Napoved: GHD Lučine 2013

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Avto moto društvo Zvezda bo tudi letos organizator mednarodne avtomobilistične gorsko-hitrostne dirke GHD LUČINE 2013. GHD Lučine tradicionalno ostaja ena največjih športnih avtomobilističnih prireditev v Sloveniji…

Avto moto društvo Zvezda bo tudi letos organizator mednarodne avtomobilistične gorsko-hitrostne dirke GHD LUČINE 2013.

GHD Lučine tradicionalno ostaja ena največjih športnih avtomobilističnih prireditev v Sloveniji, ki privablja številne domače ter druge najhitrejše dirkače iz mnogih evropskih držav. Teh bo letos nekaj več iz sosednje Hrvaške, saj tekma šteje tudi za njihovo državno prvenstvo.

AMD Zvezda ima za seboj že lanskoletno dobro organizirano dirko (pred tem so jo organizirali v Moto klubu Buhc), ki so jo pohvalili tako vozniki, moštva, kot tudi obiskovalci. Vso podporo pri organizaciji nudi tudi lokalna skupnost, katere želja je, da se GHD Lučine kot uveljavljena blagovna znamka v Poljanski dolini obdrži.

GHD Lučine 2012 - utrinek, foto: Arne Istenič

GHD Lučine 2012 – utrinek, foto: Arne Istenič

Letošnja dirka je sicer že jubilejna, deseta! Leta 2005 jo je Moto klub Buhc prvič organiziral na tej progi, leta 2006 pa sta se na tej progi odvijali kar dve. Znano je, da imajo progo v Lučinah dirkači zelo radi in se radi vračajo, zato tudi letos pozdravljajo lepo število starih znancev iz Slovenije in drugih evropskih držav, prav tako pa tudi tiste, ki v Lučine letos prihajajo prvič.

GHD Lučine letos otvarja sezono gorskih hitrostnih dirk pri nas. Dirka se odvija na najkrajši od vseh treh prog organiziranih v Sloveniji, a ponuja enako mero adrenalina in vznemirjenja kot ostali dve (Ilirska Bistrica in Gorjanci)! Najhitrejši med tekmovalci bodo tudi letos lovili rekord z naskokom na 3950 metrov dolžine z vsemi tekmovalni elementi in 200 metri višinske razlike, ki ga je lani postavil italijanski voznik Denny Zardo in znaša 2:04,17.

Letos se je prijavilo rekordno število prijavljenih voznikov – kar 128! Med domačimi vozniki bodo nastopili tudi predstavniki Hrvaške, Avstrije, Češke, Poljske, Črne Gore, Srbije in Italije. Preverite, ali je vaš favorit med njimi.