Naslov avtomobilista leta 2014 za Roka Turka

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Za ekipo Roka Turka je bil Večer prvakov, podelitev pokalov in priznanj najboljšim slovenskim avtomobilistom v začetku decembra, zaključek nadvse uspešne sezone 2014, v kateri je za ekipo lepo število uspešnih nastopov na rallyjih za slovensko državno prvenstvo, za italijanski Michelin pokal, v pokalu centralno evropske cone in tudi nastop na rallyju za evropsko prvenstvo. […]

Za ekipo Roka Turka je bil Večer prvakov, podelitev pokalov in priznanj najboljšim slovenskim avtomobilistom v začetku decembra, zaključek nadvse uspešne sezone 2014, v kateri je za ekipo lepo število uspešnih nastopov na rallyjih za slovensko državno prvenstvo, za italijanski Michelin pokal, v pokalu centralno evropske cone in tudi nastop na rallyju za evropsko prvenstvo.

Na slavnostni prireditvi ob koncu sezone je Roku zveza za avtošport Slovenije AŠ 2005, za uspehe tako na rallyjih v tujini kot tudi doma, podelila še prav posebno priznanje za najboljšega športnika v avtošportu, to je naslov avtomobilist leta 2014!

IMG-0420Za dirkalnik Peugeot 208 R2 in Roka je bila to druga skupna sezona, že lani pa se je izkazalo, da Roku dirkalnik več kot ustreza in se z njim lahko bori za najvišja mesta. Po malce slabšem začetku sezone na snegu in ledu uvodnega rallyja za evropsko prvenstvo v Avstriji je bilo nadaljevanje sezone 2014 več kot odlično.

TurkIdrija1Skupaj s sovoznikoma Blanko Kacin in Enejem Ložnarjem, ki sta mu izmenično brala zapiske na dirkah v Italiji, so osvojili 3 zmage in eno drugo mesto v italijanskem Michelin pokalu. Tako je Rok že dirko pred koncem pokala slavil naslov prvaka v skupini z največjo konkurenco – za njim je bilo na koncu uvrščenih še 15 italijanskih dirkačev, ki so morali priznati premoč hitrega Slovenca s Peugeotom.

TurkIdrija2Tudi v FIA rally prvenstvu centralne evropske cone se je Roku izšlo vse po načrtih, le da je bilo na odločitev o prvaku med vozili s pogonom na prednji par koles treba počakati vse do zadnje dirke. Zmaga na rallyju Croatia, kjer je Rok skupaj z Enejem slavil tako v razvrstitvi centralne evropske cone kot tudi v absolutni razvrstitvi FIA evropskega rally pokala pred dirkalniki s štirikolesnim pogonom, je bila vsekakor najslajša zmaga v sezoni. Za njima so bila zveneča imena mednarodnega motošporta, ki že dolgo nastopajo v samem vrhu evropskih rallyjev. Na koncu sezone v FIA evropskem pokalu sta Rok in Enej osvojila odlično 6. mesto v skupni razvrstitvi, še bolj pa se lahko veselita naslova prvaka v FIA rally prvenstvu centralne evropske cone med dirkalniki s pogonom na prednji par koles.

Turk Croatia 3V domačem rally prvenstvu sta si Rok in Enej priborila odlično drugo mesto v skupni razvrstitvi in naslov prvaka v diviziji 4, kjer sta na vseh odpeljanih rallyjih osvojila maksimalno število točk.

Vsekakor je za Rokom in ekipo ena izmed najuspešnejših sezon, skupaj pa že načrtujejo nove cilje za prihajajočo sezono 2015.