznamo in sprejmemo še tako majcen dar in smo zanj hvaležni. Verjamem, da nam je skromnost v veliko pomoč na poti k odkrivanju, občutju sreče. Če bi si neprestano želeli dobiti tisto, česar ne moremo dobiti (vsaj ne tako zlahka kot bi si želeli), bi bili neprestano nezadovoljni. In v takih primerih nam skromnost prizanese – nam pomaga, da se prilagodimo in smo zadovoljni bodisi z manj bodisi s čem drugim.

Skromnost je lahko tudi slaba lastnost v primeru, ko imamo možnost kvalitetnejšega življenja, a ne izkoristimo vseh ponujenih možnosti. Za mnoge izmed nas je kvaliteta življenja udobnost, varnost, uresničitev raznih želja, karkoli nas pač osrečuje, zadovoljuje.

Za zaključek mojega tokratnega razmišljanja pa…

Nikoli ne moremo vedeti, kaj nam bo prinesla prihodnost. Ocenimo pa lahko, kako jo bomo sprejeli – to, kako stvari sprejemamo, je pa v veliki meri odvisno od nas samih. Skromni se na boljše lahko zlahka privadijo, neskromni pa na pomanjkanje zelo težko!

Hyundai ix20

Nasprotnost skromnosti sta bahavost in aroganca. Hyundai ix20 je za preproste ljudi. Tiste, ki se ne radi bahajo pred drugimi. Je za tiste, ki znajo življenje uživati v vsakem pogledu, “v nulo” izkoristijo tisto, kar imajo na voljo in so s tistim tudi zadovoljni.

“Resnično skromnega, neskromnost drugih nikoli ne bode v oči.”

Hyundai ix20

Hyundai ix20

Kompakten in prostoren, Hyundai ix20 z merami odgovarja na nešteto moijh zahtev. Še vedno “zatrapana” v (meni najljubšega) Hyundai Santa Fe-ja, lahko o ix20-ki rečem slednje:

“Je skoraj vse to, kar bi si želela od svojega avtomobila – udoben v vožnji, priročen in prostoren pri nakupih. Na mojih zimskih počitnicah se je izkazal kot odličen spremljevalec in mi vsekakor polepšal moje “kratke, a sladke” dogodivščine!”

In kaj me je pri tem avtomobilu fasciniralo?

Simplicity.

Vse, kar kot voznik potrebuješ, je:

  • na logičnem mestu
  • v dosegu rok
  • jasno označeno
  • enostavno za uporabo

Točno tako! Ne potrebuješ ur in ur študiranja, kje se kaj aktivira oz. kako se kaj uporablja. Se le vsedeš vanj in “gas”, novim izzivom naproti!

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.