Nasser Al-Attiyah s Citroënom v 2012

Avtomobilizem, Šport, WRC

Citroën se veseli prihoda Nasserja Al-Attiyaha in njegove pridružitve k svojim članom. Z relijem na Švedskem bo katarski voznik sedel za volan Citroëna DS3 WRC, ki bo enak, kot vozili Sébastiena Loeba in Mikka Hirvonena. Prišel pa bo še mlajši…

Citroën se veseli prihoda Nasserja Al-Attiyaha in njegove pridružitve k svojii ekipi.

 
Z relijem na Švedskem bo katarski voznik sedel za volan Citroëna DS3 WRC, ki bo enak, kot vozili Sébastiena Loeba in Mikka Hirvonena.  
 
BE679770-2D3F-11E1-938E-898366B94067Poleg obeh vozil, ki že zastopata barve ekipe Citroën Total World Rally Team, bo ekipa še eno vozilo DS3 WRC za Nasserja Al-Attiyaha in sovoznika Giovannija Bernacchinija.  
 
Nasser Al-Attiyah je kot zmagovalec v Dakarju 2011 voznik, ki že dobro pozna preizkušnje razreda WRC. S 46 starti od leta 2004 in enim naslovom v razredu P-WRC (vozila serijske izdelave) leta 2006 je Katarec pridobil zanesljive izkušnje, ki jih velja vključiti v ekipo Citroën Racing. Nasser Al-Attiyah je pravkar osvojil tudi svoj sedmi naslov prvaka v reliju FIA Srednjega vzhoda. Katarec se bo po ubranitvi svojega naslova v Dakarju kot spreten športnik pridružil reliju na Švedskem. Na olimpijskih igrah v Londonu bi moral zastopati tudi svojo državo v streljanju glinenih golobov.
 
Olivier Quesnel, direktor ekipe Citroën Racing: “Veselimo se napovedi prihoda Nasserja Al-Attiyaha v ekipo Citroën Racing. To je izpopolnjen voznik, ki že ima bogate izkušnje, katere potrjuje prepričljiva zbirka njegovih uspehov. Zelo smo zadovoljni, da je za svoj začetek v razredu WRC izbral prav nas, zato smo se odločili, da ga bomo podprli in mu stali ob strani pri njegovem vzpenjanju do najvišjega nivoja.” 
 
Nasser Al-Attiyah: “Vesel sem, da mi je uspelo uresničiti sanje, ki so obenem tudi moj športni cilj. Zadnje mesece smo v ta projekt vložili veliko truda, pri čemer bi se rad zahvalil gospodu Raoufu Menhemu za vso njegovo podporo. Nestrpno že pričakujem trenutek, ko bom bolje spoznal ekipo in začel s preizkusi vozila DS3 WRC. Prezgodaj je še za postavitev ciljev, vendar računam na pridobitev izkušenj, ne samo v navezi s tehnično ekipo, ampak tudi ob izmenjavi mnenj s tako nadarjenima voznikoma, kot sta Sébastien Loeb in Mikko Hirvonen. Računam na dobre rezultate na najbolj zahtevnih relijih, kot je na primer reli Grčije. Dobro je tudi, da se prvenstvo WRC začne na daljših preizkušnjah: moje izkušnje iz Dakarja bodo nedvomno koristne na teh relijih, ki predstavljajo večji del vzdržljivostnega preizkusa.” 
  
Hkrati pa bo Thierry Neuville, ki velja za enega najbolj obetavnih rally voznikov na svetu, v okviru svetovnega prvenstva v rallyu 2012 vozil Citroën DS3 WRC. Belgijski voznik bo sodeloval na najmanj devetih dirkah.